Hava Durumu

Darbe girişimleri, CHP’de gövde gösterisine yol açtı

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2013 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2013 08:16

Henüz;
CHP’nin Bursa’daki yönetim değişikliği 1 yılını bile doldurmadı.
Ne var ki;
Metin Çelik’in iki rakibini geride bırakarak açık ara farkla kazandığı ve il başkanı seçildiği kongre sonrasında, parti içi muhalifler de hiç boş durmadı.
Önce;
Osmangazi’nin ilçe eski başkanlarından Gündüz Gürler’in organizasyonunda, -CHP’nin temel ilkeleri dışına çıkıldığı gerekçesiyle- olağanüstü il kongresi için imza toplanmak istendi, ancak bu istek delegasyondan ilgi görmedi.
Ardından;
Gürhan Akdoğan döneminin aktif İl Gençlik Kolu Başkanı Levent Yılmaz’ın, CHP’den çok tepki alan AK Parti’ye sürpriz kararı geldi.
Nitekim;
Bir süre sonra da CHP’nin Karacabey İlçe Gençlik Kolu Başkanı Turgay Çift de sürpriz ve çok tartışılan bir karar ile yönetici arkadaşları Engin Çavdar, Yavuz Dilek, Tamer Talih, Kemal Kocapınarlı ve Halit Demircan’la CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçtiler.
Nitekim;
Bir başka kriz de yılbaşı gecesi Yenişehir’de patladı.
İlçe Başkanı Hüsnü Toka’ya karşı ayaklanan ilçe yöneticileri Naci Türk, Ahmet Köse, Mustafa Tümtürk, Hüseyin Zengin, Rahmi Gökhun ile Mukaddes Yıldız, yönetimi düşürmek üzere görevlerinden istifa ettiler.
Ancak;
Muhaliflerin de desteklediği bu “darbe girişimi” Yenişehir’de, yedek üyelerle engellendi ve sonrasında sular duruldu.
Şimdi;
Bir süredir de Mustafakemalpaşa kaynıyor.
İlçenin eski başkanlarından Vahit Girgin’in de içinde bulunduğu bir grup muhalif partili, Mustafakemalpaşa’da olağanüstü kongre yapmak için açıklamalarına göre- 160 imza topladılar.
Ancak;
Bir süre önce de 40 imzanın geri çekildiği haberi geldi.
Doğal olarak;
Bu durum İl Başkanı Metin Çelik ve kurmaylarını fazlasıyla rahatsız ediyordu.
Nitekim;
Çelik’e en büyük destek önceki gece geç saatlere kadar ışıkların yandığı CHP İl Başkanlığı binasında geldi.
Çelik’in davetiyle çarşamba akşamı parti binasında bir araya gelen 17 CHP ilçe başkanı, muhaliflere yönelik sert bir perde oluşturdular.
Nitekim;
Alınan ortak karar uyarınca parti tüzüğüne aykırı davranışlar gösterenler hakkında yaptırım kararı alınırken, ilçe başkanları, il yönetimi ve İl Başkanı Metin Çelik dün gece de Mustafakemalpaşa’ya adeta çıkarma yaptılar.
İlçe başkanı Gürkan Esen ve ekibine destek veren CHP heyetinin bir sonraki durağı ise darbe girişimine maruz kalan bir başka ilçe Yenişehir olacak.
17 ilçe başkanı ve yönetimiyle muhaliflere adeta gözdağı veren Çelik, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da disiplin ve tüzük talimatları uyarınca harekete geçti ki, bu tablo da bir ilk özelliği taşıyor.

“Nilüfer ifadeleri anlam yüklüydü”

Birkaç gündür;
Özellikle AK Parti içinde adından en çok söz edilen milletvekili olan Önder Matlı, yerel seçimde CHP’li Nilüfer’in alınmasına yönelik ifade ettiği “fetih” sözleri için aradı dün.
Sözlerinin;
Tamamen “mecazi” olduğunu anlatan ancak Nilüfer’in, İstanbul gibi fetih edilmesi gerektiğine dair sözlerinde derin anlam olduğunun da bilinmesini istedi.
İstanbul’un fethedilmesinin bir günde gerçekleşmediğini aylarca süren hazırlıklar sonunda bu başarının geldiğini anımsatarak “ben de bunu demek istemiştim” dedi.
Yanı sıra;
“Nilüfer’in Bizans toprağı olmadığını elbette ki biliyorum, ben de Nilüfer’de oturuyorum” diyen Matlı, bu sözlerinin CHP’lilere yönelik değil, tam tersine kendi partililerine yönelik olduğunu ve seçim hazırlıklarının daha dikkatli yapılmasına dair mecazi sözler olduğunun da bilinmesini istedi ki, aktarmış olalım.

Ortak bildiri teklifi yaptı

Mahfel ile ilgili son gelişmelere DSP İl Başkanı Necmettin Şengül de dün farklı bir öneri getirdi.
Siyasi partilerin il başkanlarına, oda ve dernek yönetimlerine çağrı yapan Şengül, İl Özel İdaresi’nce satış kararı çıkartılan tarihi Mahfel’in yıkılarak yerine- plan değişikliği ile- AVM, otel ya da işhanı yapılması ihtimaline karşı ortak bir bildiri yayınlanmasını teklif etti.

Mahfel ile ilgili endişesini paylaştı

 CHP’nin;
Eski il başkanı Gürhan Akdoğan aktif siyasetin içinde değil, ancak kente dair ortak sorunların da yakın takipçisi.
Kozağacı termik santralı ve Kotiyak projesinin ardından dün de tarihi Mahfel çay bahçesine yönelik olarak gazetecilerle buluşan Akdoğan, İl Özel İdaresi’nce satılacak olan 150 yıllık bu tarihi yapının geleceğine dair duyduğu endişeyi paylaştı.
Bir yanında;
CHP’nin eski il sekreteri Selim Lümalı, bir yanında eski bir Bursalı eczacı Oryal Kahraman bulunan Akdoğan, Bursa’ya sorumluluk duyan bir kişi olarak, bu düşünce ve endişelerini paylaşmak zorunda olduğunu anlattı.
Bu yönde;
Görüştüğü Vali Şahabettin Harput’un kendisine söylediği “Mahfel’in fiziki alanlarının korunarak ve işletme amacı dışına çıkılmadan satılmasını arzu ediyorum” dediğini de paylaşan Akdoğan, Mahfel’le ilgili sürecin takipçisi olacağının da bilinmesini istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.