Hava Durumu

Bursalı profesörün bu kente notu sosyal medyada ne oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2012 10:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2012 10:49
Prof. Dr. Haluk Şahin, aynı zamanda gazeteci, yazar, TV programcısı ve üniversite öğretim üyesi.
Ve kökeni Bursa.
Bursa Erkek Lisesi mezunu.
Şahin, geçen hafta bugün sona eren Bursa Kitap Fuarı'na hem konuşmacı olarak katıldı hem de okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı.
Şahin;
Bursa'ya fuara gelmeden önce epeyce heyecanlıydı ki bu heyecanını sosyal medyada da paylaştı ve "Bursa, İstanbul'dan sonra yazılası kent idi, bakalım sonra ne olmuş?" dedi.
Doğrusu, Şahin'in Bursa izlenimini biz de merak ettik. Ve Twitter üzerinden takip etmeye başladık Şahin'i. Aradan bir kaç gün geçti ve Şahin bu kez sosyal medyada şu mesajı paylaştı:
"Memleketim Bursa, sanayi kenti olmasına karşın ona yakışan entelektüel dinamizmi edinememiş. Balkan havasının yerini Ortadoğululuk almış"
Sonrasında ise şu satırları yazdı:
"Eski Bursa'yı Üsküp'e ve Granada'ya benzetirlerdi. Bence ikisinden de güzeldi. Nüfusu 300 bini asla geçmemeli, ova korunmalıydı. Bugün hasbelkader Bursa'da yaşayanların çoğunun, Bursa'nın aslında ne olduğu konusunda en ufak bir fikri olmadığına eminim, bir yer o kadar..."
Yıllardır;
İstanbul'da yaşayan Bursalı bir profesörün, yıllar sonra Bursa'ya dair bu gözlemi ne kadar acı değil mi? Aslında "dost acı söyler" düsturundan hareketle Şahin'in bu tespitlerini iyi okuyup yorumlamak, belki de bundan sonrası için önlem almak gerekiyor.



Kırat'ta süvari seçimi bugün!

Demokrat Parti'nin günlerdir beklenen il kongresi bugün DP lideri Namık Kemal Zeybek'in de katılımıyla Merinos AKKM'de yapılacak.
Toplam 560 delegenin oy kullanacağı seçimlerde il başkanlığı için Ahmet Yıldırım, Ahmet Sevinç, Ahmet Okumuş ve Zeki Ekren yarışacak. Kongrede, 42 asıl, 42 yedek yönetici üye ve 11 disiplin kurulu üyesi ile 57 Ankara delegesi de belirlenecek. Mevcut başkan Ahmet Yıldırım'ın daha şanslı olduğu kongrenin, yüzde 0.6'lık oy oranına rağmen heyacanlı geçmesi bekleniyor.



Oğuzhan Asiltürk bugün Bursa'da

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, eski bakan Oğuzhan Asiltürk, Osmangazi ilçeyönetiminin gerçekleştireceği ilk mahalle toplantısının davetlisi olarak bugün Bursa'da olacak. Uzunoğlu Düğün Salonu'nda "Ülkemizi kimler yönetiyor, neden bu haldeyiz" konusunda konuşacak olan Asiltürk, aynı zamanda Zafer ve Namık Kemal Mahallesi sakinleriyle de bir araya gelecek.



Zeybek, yarın akşam AS TV'de

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek yarın akşam AS TV'de "Politika Kulvarı"nda canlı yayın konuğumuz olacak. Zeybek, mayıstaki büyük kongre öncesi, hem partisinin hem de kendisinin siyasi geleceğine dair açıklamalar yapacak ki izlenimini öneririz.



Havaalanı adı değişmeli mi?

Yunuseli'deki havalanının yeniden açılma ihtimali kalmayınca ilginç teklifi dün Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Esgin getirdi ve Yenişehir Havaalanı'nın adının Bursa Havalanı olarak değiştirilmesini önerdi. Keza, Merkez Sağ Hareketi Temsilcisi Uğur Şahan da, ismin Celal Bayar Havaalanı olmasını önerdi.
Aslında, ulusal ve uluslararası havacılıkta Yenişehir adının yeterince bilinmediği bir gerçek. Bu nedenle, konulacak ya dadeğiştirilecek adın başına bir Bursa eklenirse hakikaten iyi olur.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.