Hava Durumu

Büyük seçime 5 gün kala dikkat çeken 16 tespit?

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2018 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 07:33

Her yönüyle;
Çok ilginç ve çok farklı bir seçim arifesi yaşanıyor.
Öyle ki;
Geçmişteki çok önemli seçimlerin de dışında farklı bir hava görülüyor.
Mesela;
Cumhurbaşkanı'nın ve TBMM üyelerinin ilk kez aynı anda seçilecek olması, çeşitli siyasi kombinasyonları da beraberinde getiriyor.
İkincisi;
Liderlerin birbirlerine yönelik söylemleri ve uygulamaları bu kez çok dikkat çekiyor, özellikle sosyal medyanın malzemesi oluyor.
Üçüncüsü;
Kurulduğu günden bu yana ilk kez bir seçime katılacak olan İYİ Parti nedeniyle, tahminler bu kez zorlaşıyor.
Dördüncüsü;
CHP seçmeni, uzun bir aranın ardından Muharrem İnce faktörü nedeniyle ilk kez bu seçimlerde büyük bir umut içinde görülüyor.
Beşincisi;
16 yıldır iktidar olan AK Parti'yi, Türkiye'nin siyaset ustası olan Tayyip Erdoğan, yeni bir zafere adeta tek başına sürüklüyor.
Altıncısı;
Böylesine büyük bir seçim öncesinde ilk kez kamuoyu araştırmaları havalarda uçuşmuyor.
Yedincisi;
Bursa'nın hem iki seçim bölgesine ayrılmasından, hem de aynı anda iki büyük seçimin yapılacak olmasından kaynaklı olarak, hâlâ seçimin nasıl yapılacağını bilmeyen seçmenlerin bulunduğu görülüyor.
Sekizincisi;
Daha önceki seçimlerin aksine, bu kez bu büyük seçime sonucu önceden belli olmayan bir atmosferde gidiliyor.
Dokuzuncusu;
Bünyesinden yeni bir parti çıkan MHP'nin, karışık günlerden sonra ilk gireceği seçim olması nedeniyle alacağı sonuç ilk kez bu kadar çok merak ediliyor.
Onuncusu;
Bayram tatiline giden Suriyeliler, OHAL, bedelli askerlik, asgari ücret, FETÖ, dolar, mazot, kıraathane, milli otomobil, eğitim ve sağlık bu seçimin en çok kullanılan argümanları oluyor.
On birincisi;
AK Parti'de seçim öncesinde, "metal yorgunu" olan kadroların yerine getirilen kadroların, ilk kez yaşayacakları bu seçimlerdeki başarısı da, iktidar camiasında ayrıca merak ediliyor.
On ikincisi;
Türkiye'de ilk kez uygulanacak yüzde 50 artı 1'lik seçim sistemi nedeniyle, Türk seçmeni, "ilk tur" ve "ikinci tur" söylemlerini ilk kez telaffuz ediyor.
On üçüncüsü;
Özellikle 3 adayın mitinglerinde yaşanan yoğun katılım nedeniyle, seçim öncesinde sokaklar ilk kez renk vermiyor.
On dördüncüsü;
Genel başkanları Doğu Perinçek, 6 cumhurbaşkanı adayından biri olmasına karşın, Vatan Partililer sanki günler öncesinde yarıştan kopmuş gibi görünüyor.
On beşincisi;
Bundan önce yapılan son seçim olan 2017'deki referandumda Bursa'da yüzde 89 olan katılımın, şartlar gereği bu pazar daha da yüksek olması bekleniyor.
On altıncısı da;
Seçimin sonucu gibi merak edilen bir konu da Saadet'in alacağı oy oranı. Aynı gelenekten gelmelerine rağmen AK Parti ile yoğun bir ayrışma içinde olan Saadet Partisi'nin alacağı netice, özellikle iktidar partisi kanadında inanılmaz merak konusu oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.