Hava Durumu

Bursa’daki ‘A takımı’ için Yalçın hazırlığını bitirdi

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2012 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 09:03
AKP'nin;
Bursa il kongresi, kent kamuoyunu uzun süre meşgul etmiş ve gündem oluşturmuştu.
22 Nisan'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen kongre sonucu il başkanlığına seçilen Sedat Yalçın, hemen ertesi gün de 50 kişiden oluşan ilk il yönetim kurulu toplantısını yapmıştı.
Daha önce;
Bu sütunlardan da aktardığımız üzere bu ilk toplantı öncelikli ve ağırlıklı olarak bir tanışma faslı şeklinde geçmiş ancak Başkan Yalçın, il yönetim kurulu üyelerine birer dosya vermişti.
Bu dosyada;
Hem partinin misyonu yer alıyor, hem de yerel ve genel iktidarın Bursa icraatları anlatılıyordu ki, bilmeyenler ya da yeterince konulara hakim olamayan yöneticilere de bir nevi yol haritası vermişti Sedat Yalçın.
Tabii;
AKP'nin bu iki haftalık yönetim kademesini bekleyen en büyük görevin de, AKP'yi Bursa'da yerel seçime hazırlamak olduğunu unutmamak gerekiyor.
Bu nedenle Yalçın'ın bu 50 isim arasından kuracağı "A takımı" da daha çok önem taşıyor.
Beklenti;
İl Başkanı Sedat Yalçın'ın bu yeni yürütme kurulunu bu sabah kamuoyuna açıklayacağı yönünde.
Parti içinde yansıyanlar, Cemal Balabanoğlu, İsmail Hakkı Edebali, Ömer Demir, Cemalettin Torun, Ahmet Köken, Emine Davran, Hilmi Pakyürek, Dinçer Akyel gibi isimlerin A takımı içinde yer alabileceği şeklinde.
Ne var ki;
Cevabı bugün belli olacak AKP içindeki bir başka soru işareti de, özellikle parti içinde "üçüncü yolcular" olarak adlandırılan Kamuran Çatalkaya, Murat Demir ve Tahsin Kara'nın durumlarına dair.
Bu isimlerin yürütme kuruluna alınıp alınmayacağı, alınırsa da nasıl bir yankı yaratacağı uzun süredir parti kulislerinde konuşuluyor.
Yine;
Parti içindeki başkan yardımcılıkları görevlerinin yanı sıra, alanında uzman isimlerin de başkanlık ya da üyeliklerini yapabilecekleri 7 ayrı komisyonda değerlendirilecekleri ifade ediliyor.
Oldukça gergin bir kongre dönemini geride bırakan ve yeni dönemin hazırlıkları için çalışma yapan Başkan Yalçın'ın yeni oluşturacağı "A takımı", sadece kamuoyunda değil özellikle parti tabanı içinde de fazlasıyla merak ediliyor.
Bu nedenle, geçmişte bazı partililerinden aldığı "parti az sayıda kişiyle yönetiliyor" başlıklı eleştirileri göz önüne alacağı sanılan Yalçın'ın bu kez daha hassas hareket edeceği de konuşulanlar arasında.



Bu kez 1 Mayıs için yoklardı!

Geçen yıl;
Bursa'da yapılan 1 Mayıs kutlamalarında gözümüze takılan ilginç bir kare vardı.
Kent Meydanı'nda yapılan kutlamalarda bir hayli ilgi çeken 4 kişilik bir grup vardı ki, bu ilginçlikleri sürekli fotoğraf çektirmelerinden kaynaklıydı biraz da.
Bu kişiler;
Dönemin AKP Milletvekili Hayrettin Çakmak ve İl Başkanı Sedat Yalçın ile İl Başkan Yardımcıları Cemalettin Torun ve Ömer Demir'di.
1 Mayıs'a ilk kez katıldıkları izlenimi veren bu 4 ismin öyle bir halleri vardı ki, hem polis kordonu arkasında duruyorlardı hem de "emanet" bir halleri vardı.
Hatırlıyoruz da;
4 kişilik AKP grubunun bu görüntüleri bir hayli de konuşulmuştu geçen yıl.
Bu yılki 1 Mayıs'ta ise, bu 4'lüyü Bursa'daki 1 Mayıs kutlamalarında göremedik.
Bu nedenle de ister istemez akıllara geldi, acaba 'basına da servis yapılan bu pozlar, 12 Haziran 2011 seçimleri için miydi' diye?



Kongre süreci MKP ile bitiyor

Bursa'da;
Hafta sonunda yapılan Yıldırım ve Nilüfer ilçe kongreleriyle CHP'nin 16 ilçe kongresi tamamlanmış oldu.
Sırada ise bugün yapılacak olan Mustafakemalpaşa ilçe kongresi var ki, bu kongreyle birlikte CHP, Bursa'daki kongre sürecini tamamlamış olacak.
Ve haliyle de bilhassa parti içindeki gözler yavaş yavaş il kongresine çevrilecek.
Şu an itibariyle partinin il kongresinin tarihi ve nerede yapılacağı net değil.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılması beklenen Bursa kongresinin, ilçelerde olduğu gibi yine birden fazla adaylı geçmesine de neredeyse kesin gözle bakılıyor.



Demokratlar'da kongre öncesi aday bolluğu!

6 Mayıs'ta;
Ankara'da gerçekleştirilecek Demokrat Parti büyük kongresi öncesinde genel başkan adayları da tek tek Bursa'ya gelerek, parti yöneticileriyle ve delegelerle buluşuyor.
Genel Başkan Namık Kemal Zeybek'in aday olmayacağı kongre öncesinde adaylardan Afyonlu Genel İdare Kurulu Üyesi Gültekin Uysal da dün Bursa'ya gelerek, akşam delegelerle parti binasında bir araya geldi.
Uysal'ın yanında da sürpriz bir isim vardı ki, kısa bir süre önce Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Bursalı GİK üyesi Füsun Yaşar'dı.
Desteğini genç bir isim olan Uysal'dan yana kullanan Yaşar, partide dirilmenin ışığı olarak bu ismin desteklenmesini öneriyor partililerine.
Hatırlanacağı üzere;
Uysal'dan önce de Bursa'ya diğer adaylardan Vecdet Öz, Osman Çilsal ve Fatih Sinan Yılmaz da gelmiş ve partililerle buluşmuştu.



TARİHTE BUGÜN

İktidarda olan Demokrat Parti'nin Meclis Grubu'nda din eğitiminin genişletilmesi kararı alındı.
(3 Mayıs 1951)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.