Hava Durumu

Bursalılar’ın akın ettiği Ankara’da beliren görüntü?

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2012 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2012 08:32
Ankara'da;
19 Mayıs Stadı'nda Fenerbahçe-Bursaspor maçını izlerken, yeşil beyazlı taraftarların çektiği sıkıntıyı ve yaşadıklarını bir kez daha yakından görme imkanımız da oldu.
Şu bir gerçek.
Türkiye liglerinde bir benzerinin bulunmadığını düşündüğümüz Bursaspor taraftarı, hangi deplasmana giderse gitsin o kentin emniyet kanadı adeta alarma geçiyor.
Zaten;
Bu durumu taraftar toplulukları da ifade ediyor ve durduk yerde tahrik edildiklerini anlatıyorlar.
Tabii, davranış biçimlerine de tepkili taraftarlar.
Ankara girişinde de hem araçları, hem çantaları, hem de üstleri tek tek arandı.
19 Mayıs Stadı çevresine girişlerinde ikinciye arandılar.
Keza üçüncü arama da stat girişinde yapıldı.
Bu aramalardan bazılarına şahit olduk ki, insan ister istemez reaksiyon göstermek durumunda kalıyor, kendisine pek de insanca davranmayan kolluk kuvvetlerine ve görevlilere.
Keza;
Saha ile tribünü ayıran kapının zaman zaman açılarak, binlerce yeşil beyazlı taraftarın bulunduğu tribünden bazı gençlerin yaka paça çıkarılması, yerlerde sürüklenmesi de tahrik ediyor Bursaspor tutkunlarını.
Hele hele bu durum, özel güvenlik görevlilerinin sert davranışlarıyla başlayıp, tel örgülere bayrak asmaya yardımcı olunmasını engelleyecek tavırlara kadar uzanıyor ki, olaylar adeta birbirini tetikliyor.
Sözün kısası, Bursaspor taraftarları durduk yerde sinirlenmiyor, bağırıp çağırmıyor, hak aramıyor.
İfade ettiğimiz gibi bu durumu Ankara'da da bizzat yaşadık.
Bu yöndeki;
Gözlemlerimizden ve aktarılanlardan yola çıkarak şu tespiti yapmak da mümkün.
Özel veya kamu;
Eğer kolluk kuvvetlerinin, protokolün yer aldığı kapalı tribünlerdeki futbolseverlere gösterdiği nezaket ve davranış, zaman zaman insan yerine konulmadıklarından dem vuran ve taraflı tarafsız herkesin takdir ettiği şovlarla adından söz ettiren Bursaspor'un "teksas" olarak adlandırılan cefakar taraftarlarına da uygulansa yaşanan sorunlar kendiliğinden çözülecek.



Sonunda kavga çıktı ve karakolluk olundu

Özellikle;
Saadet Partisi'nin Yenişehir yönetiminin görevden alınmasının ardından bir şeyler olabileceği ihtimali fazlasıyla artmıştı.
Nitekim;
İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu'nun ilçede arabasının yumruklanması, kendisini arabasına hapsedip kaçması da adeta son bir mesajdı.
Bu nedenle;
Partinin ilçe lokalinin önceki akşam karışmasını ve karakolluk olunmasını artık normal karşılamak gerekiyor.
Yaşanan olay;
Fatih Erbakan'ı karşıladıkları için görevden alınan eski ilçe başkanı Ziya Aydın ve yaklaşık 40 kişilik ekibin parti lokalinde oturduğu sırada yaşandı.
Önce, İl Başkanı Terzioğlu, yardımcılarından Mehmet Atmaca ve bazı il yöneticileri, yeni atadıkları ilçe başkanı Necdet Sancak'ı koltuğuna oturtup refakat ettiler, ardından da toplantıya girdiler.
Toplantı sonrasında da  olaylar çıktı.
Ziya Aydın ile Teşkilat Başkanı İsmail Özdemir'in tartışmaya başlamasıyla çıktığı belirtilen olaylar sonrasında lokalde ciddi bir arbede yaşanırken, İl Başkanı Terzioğlu dahil pek çok Saadet Partili’nin Yenişehir Emniyet Müdürlüğü'nde sabahladığı aktarıldı.
Gelen bilgiler, tarafların birbirlerinden şikayetçi oldukları, daha da ötesi Yenişehir'deki bu durumun kolay kolay bastırılmayacağı yönünde.



Arınç'tan iki özel kutlama!

Ankara'daki;
Kupa mücadelesini izleyen isimlerden biri de aynı zamanda Bursa Milletvekili olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tı.
Dün de;
Deneyimli siyasetçinin twitter üzerinden bir açıklaması ulaştı elimize.
İki de tebriği vardı.
Önce, 29 yıl sonra kupayı evine götüren Fenerbahçe'yi "güzel oyunu" nedeniyle kutladı.
Sonra da aralıksız destekleriyle Bursaspor taraftarını tebrik edip, kupa sırasında Fenerbahçeli futbolcuları alkışlamalarıyla da herkese bir "ders verdiğini" aktardı.



"Deprem Dede" bugün Bursa'da

Deprem için;
2014 yılını öngören Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, bugün Bursa'ya geliyor.
Bostancı Şirketler Grubu'nun sponsorluğunda gerçekleştirilen programda bugün, Yeniceabat'ta BTSO tarafından yaptırılan Mesleki Eğitim Kampusu'nda öğrencilerle ve yetkililerle bir araya gelecek olan Işıkara'nın, yine son günlerde fazlasıyla yer sarsıntısı yaşanan Türkiye'nin batı bölgesine ilişkin teknik bilgiler vermesi bekleniyor.


Keneş ile birlikte aile daha güçlendi

Bugünden itibaren;
Bursa Hakimiyet'e bir yeni isim daha katılıyor.
Bir süre önce aramıza İstanbul'dan katılan ve haftalık yazılarıyla lezzeti artıran deneyimli gazeteciler Mehmet Tezkan, Ergun Babahan, Cüneyt Başaran, Mehmet Ocaktan ve Deniz Gökçe'nin ardından şimdi de Today's Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ailemize katıldı.
Haftalık yazısına bugünden itibaren başlayacak olan Keneş'le yıllar öncesinde birlikte gerçekleştirdiğimiz bir seyahat olmuştu ki, Keneş'in deneyim ve tecrübelerinden bizlerin de faydalanacağını düşünüyoruz.



TARİHTE BUGÜN

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e İzmit'te suikast girişimi oldu. Demirel yara almadan kurtulurken, koruması kolundan, bir gazeteci ayağından yaralandı.
(18 Mayıs 1996)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.