Hava Durumu

CHP’de muhalifler, Akgün üzerinden Akdoğan’ı vurdu

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2012 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2012 08:50
Kimi CHP'liye göre beklenen bir sonuçtu, Osmangazi İlçe Başkanı Yücel Akgün'ün seçim kaybedeceği.
Kimine göre de sürpriz bir sonuçtu.
Ama doğrusu şu ki;
Pazar günü gerçekleştirilen Osmangazi ilçe kongresinde Akgün ve Mehmet Ali Yılmaz'ı geride bırakarak İlçe Başkanı seçilen İsmet Karaca, yaklaşan il kongresine doğru tüm hesapları alt üst etti.
Çok az bir oy farkıyla da olsa Karaca'nın en gerilerden gelip seçim kazanması sıradan bir iş değil.
Belli ki;
Hem Karaca ve ekibi bu kongreye iyi asılmış, hem de başka hesaplar devreye girmiş.
Bu hesaplar da, çok Karaca yanlısı olmasa da Karaca'ya zorunlu ya da dolaylı destek verip, dolaylı yoldan İl Başkanı Gürhan Akdoğan'a zarar vermek!
Çünkü;
Sandıktan çıkamayan Yücel Akgün, her ne kadar tarafsız gibi davranmaya çalışsa da İl Başkanı Gürhan Akdoğan'a çok yakın bir isimdi ki, hatta son gece listenin birlikte hazırlandığı da parti kulislerinde konuşuluyor.
Bu nedenle de Osmangazi kongresinde muhaliflerin amacı Yücel Akgün'ü devirmek yerine de İsmet Karaca'yı başkan seçtirmek gibi görünse de, muhaliflerin asıl hedefi İl Başkanı Gürhan Akdoğan'dı.
Tabii şu vurguyu da yapmak gerekiyor.
Özellikle 2 aday arasında sonuçları birbirine çok yakın çıkan tablo, CHP'nin en büyük ilçesinde bir ayrışma iddialarını da beraberinde getirdi. Hele hele pazar gününden itibaren çok şeyin açıkça konuşulmaya başladığı tabloda "etnisite" iddiaları da kongreye adeta yapıştı ki, sanki CHP bu kongreden güçlenerek değil de fikirsel bölünerek çıkmış gibi bir görüntü çıktı.
Yine;
Bu kongreden 175 tane il delegesi de çıktı ki bu sayı, Akdoğan'ı devirme planları yapanları fazlasıyla umutlandırdı. Böylece, İsmet Karaca'nın arkasındaki isim olan Mustafa Şenyurt da il başkanlığı hedefinde ilk önemli virajı geçmiş oldu.



30 mükerrer isim listeye girer mi?

CHP kongrelerinde kavgalara, gürültülere alışkın olanlar, Osmangazi kongresinin genelde sorunsuz geçmesine şaşıyorlardı ki, bu şaşkınlık dün kongreye itiraz noktasıyla normale dönmüş oldu.
Aslında itiraz fikri karışık.
Çünkü şimdi de CHP'nin yeni tüzüğündeki bir madde tartışılıyor.
Bu madde, en fazla oy alan kişilerin delege seçilebileceğini öngörüyor ki, bu da hem Mehmet Ali Yılmaz hem de Yücel Akgün'ün il delegeleri listesinde bulunan 30 dolayında mükerrer ismi ilgilendiriyor.
İddia sahipleri; 143 oy alan Akgün ile 71 oy alan Yılmaz'ın listesinin oy toplamının, Karaca'nın listesine verilen oylardan fazla olduğunu, bu nedenle mükerrer isimlerin il delegesi seçilmesi gerektiğini öne sürüyor.
Yani; Karaca'nın 175 kişilik il delegesi listesinden 30 ismin değişmesi anlamına geliyor bu iddia.
Sonuç ne olur bilinmez ama Osmangazi kongresinin daha ikinci gününden Seçim Kurulu'na götürülmek istenmesi dikkat çekici.



MHP’de Toktaş da kararını verdi

Gerçi; 13 Mayıs'ta yapılması planlanan MHP Bursa il kongresi öncesinde adaylığını resmi olarak açıklayan bir kişi yok ancak herkes, mevcut İl Başkanı Tevfik Topçu'nun aday olduğunu biliyor.
Yanı sıra;
Partinin İnegöl orijinli ismi Hasan Toktaş'ın da ismi parti kulislerinde geçiyordu ki, Toktaş da ekibiyle görüşüp kararını verdi. 12 Haziran genel seçimlerinde MHP'nin 5. sıra milletvekili adayı da olan Toktaş, aday olmaya karar verdi ve bunun için de çalışmalarına yeni boyut getirdi. Şimdi geriye, hem Topçu'nun hem de Toktaş'ın adaylık açıklamaları kaldı ki, bunun için de planlamalar yapılıyor.


Tığ, lider kitabı işini ilerletti
Proje;
Türkiye genelinde ilk kez Bursa'da hazırlanmış ve AKP'nin eski kurmaylarından, BURFAŞ eski Genel Müdürü Abdurrahman Tığ'ın adımıyla hayata geçmişti.
Partili arkadaşı Sakiye Erdem ve projeye İstanbul'dan katılan İsak Baydaroğlu ile liderlerinin konuşmalarını "Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından seçmeler" adı altında kitaplaştıran Tığ, sonrasında bu kitabı, AKP Genel Merkezi'nin de yardımıyla, İngilizce ve Arapça çevirili bastırmıştı.
Tığ;
Şimdi de aynı ekip arkadaşlarıyla "Dış basında Recep Tayyip Erdoğan" adında başka bir eser hazırladı dün de sıcağı sıcağına matbaadan çıkar çıkmaz yeni kitaplarını getirdi. Adından anlaşılacağı üzere yeni kitap uluslararası basında yayınlanmış haber ve makalelerden alıntılanmış tırnak içi ifadelerden oluşuyor.


TARİHTE BUGÜN

Bursa Cezaevi'nde açlık grevine başlayan Nazım Hikmet, sağlık durumu bozulunca İstanbul'a gizlice götürüldü.
(10 Nisan 1950)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.