Hava Durumu

Çok radikal Twitter kararı seçimde seçmeni etkiler mi?

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2014 11:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2014 11:13

Doğrusu... AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün Gökdere’de onbinlere hitap ederken kullandığı “Twitter mıvitır hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia da ne derse desin. Bunun özgürlükle ilgisi yok, özgürlük birisinin mahremine girmek değildir” sözlerini duyunca bir şeyler olacağını anlamıştık.
Ancak;
Bu sözlerin, anında devreye gireceğini ve birkaç saat sonra da TİB aracılığıyla Twitter’in kapatılabileceğini öngörmemiştik.
Şu bir gerçek ki;
Sosyal medyanın çok önemli bir parçası olan Twitter’in, TİB ya da hükümet eliyle kapatılması çok radikal bir karar.
Bu kararın getirisi kadar götürüsü de olabilir.
Nitekim;
Bu kararla, insan hak ve özgürlükleri konusunda, Türkiye’nin dünya kamuoyu nezdinde bir tartışmaya açılacağı aşikar görünüyor.
Yanı sıra;
Bu kararın bir de AB üyeliği adaylığı boyutu da gündeme gelebilecektir.
Kaldı ki;
Böylesine radikal bir karar sonrasında, iyi bir Twitter kullanıcısı olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de, Twitter’a erişimin engellenmesini yine Twitter aracılığıyla eleştirmesi de hayli manidar ve kinayeli.
Şimdi;
Tam da seçime sadece 8 gün kala Türkiye’nin yeni gündem maddesi olan bu Twitter’in kapatılma kararı doğal olarak seçimle de ilişkilendirilmeye başlandı.
Konuşulanlar da bu yönde.
Bu nedenle şimdi doğal olarak bu çok önemli kararın, yerel seçim öncesinde seçmen nezdinde bir etki yapıp yapamayacağı da tartışılmaya başladı.

Balbay Mudanya’da temizlik yapacak!

2013 yılı sonunda;
Ergenekon Davası’ndan tutuklu olduğu Silivri Cezaevi’nden tahliye olup TBMM’deki görevine başlayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, yerel seçim için partililerine destek vermek üzere yarın Bursa’ya geliyor.
Planlamaya göre;
Balbay, yarınki bu etkinlikte partisinin Mudanya adayı Hayri Türkyılmaz’la birlikte Mütareke Meydanı’nda ortak açıklama yapacak, sonrasında da ellerindeki çöp torbaları yardımıyla Mudanya sahillerini ve caddelerini temizleyecekler.

Altunöz’ün Yıldırım projeleri?

CHP’nin;
Yıldırım Belediye başkan adayı Ramazan Altunöz de projelerini açıklıyor kamuoyuna.
Bu yönde;
Bu sabah Yeşil’de partililerinin de katılımıyla, başkan seçildiği takdirde Yıldırım ilçesine yönelik projelerini aktaracak olan Altunöz’ün, özellikle kentsel dönüşüm projelerine yönelik ağırlık vereceği ifade ediliyor.

Kader sınavı için yasaklar gerekiyor

Yarın;
Yaklaşık 2 milyon lise son öğrencisi için çok önemli bir gün.
Zira;
Yüksek Öğrenime Giriş Sınavı yapılacak ki, aileriyle birlikte öğrencilerin de bir nevi kariyer kaderi belli olacak.
Bu yönde;
Valilikler aracılığıyla alınacak önlemlerle, o günün en azından sınav saati boyunca sessiz geçmesi gerekiyor.
Tabii;
İşin bir de siyasi propaganda boyutu var ki bu yönde bir başka görev de partililere ve belediye başkan adaylarına düşüyor.
Yarın sınav saatinde tüm belediye başkan adayları eğer, araçlarındaki ses sistemlerini kullanmazlarsa, öğrenciler için gereken ortam da sağlanabilir ki, sanıyoruz parti yönetimleri ve adaylar da bu hassasiyeti gösterirler.

Gözler Gökdere’de Kamalak mitinginde

Yerel seçim öncesinde;
Bursa’nın bir siyasi lider konuğu da Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak olacak.
Bursalılar’a;
Gökdere Meydanı’nda yarın saat 16.00’dan itibaren hitap edecek olan Kamalak, partisinin belediye başkan adayları için oy isteyecek ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulunacak.
Gökdere Meydanı’ndaki bu mitingin bir özelliği de şu olacak.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, onbinlerin katılımıyla perşembe günü gerçekleştirdiği mitingin 3 gün sonrasında yapılacak olan bu miting, ister istemez birtakım karşılaştırmaları da gündeme getireceğe benziyor.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.