Hava Durumu

Çavuşoğlu'nun basın ile ilk buluşmasından notlar

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2017 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 07:40

19 Temmuz'da;
AK Parti'nin yeni kabinesine girdiğini televizyondan öğrenen Bursalı Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, seçim bölgesi Bursa'da dün sabah Bursalı gazetecilerle bir araya geldi.
Önceden söylenenin aksine;
Başbakanlık'ın akreditasyon uygulaması, AK Parti İl Başkanlığı tarafından bir gece önce bozulunca, haliyle geniş çaplı bir buluşmaya dönüşen kahvaltı, bir süre sonra da basın toplantısı halini aldı.
Bu nedenle de;
Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü'nce düzenlenen ve güya "çözüm ve istişare odaklı" olacağı duyurulan küçük çaplı buluşma da hayata geçirilemedi.

***

Hal böyle olunca, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu da konudan konuya geçerek 1 saati aşan bir sunum yapmak durumunda kaldı.
Milli iradeden anamuhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, 15 Temmuz darbe girişiminden Almanya ile yaşanan gerginliğe değin geniş bir yelpazede sunum yapan Çavuşoğlu'nun Bursa'daki bu ilk kapsamlı buluşmasıydı.
Buluşmada;
Bursa milletvekillerinden İsmail Aydın, Osman Mesten, Emine Gözgeç ve Müfit Aydın, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse ile AK Parti İl Başkanvekili İbrahim Güney de hazır bulundu.
Doğrusunu söylemek gerekirse, Çavuşoğlu'nun sunumu, bilinenlerden oluşuyordu.

Ancak Çavuşoğlu'nun özellikle altı çizilecek ifadelerinden en önemlisi, Bursa'nın her sorununa koşacağına dair olanıydı.
Kabinede;
Sadece Çavuşoğlu ile temsil edilen Bursa'nın sorunlarını, parlamenterlik görevinden yakından bildiğini anlatan Başbakan Yardımcısı'nın yerel yönetimlere destek olacağını söylemesi de önemliydi elbette.

***

Halen;
Partisinin İl Başkanlığı muamması süren Çavuşoğlu, bu konuda gelen soruları da, yaşanan süreç üzerinden cevapladı ancak sonunda ise kimin il başkanı olacağını bilmediğini, bilse de söylemesinin doğru olmayacağını söyledi.
Kaldı ki;
Böylesine önemli bir meselenin Çavuşoğlu tarafından açıklanması da beklenen bir şey değildi zaten.
2011 seçiminden beri TBMM'de olan Çavuşoğlu, kabinede Bursa'yı temsil eden tek isim olduğu için aslında Bursa için bir şans.
Çünkü;
Başta partisinin yeni oluşacak yönetimi ve de belediye başkanları, Bakan Çavuşoğlu ile çok daha yakın temas içinde olabilirlerse, Bursa'nın yıllardır kaybettiklerini kazanma şansı da olabilir.
Keza;
Çiçeği burnunda Bakan, çok enerjik, heyecanlı ve istekli.
Hazır böyle yeni bir enerji varken, Bursa dinamiklerinin bu potansiyeli, avantaja çevirmesinde büyük fayda var.
Bir de;
Son olarak, Bakan Çavuşoğlu'yla dün sabah kahvaltı ettiğimiz Çelik Palas Otel'den bahsedelim.
Yılların değeri Çelik Palas, birkaç el değiştirip Arap sermayesine girince çok değişmiş.
Hem fiziki olarak değişmiş, hem de hizmet yönünden.
Ne kahvaltı mönüsü mönüydü, ne otopark görevlisinden garsonuna değin personelin hizmeti.
Öyle ki, koskoca Bakan'ın bulunduğu kahvaltı salonuna peçete konulması bile unutulmuştu.
Servis adeta rezaletti.
Bir dönem, gitmenin, konaklamanın ayrıcalık olduğu Bursa'nın bu en şaşaalı oteli gitmiş, yerine sanki yeni açılmış, sıradan 2-3 yıldızlı bir otel gelmiş.
Yazık ki ne yazık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.