Hava Durumu

Bursa’nın çılgın projesi Dağyenice rötara takıldı

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2013 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2013 09:02

Tam 1 yıl önceydi.
Başbakan;
Tayyip Erdoğan’ın 12 Haziran 2011 genel seçimlerinden önce açıkladığı “çılgın proje” olan Kanalistanbul gibi, Bursa Valisi Şahabettin Harput da “bir çılgın proje de benden” demişti.
Aslında;
Harput’un dile getirdiği proje, Bursa kamuoyunda uzun zamandır telaffuz edilen bir projeydi ama geçen 1 yıl önce bugünlerde ilk kez Vali Harput tarafından düğmeye basılmıştı.
Proje;
Nilüfer’de Çalı ile Doğancı arasında kalan bölge, kısa bir süre önce Bakanlar Kurulu’nca “turizm bölgesi” ilan edilen ve Bursa turizmine kazandırılması amaçlanan Dağyenice projesiydi.
O sunumda;
Harput, bölgenin 25 binlik planlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca onaylandığını anlattı.
Harput’un sunumuna göre proje, çok sayıda konaklama ve eğlence mekanlarını, SPA ve sağlık merkezlerini, golf alanlarını kapsıyor, su sporlarının yapılmasını, koşu ve gezi parkurlarının bulunmasına olanak sağlıyordu.
Ve;
Proje, 2 milyar dolarlık bir projeydi Harput’un anlatımına göre.
Hatta;
2012 yılı içinde de projeye kazma vurulacaktı.
Ne var ki gelinen noktada, arzulandığı hedefe ulaşmakta hayli zorlanıldı.
Bölgenin;
2012 yılında bitirilmesi planlanan 1000’lik ve 5000’lik uygulama planları da henüz Ankara’ya gönderilmedi.
Keza;
kamulaştırılması gereken 2500 dekarlık devasa bir alan, halen kamulaştırılamadı.
Bu kamulaştırma için gereken 80 milyon lira dolayında kaynak da temin edilemedi.
Bu nedenle;
Projeyle ilgilendiği açıklanan Ceylanlar, Limak, Güral, Conrad, Rixos, Intercontinental gibi firmalar da henüz somut adımlar atmıyor, atamıyor.
Sonuçta;
Vali Harput’un “Dağyenice tatil ve sağlık kasabası” adını verdiği 7 bin yataklı çok otelli kamu-özel sektör ortaklı projeye, hedeflendiği üzere 2012’de kazma vurulamadığı gibi, teknik detaylar, bürokratik  süreç ve mali detaylar, Dağyenice’yi zorunlu olarak 2013’e taşıdı.

 

Ergün 3. buluşma için Bursa’da!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün bugün Bursa’nın konuğu olacak.
Bir süredir;
Bakanlık tarafından, ülkenin bilim ve teknoloji ile kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla istatistiki bölge birimleri sınıflamasına göre “üniversite-sanayi işbirliği bölgesel toplantıları” düzenleniyordu.
Nitekim;
Bu buluşmalar Ankara’da başladı, Kocaeli ile sürdü.
Şimdi ise durak Bursa.
Bu amaçla;
Eskişehir ve Bilecik’in de valileri, milletvekilleri, üniversite rektörleri ve sanayicilerin katılımıyla 3. buluşma bugün Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek.

 

“Siyasi transfer için ayrılmadım”

Sürpriz bir kararla;
Bir süre önce partisi MHP’den istifa eden Özcan Mertyürek’le karşılaştık dün.
İstifasından dolayı kendisine yöneltilen çok sayıda soru nedeniyle doğal olarak farklı bir psikoloji içindeydi.
Nedenlerini ve niçinlerini anlatmaktan yana değildi ama “genel gidişat” anlamında belli ki sıkıntıları vardı.
Tabii bu istifanın ardında bir transfer olasılığına yönelik soru için de “hayır” dedi “herhangi bir siyasi transfer yok, bunun için ayrılmadım”

 

Bakan Ergin’e Gemlik’i sordu

Gemlik’te;
Orta şiddetli bir depremde yıkılabilecek binalardan biri olan Adliye binasının durumu bir süre önce Bursa Hakimiyet aracılığıyla kamuoyuna duyurulmuştu.
Bu yönde;
15 hakim, savcı ve 70 adliye memuru olmak üzere 85 yargı personelinin görev yaptığı binaya dair CHP Milletvekili Kemal Ekinci dün Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e yönelik bir soru önergesi verdi.
Bina ile ilgili inceleme sonuçlarının açıklanmasını isteyen, bu yöndeki öneri ve değerlendirmelerin neden olumsuzlukla sonuçlandığını soran Ekinci, Gemlik’te yeni Adliye binası yapımının planlanıp planlanmadığını da bilmek istedi.

 

Ankara’dan satışın iptalini istedi!

 Tarihi;
Mahfel’in satışı ile ilgili kafalarda oluşan soru işaretlerini önlemek için Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala önemli bir adım attı.
Ve bize göre de söylenmesi gerekeni söyledi.
Bu yönde;
Dün Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’e dilekçe gönderen Pala, Özel İdare mülkiyetinde olan Mahfel’in “Büyükşehir Yasası” çerçevesinde Mart 2014’te otomatik olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin olacağını hatırlatarak, bu nedenle o zamana değin bir satış yapılmamasının uygun olacağını anlattı.

 

Eğridereliler buluşması bugün

Başkanlığını;
Ahmet Kahraman’ın yürüttüğü Eğridereliler Derneği’nin geleneksel hale getirdiği “dostluk yemeği” bu akşam gerçekleştirilecek.
Bu yıl 15.’si gerçekleştirilecek ve göçmen derneklerinin yöneticilerini de bir araya getirecek buluşma Hilton Otel’de olacak.

 

BSMMMO yemeği bu akşam

Kısa adı BSMMMO olan Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın da 23. geleneksel yemeği bu akşam yapılacak. Çelik Palas Otel’de gerçekleştirilecek geniş katılımlı buluşmada, Türk Sanat Müziği sanatçısı Nalan Altınörs de sahne alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.