Hava Durumu

‘Çatı aday’a imza vermeyen CHP’nin Bursa milletvekili?

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2014 08:05

Belki de; Son ana değin bir umuttu CHP içinde, alternatif bir Cumhurbaşkanı adayının çıkarılması ihtimali.
Nitekim;
Bu nedenle CHP’de 21 milletvekili, Ekmeleddin İhsanoğlu için imza atmadılar ki, gözler hemen bu isimlerin kimler olduğuna çevrildi.
Hatta;
Söz konusu 21 kişi arasında Bursa’dan da milletvekili bulunduğu ve bu ismin de Kemal Ekinci olabileceği söylentisi yayıldı, partinin Bursa kulislerine.
Öyle ki;
Geçmişteki radikal söylemleri nedeniyle Ekinci’nin imza vermeyen milletvekilleri arasında olduğu söylentisi hızla da yayıldı.
Listeyi;
Yani İhsanoğlu’na imza vermeyen ve başını Deniz Baykal, Güldal Mumcu,Emine Ülker Tarhan, Oktay Ekşi, Nur Serter, Gökhan Günaydın, İlhan Cihaner ve Adnan Keskin’in çektiği isim listesini taradık.
Ve Bursa’dan bir milletvekiline rastlamadık.
Yani;
Sena Kaleli gibi, Turhan Tayan gibi, Aykan Erdemir gibi, İlhan Demiröz gibi Kemal Ekinci’nin de Ekmeleddin İhsanoğlu’na imza verdiği ortaya çıktı.
Bu arada;
Bu durum Bursalı bazı partilileri ise üzdü.
Hatta ipucu da verelim, bazı eski kurmay takımını.
Türkiye’nin hassas süreçten geçtiğini düşünen bu partililer, Türk seçmeninin karşısına CHP’nin dayatma bir isim çıkarması yerine alternatif isim çıkarması gerektiğini belirtip, İhsanoğlu için imza atmayan 21 milletvekilinin umut olduğunu ve Bursa milletvekillerinin bu umudun içinde bulunmamasına tepki gösterdiler.
Nitekim;
Geçmişte il başkanlığı yapmış bir başka tepkili CHP’li de, çoğu milletvekilinin 2015 yılındaki genel seçimler hesabı içine girdiğini, bu nedenle de imza atmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, konuyu bir başka boyuta taşıdı ki telefon görüşmemiz sırasında, doğrusu ilginç bir tespitti.

 

BAŞVURU  SIRASINDA YAPILAN ÖNEMLİ HATA?

 

Pazar günü;
CHP ve MHP’nin çatı aday kurgusunun ürünü olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylık dilekçesi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sunuldu.
Böylece;
İhsanoğlu’nun adaylığı resmileşmiş oldu.
CHP ve MHP yöneticileri tarafından Ankara’daki bu başvuruyu televizyon ekranından izlerken özellikle bir nokta dikkatimizi çekti.
Birincisi;
Adı ilan edildiğinden beri çoğu kişinin bilmediği görülen ve isim telaffuzu da zor olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ikinci ismi olduğu görüldü.
Yani, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu.
Bir iletişimci olarak aklımıza hemen şu geldi.
Demek ki;
CHP ve MHP’nin üst düzey yöneticileri bile kendilerine belki de sunulan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ikinci bir ismi olduğunu bilmiyorlardı.
Çünkü biliyor olsalardı, mantık olarak, kamuoyunun daha rahat algılayabilmeleri için çok zor söylenen Ekmeleddin ismi yerine Mehmet İhsanoğlu adını sunarlardı.
Hele hele;
Kamuoyuna sunulacak böylesine önemli bir seçimde, telaffuzu zor bir ismi empoze etmek yerine, Türkiye’de en çok bilinen Mehmet ismi üzerinde yoğunlaşabilseydi CHP ve MHP yönetimleri, algıyı artırabilirlerdi ki, bu iki partinin iletişim tekniklerindeki yanlışlıkları bir kez daha görülmüş oldu.

 

BURSA'NIN UYUŞTURUCU TRAFİĞİ TBMM'LİK OLDU

 

Bursa’daki;
Uyuşturucu trafiğine dair istatistiki rakamlar hayli dikat çekici.
Mesela;
2013 yılının tamamında Bursa’da ele geçirilen esrar 941 kg, ecstasy 9802 adet, bonzai ise 4194 gram.
Peki ya 2014 yılının ilk 6 ayı?
Esrar 1.5 ton, ecstasy 43.533 adet, bonzai ise 13.674 gram.
İşte;
Bu baş döndürücü artış içinde olan rakamlar eşliğinde, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yönelik bir soru önergesi verdi.
Kısaca şunu soruyor Özensoy:
Bir;
“Uyuşturucu illetinin engellenmesi adına ne yapıyorsunuz, okul çevrelerinde yeterince güvenliği sağladığınızı düşünüyor musunuz?”
İki;
“Yüzlerce kişi için mahkemelerce verilen kararların caydırıcı olduğunu düşünüyor musunuz?”
Üç:
“Polisiye tedbirlerin yanında gümrük denetimleriyle ilgili girişimleriniz mevcut mudur?”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.