Hava Durumu

CHP'li başkana göre Bursa'nın trafik sorunu AK Parti vekilleri yüzünden

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2017 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 08:14

Ne, hava kirliliği.
Ne, kaçak yapılaşma.
Ne de susuzluk.
Şu artık bir gerçek ki, Bursa'nın en büyük sorunu ulaşım.
Üstelik;
Neredeyse çoğu değil, kentin tümü aynı fikirde.
Yılların boşvermişliği, beceriksizlik, ilgisizlik ve de siyasi kaygılar nedeniyle ne yazık ki Bursa bugün, işlemeyen ve yürümeyen bir şehir içi trafiğine sahip oldu.
Bu yönde;
İlk eleştiri, Büyükşehir Belediyesi'ne yapılıyor.
Yerel yönetimin, Bursa trafiğini rahatlatıcı çalışmalar yapmadığına dair yorumlar yapılıyor.
Elbette ki;
Kentin sadece trafiği değil neredeyse tüm sorunları ilgilendiriyor yerel yönetimi.
Yalnız;
Bu noktada bir ayrıntı atlanıyor.
Bu ayrıntıyı da, önceki gün sohbet ederken CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir hatırlattı.
Özdemir'in dikkat çektiği husus, Türkiye'nin 4. büyük kenti olan Bursa'nın, merkezi bütçeden yok denecek kadar pay almasına ilişkindi.
Bilinen en basit örnekleri de verdi.
İstanbul'u;
Fazlasıyla rahatlatan yeraltı ve yerüstü ulaşım sistemlerinin tamamının İstanbul Büyükşehir Belediyesi yerine Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldığını hatırlatan Özdemir, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken metro çalışmasının da yine Ulaştırma Bakanlığı'nca yapıldığının altını çizdi.

Aslında;
CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir'in eleştirisi, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne değil, AK Parti'ye ve hatta AK Parti'nin Bursa milletvekillerine yönelikti.
Nitekim;
"Son seçimlerde" dedi "Bursa, AK Parti'ye 11 milletvekili verdi, ondan önce de aynı şekilde. Peki Ankara bunun karşılığında ne veriyor Bursa'ya"
Konuşmamızda;
"Asıl eleştirilmesi gereken AK Parti'nin Bursa parlamenterleridir" diyen Özdemir, bunun irdelenmesi gerektiğini söyledi.
Devamında da;
"Bursa'daki bu iktidar milletvekilleri ne yapıyorlar Allah aşkına, Bursa'nın ana sorunlarını çözmek için?
Diğer iller, stadından metrosuna, tünellerinden yeni yollarına değin merkezi bütçeden devasa yatırımlar alırken AK Parti'nin Bursa milletvekilleri Bursa'ya yıllardır ne verdiler, ya da ne aldırdılar" diyen Özdemir, tüm bunların bilinmesi gerektiğini söyledi.

Bursa'nın;
Kronikleşen trafik sorununun artık belediye bütçeleriyle çözülemeyeceğini de anlatan CHP'li başkana göre, "Bursalı yıllardır oyalanıyor"
Yıllardır;
"Veren" bir şehir yerine artık "alan" bir şehir olunması gerektiğini, bunun yolunun da iktidar partisinin milletvekillerinden geçtiğini anlatan Özdemir, "Ne yazık ki, Bursa'ya yıllardır merkezi bütçeden bir çivi bile çakılmadı, bunun sorumluluğu iktidarın milletvekillerindedir.
Bursa, bu durumu oturup düşünmelidir.
Bugün trafik konusunda gelinen temel sıkıntının temelinde de Ankara'dan destek alamamak yatmaktadır" dedi.
Özdemir'in;
Dikkat çektiği bir başka nokta da, referandum öncesinde Bursalılar'a verilen Yıldırım metrosuna dairdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sadece Yıldırım'ın değil, Bursa'nın da ulaşım sorununu önemli ölçüde hafifletecek olan Yıldırım metrosuna 2017 yılında başlamak istediklerini söylemişti.
Ne var ki;
Bugüne değin merkezi hükümetten, herhangi bir mali destek gelmediği gibi, AK Parti'nin Bursa milletvekillerinden de bu projeyi takip eden, ya da sahiplenen olmadı.
Projeye göre;
9 kilometre uzunluğundaki metro hattı, 600 milyon liraya mal olacaktı ki, bu rakamlar, İstanbul ve Ankara'ya ayrılan bütçelerin çok çok ufağı.
Ancak o da gelmedi.
Gelmediği için de inşaata başlanamadı.
Günümüzde şehirler artık birbirleriyle yarışıyor.
Ankara'da en çok lobisi olan şehir kazanıyor.
Fakat Bursa;
Türkiye'de en fazla AK Parti milletvekiline sahip 4. il olmasına karşın, iktidar nimetlerinden yararlanamıyor, çünkü yıllardır partide "abilik" mekanizması bulunmuyor.
Hal böyle olunca da, AK Parti milletvekilleri, rutin parlamenterlik görevinden öteye gitmeyen bir tablo sergileyince, Bursa'ya acilen gerekli olan büyük projeleri -doğal olarak- Ankara da öncelikli sıraya koymuyor.
Olan da yine Bursalı'ya oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.