Hava Durumu

CHP liderine “aslan yürekli 150 Bursalı patron” aranıyor

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2012 10:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2012 10:52

Bu yönde;
İl Başkanı Metin Çelik, genel başkanı için çalışmalarına başladı.
Program aslında basit gibi görünse de içeriği dikat çekici.
Bursa’da;
Daha önce de bir sanayicinin fabrikasında işçilerle öğle yemeği yiyen Kılıçdaroğlu, 29 Kasım’da da benzer bir buluşmayı yapacak.
Muhtemelen de bu buluşma, NOSAB’ın ardından bu kez DOSAB’daki bir fabrikada olacak.
Yanı sıra;
Kılıçdaroğlu’nun asıl önemli yemeği, akşam olacak ki, Bursalı 150 dolayında sanayici ve işadamıyla birlikte olacak.
CHP liderinin Bursa gezisinin bu ayağını ise DOSAB eski Başkanı Ertuğrul Kaplan üstlendi.
Kendi deyimiyle;
“Aslan yürekli Bursalı 150 işadamı arayan” Kaplan, dostlarını da devreye sokarak, “anamuhaletef partisi lideriyle yemek yiyebilme cesareti gösterebilen” işadamlarının peşine düştü.
Görüştüğümüzde;
“Hiç kimse bu buluşmadan kork mamalı, çekinmemeli. İşadamlarına baskılar olduğunu biliyorum ama bu korkunun bu kaçışın kimseye faydası yok. İşadamı, yanlış bir şey yapmıyor ki, çekinsin, ya da birilerinden korksun” diyen Kaplan, Kılıçdaroğlu’nu, Bursalı işadamlarının bizzat dinleme fırsatı da olacağından bu buluşmanın önemine dikkat çekti.
Bu arada;
Kılıçdaroğlu’nun öğlende işçilerle, gece de patronlarla yiyeceği ve konuşma yapacağı yemeğin nerede ve nasıl gerçekleşeceğini belirlemek üzere pazartesi günü CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile eski bir sanayici olan Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Bursa’da olacaklar.
Program incelemesi yapacak olan Toprak ve Özkoç, bu planlamayı Metin Çelik ve ekibi ile Ertuğrul Kaplan’la birlikte yapacak.

 

Protesto sonrası bir de sert uyarı

Pazartesi günü;
Eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in 6. ölüm yıldönümünde gerçekleştirilen anma etkinliklerinde görülen cılız kalabalığı sizlerle daha önce paylaşmıştık.
Nitekim;
Ankara’daki tablo, Bursa’daki törende de yaşanmıştı.
Haliyle de, DSP’nin iktidar döneminde aktif rol alıp, parti etkinliklerine katılmayanlara yönelik protestolar olmuştu.
Bu yönde DSP Yıldırım İlçe Başkanı Cihat Tipioğlu’ndan da bir açıklama ulaştı elimize.
Açıklamasında;
“Ecevit’in adı ile bir yerlere gelen, rızıklarını artıran onlarca kişiden biri bile yoktu aramızda. Vicdanları rahat uyuyabiliyorlarsa bir diyeceğimiz olamaz ama bu durum acılarımızı bir kat daha artırdı” diyen Tipioğlu, bir de şu notu düşmüş:
“Bu kişiler, en kısa sürede partiye ulaşarak özeleştirilerini vermezlerse, onları adları ile halka duyuracağım.

 

Başkanlar bu akşam AS TV’de

AS TV’de hazırlayıp sunduğumuz canlı yayın “Politika Kulvarı”nın bu akşamki konukları, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, CHP İl Başkanı Metin Çelik ve MHP il Başkanı Hasan Toktaş olacak. Yerel seçimin zamanında yapılma kararından, büyükşehir yasasına, Yavuz Selim ve Ulus’ta yaşananlardan, siyasetteki son gelişmelere değin pek çok konuyu saat 20.30’dan itibaren birlikte tartışacağız.

 

Araplar adım attı sıra işadamlarında

 Dün itibariyle;
Araplar kendi üzerlerine düşenleri yaptılar ve kurulması planlanan “Bursa Hava Yolları” için Vali Şahabettin Harput’un huzurunda “iyiniyet protokolü”nü imzaladılar.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de imza attığı törende Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar El-Fehaid’in attığı imza, şirketin resmiyete dönüştürülmesi öncesindeki son imza oldu. Şimdi sıra Bursalı işadamlarına kaldı ki, verilen brifingler sonrası Bursa iş dünyasının ağır hareket etmesi, şirketin ağırlık hissesinin Araplar’ın kontrolüne geçeceği algısına yol açıyor.
 

 

10 Kasım için çağrı başlatıldı

10 Kasım’a az kaldı.
Büyük Önder’in bu yılki ölüm yıldönümünde, Türkiye’nin dört bir yanından yükselen ortak bir girişim başlatıldı.
Tıpkı geçen yıl olduğu gibi.
“Ülkenin içinde bulunduğu duruma” tepki gösteren ve aralarında Bursalı sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu oluşum, Atatürk’ün ölüm yıldönümünde Anıtkabir’de toplanma kararı aldı. Ankara’ya Anıtkabir’e gitme kararı, özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda getirilen yasak ve kısıtlamalar sonrasında daha da anlam kazanmışa benziyor.

 

Ruhsatsız kamu binaları nerede?

 Belli ki;
Sorunun cevabını biliyor Osmangazi Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri Cemil Aydın ve Ali Osman Memiş ile Ahmet Bilgin.
Dün;
Osmangazi Belediye Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren MHP grubu, Başkan Mustafa Dündar’a, Osmangazi ilçesinde yapımı devam eden ancak ruhsat ve yapı kullanma izni olmayan kamu binaları bulunup bulunmadığını sordu.
Soru hayli manidar.
Doğrusu, “inşaatı süren eksik evraklı kamu binalarını” merak ettik.

 

Demirel, Uysal ve Anıtkabir

Bursa’da;
Geçmişte DYP ve DP’de görev almış bazı eski partililerin, Osmangazi ilçe eski başkanı Hilmi Bulan başkanlığında kurduğu İdealist Demokratlar Derneği de 10 Kasım için harekete geçti.
Cumartesi gecesi Ankara’ya hareket edecek olan dernek yöneticileri, Anıtkabir programının ardından DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ve de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i ziyaret edecekler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.