Hava Durumu

Çatlayan baraj evleri yutunca adımı Bursa attı, gözler bölgede

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2012 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2012 08:41
Her ne kadar;
Ankara'daki siyasi ve idari gelişmeler nedeniyle yaşanan olaylar, basına yeterince yansımıyorsa, Trakya'da durum aslında fazlasıyla ciddi.
Öyle ki, yaşananların faciaya dönüşmesinden endişe ediliyor.
Bu durumu dün görüştüğümüz Bulgar yetkililer de ifade ettiler.
Hemen sınırımızda;
Bulgaristan'ın Haskova, Harmanlı ve Lübimets bölgeleri arasında bulunan İvanova Barajı'nın duvarının bir bölümünün çökmesiyle bölge sular altında kalmaya başlamıştı.
Keza beraberinde Meriç, Arda, Tunca nehirleri, yataklarından taşarak sel baskını yaşanmıştı ki, resmi açıklamalara göre 700 dolayında ev tamamen sular altında kaldı, 9 kişi öldü, kayıplar var.
Keza;
Kırcaali ve Svilengrad bögelerindeki irili ufaklı 50 dolayındaki barajda da tehlike sınırlarının aşıldığı, karların erimeye başlamasıyla birlikte başta Edirne'yi de etkileyebilecek çok ciddi bir tehlikeyle burun buruna kalındığı ifade ediliyor.
Tabii;
Bulgaristan denilince Türkiye'de akla ilk gelen şehir Bursa oluyor.
Bu nedenle;
Büyükşehir Belediyesi kriz masası kurup Bal-Göç'le birlikte hareket ederek ilk adımı attı ve dün sabah itibariyle 1 TIR dolusu gıda ve giyecek malzemeleri yola törenle çıkarıldı. Töreni izledik.
Doğrusu başkanlar, Recep Altepe de, Yüksel Özkan da gelişmelerden kaygılıydı.
Hatta;
Diğer barajların taşma, sınırın her iki yanının da çok daha ciddi bir felaketle kalma ihtimaline karşı Büyükşehir Belediyesi'nin Fevzi Çakmak Katlı Otoparkı altında bir yardım toplama merkezi de oluşturuldu ki gerekirse bu yönde Bursalılar'a açık bir yardım çağrısı yapılabileceği de ifade ediliyor.
Bölgeden gelen ve giderek kötüleşen haberler karşısında, gönderilen yardım TIR'ıyla birlikte iki kurmayını da bölgede inceleme yapması için görevlendiren Başkan Recep Altepe, bir taraftan da Ankara ile bilgi alışverişi yapıyor.
Doğrusu;
Geçişlere karşılıklı olarak kapatılan sınırın iki tarafından gelen haberlerle ilgili dün Bulgar yetkililerin de tespitlerini dinleyince endişelenmedik değil.



Adalet Partisi'nin 51. yaşı kutlanacak

Yarın;
12 Eylül 1980 askeri darbesiyle kapatılan Adalet Partisi'nin 51. kuruluş yıldönümü.
Bu amaçla;
Kapanan ANAP'ın Ankara Balgat'taki eski genel merkez binası olan şu andaki Demokrat Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek kutlama töreni için 700 eski milletvekiline de katılım daveti yapıldı.
DP Lideri Namık Kemal Zeybek'in açılış konuşmasıyla başlayacak programda eski ve yeni partililerin bir araya getirilmesiyle, misyonun hareketlendirilmesi amaçlanıyor.
Ahmet Yıldırım başkanlığındaki Bursalı DP'liler de bu geceyarısı parti binası önünde toplanıp otobüslerle Ankara'yla gidecekler.




Bakan Çelik yarın Bursa'da
Projenin tanıtımı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yapılacaktı ancak yoğun kar yağışı nedeniyle program ertelenmişti.
Yarın ise;
Ertelenen program uygulanacak ve Bakan Çelik'in katılımıyla, "İş Sağlığı ve         Güvenliği Merkezi Müdürlüğü, Bölge Laboratuvarlarının Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında yarın sabah DOSABSİAD'da "İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirilecek.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje kapsamındaki bilgilendirme toplantısında kamu ve özel sektör temsilcileri de birer sunum yapacaklar.




Bursa tartışıyor Şişli yapıyor!
Bursa'da;
İsminin bir cadde, bulvar, meydan veya tesise verilip verilmemesi tartışıla dursun, dün İstanbul Şişli'den gelen davetiyeler, bu yönde ne kadar Bursa bürokrasisinin ağırlığını da göstermiş oldu.
Şişli'den;
Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den Bursalı dostlarına gelen davetiyelerde, kısa bir süre  önce kaybettiğimiz KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın adını taşıyan Kültür Merkezi'nin yarın için temelinin atılacağı duyuruluyor. Üstelik, Ayazağa mahallesinde yapılması planlanan Rauf Denktaş Kültür Merkezi'nin sıradan bir tesis değil İstanbul'un en büyük kültür merkezlerinden biri olacağı da vurgulanıyor ki gelen davetiyelerde, Sarıgül'ün hızına şaşırmamak elde değil doğrusu.



Protestoya Themis yakmak da girdi!

 Bursa'da;
Genellikle muhalefete mensup siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştirdikleri dikkat çeken protesto gösterilerine dün itibariyle Themis yakmak da girdi!
Yunan mitolojisinde adalet ve düzen tanrıçası olan ve ilahi adaleti günümüzde de temsil eden Themis heykeli, Bursa'da ilk kez dün Türk Eğitim-Sen Sendikası yöneticilerince protesto amaçlı yakıldı.
Bursa'da;
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği okul müdürü atamalarında "hukukun katledildiğini" ve atamaların "hukuk dışı" olduğunu belgeleriyle ve örnek isimlerle açıklayan sendikanın şube başkanları Kazım Sarnık ve Selçuk Türkoğlu, "yandaşlığın Milli Eğitim'de de adaletin ve hukukun önüne geçtiğini ve her kapının açıldığını" belirterek, Themis heykeli yaktılar ve "Adaletin katledildiğini yetkililere artık böyle duyurmak zorunda kaldıklarını" ifade ettiler.
Doğrusu, bu tip bir protesto gösterisi yaptıklarına göre, Eğitim-Sen yöneticilerinin ellerindeki belgeler epeyce ciddi olsa gerek.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.