Hava Durumu

Bursa Ticaret Borsası seçime gidiyor. Özer Matlı ikinci 4 yıl için aday

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2017 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 08:14

Bundan;
4 yıl önce müthiş bir başkanlık seçimi çekişmesine sahne olan Bursa Ticaret Borsası, olağan kongreye gidiyor.
Bu yönde;
TOBB yönetimiyle takvim konusunda mutabık kalan Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bursa'nın en etkin kurumlarından biri olan Ticaret Borsası'nı 1 Ekim'de kongreye götürmeye hazırlanıyor.
Zirai ve hayvansal ürünler dahil olmak üzere borsaya dahil olan maddelerin alım ve satımı ile borsada oluşan fiyatların tespiti ve tesciliyle ilgili yetkili kurum olan Ticaret Borsası'nın, yeni düzenleme ile 650 üyesi bulunuyor.
Aynı zamanda
Kamu tüzel kişiliğine sahip bir kurum olan Bursa Ticaret Borsası'nda, hatırlanacaktır 4 yıl önce adeta bir milat yaşanmıştı.
Bursa'da;
Borsa'yı 1973 yılından 2013 yılına değin tam 40 yıl süreyle yöneten Rıza Aydın iktidarını sona erdiren Matlı Yem Sanayi sahiplerinden Özer Matlı, Borsa'nın yeni başkanı seçilmişti.
O seçimde;
Matlı, 6 meclis komisyonundan 5'ini kazanarak toplam 11 meclis üyesi çıkarmış, rakibi Aydın ise 6 meclis üyesi çıkarabilmişti.
Nitekim;
Özer Matlı başkanlığındaki yeni yönetim kurulu da İbrahim Özhan, Hikmet Bosut, Tolga Çevikel ve Hakan Kırmızıay'dan oluşmuştu.
***
Hatırlıyoruz da;
Ticaret Borsası'nın yeni Başkanı Özer Matlı koltuğuna oturur oturmaz, kurumdaki ilk operasyonu kurumun 27 yıllık Genel Sekreteri Nurşen Günaydın'a yapmıştı.
Bursa kamuoyunda;
"Kıyak sözleşme" olarak adlandırılan ve bundan 4 yıl önceki maaşı 6900 lira olan Genel Sekreter Günaydın'ın iş akdini sonlandıran Özer Matlı, Genel Sekreterlik görevine Karacabey Ticaret Odası eski Genel Sekreteri Fehmi Yıldız'ı getirmişti.
***
Ticaret Borsası'nda;
Rıza Aydın'ın 40 yıllık başkanlığını sona erdiren o genel kurulun ardından, gözler şimdi 1 Ekim Pazar günü yapılacak genel kurula çevrildi.
Aradan geçen 4 yılda;
Borsa'yı daha aktif, bilinir ve şeffaf hale getiren Özer Matlı ve ekibi, yeni dönemde de aday.
Görüştüğümüzde;
İsimler bazında küçük oynamalar yaparak, Ticaret Borsası'nı çok daha aktif hale getireceklerini aktaran Başkan Matlı, seçilmeleri halinde hayata geçirecekleri projeleri de açıkladı.
Nedenini;
Hâlâ bilemedikleri şekilde Rıza Aydın döneminde, Doğanbey TOKİ'de 34 daire ile 13 Bursa konağı alındığını anlatan Matlı, bunları satacaklarını söyledi.
Bu gelir ile Ticaret Borsası'na yakışır ve ulaşılabilir bir bina yapacaklarını söyleyen Matlı, Badırga'da da 300 dönümlük arazi üzerine modern bir kesimhane tesisi kuracaklarını anlattı.
Yine;
Ankara Yolu üzerindeki Borsa'ya ait olan eski Et-Balık tesisleri için de planını anlattı Özer Matlı.
Bu devasa bölgeye, altında bir AVM, üzerinde de 800 adet ofis ve daire olmak üzere muazzam bir yapı kazandıracaklarını anlatan Matlı, bu yapının en başta Yıldırım ilçesine çok büyük olumlu katkı sağlayacağını da ifade etti ki bu yönde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile çalışacaklarını kaydetti.
Doğrusu;
Matlı'dan bu projeyi dinledikten sonra biz de heyecanlandık.
Çünkü, değil AVM'si, sineması bile olmayan Yıldırım ilçesinde planlanan böylesine bir yapı, Yıldırım'ı, Osmangazi ve Nilüfer'in üvey evladı olmaktan kurtarır.
Bildiğimiz kadarıyla;
Ticaret Borsası'na mevcut Başkan Özer Matlı'dan başka bir aday veya liste yok.
Önümüzdeki günlerde de çıkar mı bilinmez ama 1 Ekim'e kadar zaman da hayli azaldığı için, tahminler Borsa'nın tek adaylı bir seçim beklediği yönünde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.