Hava Durumu

CHP’nin Gemlik’teki ‘hain’ avında sona gelindi gözler dedektiflerde

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2012 11:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2012 11:04
19 Ocak'ta Gemlik'te gerçekleştirilen Belediye Başkanvekilliği seçiminden sonra "hain avı" başlatan CHP'de sona gelindi.
Gemlik'te;
CHP Grubu'ndan 1 üyenin, oyunu AKP'ye vermesiyle, 11'e karşı 12 oyla, AKP'nin adayı Refik Yılmaz'ın bir kez daha Gemlik Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasıyla sonuçlanan seçim, CHP'yi alarma geçirmişti.
Hatırlanacaktır;
Gemlik Belediyesi'nin kendi içlerinden birisinin oyuyla AKP'ye kaptırılması sonrasında başta milletvekilleri ve İl Başkanı Gürhan Akdoğan derin bir soruşturmaya girmişti.
Nitekim;
Partideki "hain"in bulunması amacıyla bir dizi buluşmalar gerçekleştirilmiş ve parti sorgulamaları da yapılmıştı 12 belediye meclis üyesi için.
Aradan yaklaşık 1 aylık süre geçti.
Ve CHP'deki "hain" avının sonuna gelindi.
Elde edilen bilgiler fazlasıyla şaşırtıcı.
İddialar;
Gemlik'teki seçim sonrasında 12 meclis üyesinin cep telefonlarına dair detaylı bilgilerin alındığı, kimlerin kimlerle konuşmalar yaptığının saptandığı yönünde.
Daha da ilginci;
Saptaması yapıldığı belirtilen CHP'li bir ismin, Gemlik'te AKP'nin etkin isimlerinden biriyle görüşmeler yaptığı, hatta bu AKP'li ismin, belirlenen bir işyerine görüşmeye geldiğinin tespit edildiği de iddialar arasında.
Keza;
CHP'de adeta iğneyle kuyu kazılan bu soruşturmalarda elde edilen birtakım bilgiler üzerine CHP milletvekilleri Sena Kaleli ile Aykan Erdemir Gemlik'te adeta kamp kurdu.
Milletvekilleri;
Son olarak parti binasına acil olarak 12 meclis üyesini yine davet ederken bir de sürpriz bir isim davet edildi ki, bu kişi, partinin Bursa'daki bir parti kurmayıydı.
İddialar;
CHP'den AKP'ye giden 1 oyla ilgili olarak, isimleri şimdilik bizde saklı olan bu parti kurmayının, bir meclis üyesinin koordineli olarak işbirliği yaptığı, bu amaçla bir çıkar ilişkisine girildiği yönünde.
Milletvekilleri;
Sürdükleri iz doğrultusunda kamuoyuna açıklama yapmak için artık sona gelirlerken, söz konusu iki partilinin itirafının beklendiği belirtiliyor.
Bu nedenle gözler artık, Gemlik'teki dedektif gibi çalışan Sena Kaleli ile Aykan Erdemir'in söz verdikleri üzere kamuoyuna yapacakları açıklamaya çevrildi.
Bakalım, bu iki CHP'linin kimler oldukları açıklanacak mı, açıklanacaksa da, sonrasında nasıl gelişmeler yaşanacak, bekleyip göreceğiz.

Bülent Arınç’lı AKP şûrası Merinos’ta
Bugün;
Bursalı AKP'liler için önemli bir gün.
Zira;
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımıyla, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde partinin yerel yönetim şûrası gerçekleştirilecek.
Partinin Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Baloğlu'nun da katılacağı şûranın önemli kısmı basına kapalı olacak ki, asıl meseleler de bu anlarda konuşulacak.
Aktarılanlar;
Bu bölümde, görevlerinde 3 yılı geride bırakan belediye başkanlarının performanslarının "detaylı" şekilde gözden geçirileceği, bir başka deyimle 'eteklerdeki taşların döküleceği' ifade ediliyor.
İl yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri, ilçe başkanları ve yürütme kurulu üyeleri, tüm belediye başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleri ile kadın ve gençlik kolları yöneticilerinin katılacağı şûra, AKP'nin Bursa'da 2014 yılındaki yerel seçimde izleyeceği politikaya katkı niteliğinde saptamaların da merkezi olacak.

DP'de Nilüfer ile perde kapanıyor

Bursa'da;
Atamayla oluşturulan Mudanya, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde kongre yapan Demokrat Parti'nin bu süreci yarın Nilüfer'le son buluyor.
Küçük Sanayi Sitesi'nde BESOB tesislerinde yapılacak kongrede mevcut başkan Semra Çetin'den başka bir aday bulunmuyor.
Bu yönde;
İl Başkanı Ahmet Yıldırım başkanlığında Nilüfer ekibi Semra Çetin, Hasan Şeker, Ziyaettin Ağalar, İskender Uz, Gül Eda Kıvrak, Ahmet Duran, İlyas Bozkurt ve İlyas Kurtulmuş, Bursa hakimiyet'te konuğumuzdu.
Divan başkanlığını, Bursalı Genel Başkan Yardımcısı Füsun Yaşar'ın yapacağı yarınki kongre ile Demokrat Parti'de gözler artık, mart ayı sonunda yapılması planlanan il kongresine çevrilecek.

Tekstil için Meclis araştırması istedi
Geçmişte benzerleri de yaşanmıştı.
Şimdi de;
MHP'nin Bursa Milletvekili Necati Özensoy, TBMM Başkanlığı'na başvurarak, Türkiye'de yaşanan tekstil sorunlarının araştırılarak, gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını talep etti.
Gerekçesinde;
Çin mallarından, teşvik eksikliğine, kurdaki düşüşten, yüksek faizlere, kayıt dışılıktan, haksız rekabete ve marka yaratılamamaya değin geniş bir yelpazeyi aktaran Özensoy, oluşturulacak komisyon ile aralarında Bursa'nın da bulunduğu tekstil üretimindeki etkin illerde inceleme istiyor.

Milli Görüş'teki kriz şimdilik dindirildi
Yaşananlar henüz sıcak.
Kestel Milli Gençlik Vakfı'nın daveti üzerine Bursa'ya gelen Fatih Erbakan'ın paneline, SP İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu'nun tepki göstererek katılmaması ve katılanlara da disiplin cezası uygulaması getirmesi, camia içinde krize yol açmıştı.
Şimdi ise;
Necmettin Erbakan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle oluşturulan "Erbakan haftası" nedeniyle önceki akşam, Bursa'ya SP'nin Kadın Kolları Genel Başkanı Zeynep Erbakan geldi. Osmangazi ve Yıldırım yönetimlerinin etkinliklerine katılan ve zaman zaman duygulanan Zeynep Erbakan'a, İl Başkanı Terzioğlu ve ekibi de eşlik etti ki, kısa bir süre önce Kestel'deki olay nedeniyle yaşanan kriz, şimdilik dindirilmiş görünüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.