Hava Durumu

Erdoğan'ın kurduğu İDO gibi BUDO için de kararlılık var!

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2013 23:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2013 23:20

Zira;
İDO'ya karşı bir alternatif deniz ulaşımı olarak kurulan BUDO bugün resmen Mudanya ile Kabataş arasında çalışmaya başlıyor.
Bu amaçla  dün sabah BUDO'yu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile deneme amaçlı olarak kullanıp resmi sefer öncesinde ilk kullanımı gerçekleştirdik.
1 saat 50 dakika süren yolculuğun aslında Güzelyalı ile Kabataş arasında çalışan İDO deniz otobüslerinden hiçbir farkı yok.
Aynı güzergah, aynı donanım, aynı hizmet, aynı konfor ve aynı sürat.
Dolayısıyla,
BUDO'nun Bursalılar'a büyük faydası olacağını ve en azından bir alternatif olacağına inananlardanız.
Tam biletin 18 lira, indirimli biletin de 14 lira olacağı BUDO seferleri şimdilik günde karşılıklı iki sefer olarak gerçekleştirilecek.
Bu amaçla,
Deniz ototobüsünde Başkan Recep Altepe'nin söyledikleri önemliydi.
Bursalıların parasıyla talep üzerine alınan deniz otobüslerine sahip çıkılması gerektiğini anlatan Altepe, böylece Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını şimdi ise görevin yani gemilere sahip çıkma işinin Burszalılar'da olduğunu anlattı.
Sözün kısası, BUDO Bursalılar içinn önemli bir kazanım.
Umarız uzun soluklu olur, Bursalılar BUDO'larına sahip çıkar.
Nasıl ki,
İstanbul Belediye Başkanı iken 1994'te İDO'yu kuran Tayyip Erdoğan büyük bir iş yaptıysa, Recep Altepe'nin de BUDO'yu kurarak önemli bir hizmeti hayata geçirdiğini düşünüyoruz.

 

Altepe, otobüsçüler için planını hazırladı

Özel Halk Otobüsçüleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında, daha doğrusu UKOME arasında yaşanan kriz dün Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye bir kez daha sorduk.
Çok netti.
Hiç kimsenin kurallar dışında hareket edemeyeceğini söyleyerek yeşil otobüslerin kendi isteği ile bilet basıp yolcu taşıyamayacağını anlatan Altepe bir anlamda bir kez daha rest çekti.
Hatta,
Daha da ileri gidip gerekirse yeşil otobüslerin çalıştığı güzergahlara belediye otobüsleri koyarak halkı mağdur etmeyeceklerini de anlattı,
Altepe'nin-
BURULAŞ Genhel Müdürü Levent Fidansoy'a olan desteği de netti,
'Fidansoy' dedi "Bizim şirketimizin genel müdürü. Kendisi bizler ve UKOME ne karar alırsa sadece onu uyguluyor bu nedenle kimse BURULAŞ'ı ya da Fidansoy'u suçlamasın"




Yeşil otobüs krizi bu akşam AS TV'de

Bu akşam,
AS TV'de "politika kulvarı"da Bursa'da kriz haline gelen şehir içi ulaşımı masa yatıracağız.
Büyükşehir Belediyesi ile yeşil otübüsler olarak adlandırılan Özel Halk Otobüsçüleri arasında yaşanan fikir ayrılığını, nedenlerini ve çözüm yollarını BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ile konuşacağız.
Canlı yayın "politika kulvarı" saat 20.30'da  başlayacak.



AK Parti tahmini CHP'yi kızdırdı!

Başbakan;
Tayyip Erdoğan'ın, partisinin oy oranını yüzde 54 olarak açıklamasının ardından AK Parti'nin çiçeği burnunda kurmayı Numan Kurtulmuş'un açıklamaları CHP'lileri kızdırdı.
Türkiye'de;
Tüm partiler kapatılsa ve CHP'nin tek başına seçime girse bile ancak yüzde 30 oy alabileceğini söyleyen Kurtulmuş, belli ki Bursalı CHP'lilerin de tepkisini çekti.
Arayıp görüş bildirenler;
Kurtulmuş'un Has Parti Genel Başkanı iken AK Parti için söylediklerinin halen hafızalarda olduğunu belirtip, sınırı aşmaması gerektiğini aktardılar.


İstek yapıldı ama ne cevap gelecek?

Bursa'nın,
Tarihi değerlerinden Mahfel Çay Bahçesi'nin, sahibi olan İl Özel İdaresi'nce satışa çıkarılacak olması sonrasında, Yıldırım Belediye Meclisi'nin bağımsız üyeleri Erdal Türkoğlu ve Erhan Erkan, bu tarihi mülkü Yıldırım Belediyesi'nin alması için harekete geçmişti.
Nitekim;
Bir süre önce Yıldırım Belediye Başkanlığı'na resmi başvuru yapan Türkoğlu ve Erkan'a yanıt başkanlık makamından geldi.
Yanıtta;
Mahfel'in satın alınabilmesi için İl Özel İdaresi'ne yazı yazıldığı aktarılırken, gözler şimdi yeniden İl Özel İdaresi'ne çevrilmiş oldu.
Bakalım, Mahfel'in mevcut haliyle kullanılması için harekete geçen Yıldırım Belediyesi'ne mülk sahibi devlet ne cevap verecek?






 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.