Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa zamanla bir sağlık şehri de olacak ancak Ankara desteği şart!

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2012 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2012 08:41
 Rakamları;
Dün sabahki brifingde İl Sağlık Müdürü Özcan Akan verdi.
Aslında çoğu kişi bilmiyor.
Ama;
Bursa'daki tüm kamu ve özel hastaneleri sadece Bursa'ya değil, aralarında Çanakkale, Balıkesir, Edremit, Bigadiç, Bandırma ve Yalova da dahil olmak üzere tam 4.5 milyonluk büyük bir nüfusa hizmet veriyor.
Böyle olunca da Bursa'da sağlık hizmetlerinde zaman zaman aksama ya da tıkanma yaşanıyor.
Özcan'ın aktardığına göre kamu, özel ve üniversite olmak üzere Bursa'daki sağlık personeli sayısı 18 bin 167 ki bu rakam da ciddi bir rakam.
Keza;
Bursa genelinde toplamda 6474 yatak bulunuyor, bunun 687'si de yoğun bakım ünitesi yatağı.
Ne var ki;
Böylesine dev bir hinterlanda servis veren Bursa'daki sağlık kuruluşlarının hem fiziki yapıları, hem de personeli yeterli değil.
Aktarılanlara göre;
Türkiye genelindeki 10 bin kişiye düşen hasta yatak sayısının oranı yüzde 27.1
Bursa'da ise bu oran yüzde 24.9 ki, neredeyse Türkiye ortalaması ile aynı.
Yani oran yüksek!
Kaldı ki bu oranın yüzde 17.5'u da kamu hastanelerinin yatağı.
Başka bir deyimle Bursa'daki özel hastanelerin yatak sayıları da yeterli görünmüyor.
Tabii planlamalar da var.
Örneğin;
Nüfusu hızla artan ve büyüyen Bursa'da sağlık hizmetlerinin de paralel bir büyüme göstermesi gerekiyor.
Bu yönde başta ilçeler olmak üzere atılan adımları ve planlamaları da gösterdi Sağlık Müdürü Akan.
Keza;
Zemininin kötü olması nedeniyle Samanlı'dan kaydırılan toplam 1400 yataklı sağlık kompleksi için de biri Otosansit bölgesi olmak üzere 3 alternatifleri olduğunu aktaran Akan, Çekirge Devlet Hastanesi'nin 52 dönümlük arazisine de kadın, çocuk ve genel hastane yapılabilmesinin fizibilitesini anlattı.
Yanı sıra;
Akan'ın planlamasına göre 2015 yılında ilçelerdeki ve şehir merkezindeki projelerin bitirilmesi amaçlanıyor. Bazı projelerde TOKİ'nin de desteği olacak. Ne var ki Akan'ın ilçeler dahil olmak üzere bahsettiği tüm projelerin hayata geçirilebilmesi için yaklaşık 700 milyon lira gerekiyor ki, henüz ortada böyle bir para, kaynak ve karar yok.
Bursa'da;
Sağlık sektörünün yakın zaman içinde çok daha büyüyeceği net görülüyor. Hatta, pek çok ile öncülük yaptığı da söylenebilir.
Bu yönde, İl Sağlık Müdürü Akan'ın brifingini, çalışma biçimini, konularına hakimliğini ve özgüvenini önemsedik. Keşke Bursa'daki tüm il müdürleri bu tarz bir brifing verebilseler ama önemli bir kısmı yıllar yılı toplum dinamikleriyle bile ilişkiler kuramadığı gibi kurum içine kapalı kaldılar ki bu kesimin "sınıfta kalacakları" aşikar!



Tescilli Karagöz İstanbul’da ama?
Yarın İstanbul'da;
Kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı başlayacak.
TÜYAP'ta iki ayrı grup tarafından organize edilen fuarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kültür AŞ de bir stant açacak.
Hatta;
Bu stantta "Karagöz'ün dünyası" adı altında gösteriler de sunulacak fuarı gezenlere.
Bu noktada dikkatimizi çeken şu.
Bursa ile bütünleşmiş olan, hatta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ciddi katkılarıyla ve olumlu girişimleriyle bir Bursa markası olarak tescillenen Karagöz ve Hacivat'ın İstanbul'da, "Bursa'sız" bir şekilde tanıtımının yapılacak olması.
Hazır vakit varken;
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin devreye girip, İstanbul Belediyesi'nin Kültür AŞ yönetimine bu hassas uyarıyı yapmaları ve fuardaki bu gösteri sırasında en azından Bursa adının telaffuz edilmesini ve tescilli Bursa logolarının bulunmasını sağlamalarının faydalı olacağını düşünüyoruz.



Silivri’den ilk görüntüler Bursa’da
Dün bir ilk, belki de sadece Bursa'da yaşandı.
Malum;
Yaklaşık 4 yıldır kent merkezinden 100 kilometre uzaklıkta Silivri'de süren Ergenekon davalarındaki süreçte, kamuoyuna ne bir fotoğraf ne de bir görüntü yansımıyor, yansıtılmıyor.
Dolayısıyla da akıllarda soru işaretleri kalabiliyor.
İşte;
Bu yönde İşçi Partisi mensupları, "Ergenekon Davası'ndan ilk görüntüleri" elde ettiklerini açıkladılar ki, dün de Silivri'den ilk ses ve görüntü kayıtlarını kamuoyu ile paylaştılar.
Bildiğimiz kadarıyla ilk kez sadece Bursa'da Ördekli Kültür Merkezi'nde yapılan paylaşımda Cumhuriyet Kadınları Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş Sendikası, DSP ve SP ile Alevi Dernekleri Federasyonu yöneticileri de hazır bulundular.
İşçi Partililer bu görüntü ve sesleri, periyodik olarak toplumun diğer kesimlerine de izlettirmeyi planlıyorlar.


MHP Grubu Dündar’a Denktaş'ı önerdi
Osmangazi Belediye Meclisi'nin 3 MHP'li üyesi Cemil Aydın, Turan Vatan ve Ali Osman Memiş, dün gerçekleştirilen oturumda Başkan Mustafa Dündar'a dikkat çeken bir önerge verdiler.
MHP'liler;
Kısa bir süre önce yaşamını yitiren KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın adının Bursa'da da sonsuza dek yaşatılması için, bir cadde, bulvar, meydan veya tesise adının verilmesini teklif ettiler.
MHP Grubu'nun ortak imzasıyla verilen bu önerge, Başkan Dündar tarafından değerlendirmeye alındı.



GÜNÜN SÖZÜ
"İnsanlık, baskıcı hükümdarlar, diktatörler gördü, hepsini yendi. Hala ferman yazanlar var ama ferman onlarınsa bu ülke bizim"
Kemal Kılıçdaroğlu
(CHP Gn Bşk)


TARİHTE BUGÜN
Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin adı Milliyetçi Hareket Partisi olarak değiştirildi ve genel başkanlığa Alpaslan Türkeş seçildi.
(9 Şubat 1969)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.