Hava Durumu

Bursa’nın gözü aydın. Adalet Kampusu’nun ihalesi 4.5 yıl sonra yapılabildi

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2016 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2016 07:24
Bursa’nın;
Kamu eliyle yapılacak büyük yatırımlarından biri olan ancak yıllardır zaman kaybedilmekten öteye geçmeyen projelerinden Bursa Adalet Kampusu için bir başka somut adım daha atıldı.
Hatırlanacağı üzere;
Mevcut Adalet Sarayı’nın yeterli gelmemesi, iş yükünün artması, fiziksel imkansızlıkların iyice baş göstermesi ve bazı mahkemelerin de Nilüfer’e taşınması sonrasında, yeni bir Adalet Sarayı’nın yapılmasına karar verilmişti.
Ve;
Yer olarak da BUTTİM yanındaki hazine arazisi tahsis edilmişti bu proje için.
Ne var ki;
Adalet Bakanlığı’na bu yer tahsisi, 2011 yılının ağustos ayında yapılmış olmasına rağmen projenin sürekli değiştirilmesi nedeniyle çok zaman kaybedilmişti.
***
Dönemin;
Bursa Cumhuriyet Başsavcısı’nın sık sık gündeme gelen proje değişiklik talepleri nedeniyle, işin maliyeti de fazlasıyla artmıştı.
İşte;
Söz konusu projenin inşaat ihalesi, yer tesliminin üzerinden tam 4.5 yıl geçtikten sonra ancak yapılabildi.
Ankara’da;
Bakanlıkta yapılan inşaat yapım ihalesine 20’yi aşkın firma katıldı.
BUTTİM yanında;

430 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan Bursa Adalet Kampusu, adından da anlaşılacağı üzere çok sayıda adli kurumu bir araya getirecek.
İstinaf Mahkemeleri olarak da bilinen ve Bursa’nın yanı sıra Çanakkale, Bilecik, Balıkesir ve Yalova’daki davaların da görüleceği Bölge Adliye Mahkemeleri’nin de yer alacağı kampus, 3 ana bölüm üzerinden yapılacak.
***
Ankara’da;
Yıllar sonra ilk kez gerçekleştirilen inşaat yapım ihalesinin ilk bölümünün proje bedeli, 180 milyon liralık bir yapımı öngörüyor.
Şimdi;
Prosedüre göre, ihalede en uygun teklif veren firmanın incelemesi yapılacak.
Ardından da ilgili ihale komisyonu, kararını açıklayacak.
Eğer;
Kamu İhale Kurumu’na diğer firmalarca herhangi bir itiraz yapılmazsa, tüm yasal prosedürlerin en geç şubat ayında tamamlanması, ardından da inşaata başlanması öngörülüyor.
***
Bursa;
Adalet Kampusu, normal şartlarda yıllar önce hayata geçmiş ve Bursalılar’a hizmet veriyor olmalıydı.
Ne yazık ki;
Bursa ile Ankara arasındaki birtakım siyasi ve idari kopukluklar, işlerin takibindeki aksaklıklar, ve değişimler nedeniyle bu büyük projede de, tıpkı yıllar önce hayata geçmesi gereken Bursa Şehir Hastanesi Kompleksi gibi çok zaman kaybedildi.
Temenni o ki;
Yeteri kadar zaten kaybedilen zaman sonrasında, özellikle bu iki büyük projede artık binaların yükseldiği görünmeye başlar.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.