Hava Durumu

CHP'de bir dönem kapanırken kimler nasıl etkin oldular?

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2012 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2012 08:55
CHP'nin;
İptal edilen Karacabey kongresi haricinde Bursa'daki ilçe kongreleri süreci tamamlandı.
Beraberinde de pek çok spekülasyon bırakarak.
Tabii;
Tüm bunların altında da yıllar sonra ilk kez yapılan üye bazlı delege seçimleri yatıyor.
Yıllarca masa maşında delegeleri yazan, sonra da kendi yazdıkları delegelerce parti başkanı veya yöneticisi seçilenler, bu nedenle eskiye oranla şimdi biraz daha dertliler.
CHP yönetimlerinde;
Yeni bir dönemin başladığının miladı olarak görülen bu ilçe kongreleriyle bir etap tamamlanmış gibi görünse de sırada bir etap daha var ki o da il kongresi.
Henüz kongrenin tarihi belli değil.
Beklenti bu kongreye Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılması yönünde.
Tabii;
17 ilçe kongresiyle birlikte belirlenen il delegeleri de, il kongresine yönelik bir mesaj vermeye başladı.
Henüz net olmamakla birlikte şimdiden Gürhan Akdoğan, Mustafa Şenyurt, Metin Çelik ve de çok istekli görünmese de Şahin Gencal'ın adı geçerken, bu heyecanın dozunun, kongre tarihinin belirlenmesiyle artması bekleniyor.
Yine;
Geride kalan ilçe kongreleri sürecinde 5 Bursa milletvekilinden 2'sinin adı özellikle ön plana çıktı.
Bu süreçte Kemal Ekinci'nin kongrelere ve adaylara direkt müdahil olduğu, hatta listelere bile müdahale ettiği konuşuldu.
Bu arada;
Diğer milletvekillerinden Sena Kaleli, İlhan Demiröz ve Aykan Erdemir ise bu süreçten ısrarla uzak durdular, kaçındılar. Her ne kadar Kaleli'nin, biraz olsun bazı temasları da olsa da, Demiröz ve Erdemir, sistemin tamamen dışında kalmayı tercih ettiler.
Yanı sıra;
CHP'nin en deneyimli milletvekili Turhan Tayan'ın, ilçe kongreleri sürecinde bazı parti yöneticilerine yönelik sitemi de akıllarda kaldı.
Gürsu ve Kestel, Mudanya ve Orhangazi, Yıldırım ve Nilüfer örneğinden hareketle aynı güne iki ilçe kongresi konulmasını şiddetle eleştiren ve parti yönetimine tepki gösteren Tayan, geçmişteki tecrübelerinden dolayı yaşadığı şaşkınlığı da açıkça kürsülerden ifade etmişti.
Dediğimiz gibi CHP'nin Bursa kanadında ilk süreç tamamlandı, şimdi yeni ve son bir seçim süreci başlayacak ki, mayıs ayı itibariyle yapılacak bu il kongresiyle CHP'nin sadece Bursa değil, belki genel merkez bile bu değişimden etkilenebilecek.



Gölyazı'da herkes kazançlı çıktı

Pazar günü;
Gölyazı'da Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel uçurtma şenliği vardı.
Tabii, çok hoş görüntüler eşliğinde.
Bursa'nın yorucu kent yaşamından kaçanların adresi olmuştu adeta bu doğa güzeli bölge pazar günü.
Kimileri, uçurtma bahanesiyle kendilerini bahar havası içinde çimenlere bıraktı, kimileri de çay bahçelerinde derin sohbetlere daldı.
Bizler gibi günübirlik ziyaretçiler, görebildiğimiz kadarıyla güler yüzlü Gölyazı esnafının da yüzünü güldürdü ki, herkes için kazançlı bir gün oldu doğrusu. Organizasyonda emeği geçenleri kutluyoruz.


Mutluluğun resmi Nazım Hikmet'te!

Abidin Dino;
Çağdaş Türk resminin öncülerinden dev bir isim.
Türkiye'nin yanı sıra pek çok ülkede sergiler açan, sonrasında Fransa'da Plastik Sanatlar Birliği Onur Başkanlığı yapan ve ardından New York Dünya Sanat Sergisi Danışmanlığı görevinde bulunan Dino, siyasi düşüncelerinden dolayı bir süre de sürgünde yaşadı.
Dino; Nazım Hikmet'in şiir ve oyun kitaplarına kapak desenleri de çizdi.
Hatta;
Hikmet'in, Dino'ya yönelttiği "Sen mutluluğun resmini yapabilir misinin Abidin" sorusuna, sanılanın aksine Dino, resim yerine bir şiirle cevap verdi. Dino, 1993'te Paris'te yaşamını yitirdi ancak ailesi, onun cenazesini çok sevdiği ülkesi Türkiye'ye getirdi.
Bunu şunun için aktardık.
Dino'nun eserleri, hafta başından beri Nilüfer Belediyesi'nin Nazım Hikmet Kültürevi'nde sergide. Bu orijinal eserleri yakından görebilmek için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.



Şampiyonluk için ‘bakan’lara tebrik!

Bursa Hakimiyet'te;
Haber toplantısında Spor Müdürümüz Süha Gürsoy, bize dönüp "Futboldan iki haberim daha var, bu daha çok Okan abiyi ilgilendiyor" deyince önce şaşırdık.
Süha, önce bilgiyi aktardı.
İlki;
Süper Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden ve hatta bir maçını izleme fırsatı bulduğumuz Şanlıurfaspor'un, sezon bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek TFF 1. Lig'e yükselmesiydi.
Diğeri de;
Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Akhisar Belediye Gençlikspor'un, ligi şampiyon tamamlayarak Süper Lig'e yükselmesiydi.
Şanlıurfaspor 1 Lig'e, Akhisar Belediye de Süper Lig'e ilk çıkan takımlar.
Bu kentler, Süha'ya siyasi isimleri de çağrıştırmış olmalı ki, Akhisar için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Şanlıurfaspor için de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in tebrik edilmesi gerektiğini söyledi ve bize de böylece bir hatırlatma yapmış oldu.



TARİHTE BUGÜN

Türkiye ekonomisi, 14 yıl aradan sonra yeniden IMF denetimine girdi.
(17 Mayıs 1994)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.