Hava Durumu

Erdoğan’ın ‘vizyon belgesi’nde 12. Cumhurbaşkanı hayli farklı

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2014 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2014 08:34

Türkiye; tarihinde ilk kez farklı bir seçim propaganda dönemine şahit oluyor.
Ağustos ayında;
Halkın oylarıyla Köşk’e çıkacak 12. Cumhurbaşkanı’nın seçimi için, 3 Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş propaganda dönemine başladı.
Bir süredir;
Yurt gezilerini mitinglerle sürdüren Erdoğan dün de İstanbul’da “vizyon belgesi”ni açıkladı.
Haliç’teki;
Kongre Merkezi’ne davet edilen sanat, spor ve iş alemi temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen uzun sunumda, Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, “yeni Türkiye”nin geleceğinden bahsetti.
Bunun için de;
Konuşmasına tarihten örnekler vererek başladı.
Daha sonra;
Savaş yıllarından, Cumhuriyet’in kuruluşuna ve de 50’li, 60’lı, 70’li, 80’li, 90’lı yıllardaki uygulamaları ve koalisyon dönemlerini anlattı.
Ve bir noktanın altını çizdi.
“Bu yıllarda” dedi “Önce devlet, sonra millet anlayışı vardı. Biz ise bu anlayaşı önce millet, sonra devlete çevirdik”
Çıkarılan yasalardan, özgürlüklere, terörle mücadeleden, çetelere, yargıya, muhalefete, uluslarası ilişkilere ve hatta Pensilvanya’ya uzanan derin ve nitelikli bir perspektif çizen Erdoğan, hem yılların Başbakanlık tecrübesi, hem de çok iyi derecedeki hatipliği ile geleceğin Türkiyesi’nden de mesajlar verdi katılımcılara.
Şunu da ısrarla vurguladı.
Seçilmesi yani 12. Cumhurbaşkanı olması halinde, Türkiye’de farklı bir Cumhurbaşkanlığı makamı olacağını, icraattan uzak durmak yerine tam tersine icratın başında durarak, Türkiye’nin her alanda kalkınmasında, Başbakanlık sıfatındaki performansını daha geniş yetkilerle çalışacağını anlattı.
Ve bunu da;
Muhalefetin ısrarla üzerinde durduğu, Köşk sahibinin uyması gereken kurallar bütününe rağmen ısrarla söyledi, Türkiye’nin daha önce örneği görülmemiş aktif bir Cumhurbaşkanı ile tanışacağını anlattı.
Yazının başında da ifade ettiğimiz gibi, Türkiye bu propaganda dönemiyle ve söylemleriyle ilk kez tanışıyor.
Görünen de o ki, sonucu ne olursa olsun, ağustos ayında Türkiye’yi hayli farklı bir anlayış bekliyor.

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ DA BURSA'DA

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç günübirlik bir program için bugün, seçim bölgesi Bursa’ya geliyor.
Arınç’ın programında iki önemli iftar var.
Gündüz;
Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Muradiye Camii’nin açılışını yapacak olan Arınç, akşam ise önce Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Yetim İftarı”na katılacak, ardından da ikinci iftara, Valilik’in düzenlediği muhtarların ve STK yöneticilerinin de hazır bulunacağı buluşmaya katılacak.
İki buluşma da Merinos AKKM’de olacağından, Başbakan Yardımcısı Arınç, hem iki iftar açacak, hem de iki konuşma birden yapacak.

 

ÇATI ADAYIN BURSA PROGRAMI YOĞUN

 

“Çatı aday”;
Ekmeleddin İhsanoğlu, 10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bugün Bursa’da olacak.
Dün gece;
Geç saatlerde uçakla Yenişehir’e gelen ve ardından da Yalova Yolu’ndaki Baia Otel’de konaklayan İhsanoğlu, bugünü ise hayli yoğun bir programla geçirecek.
Başta;
Yeşil Türbe, Yeşil Cami, Atatürk ve Hünkar Köşkü, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri, Celal Bayar Anıtı’nı ziyaret edecek olan İhsanoğlu, sonrasında Kapalıçarşı, Uzunçarşı ve Koza Han’ı gezip, vatandaşlarla da sohbet edecek.
Ekmeleddin İhsanoğlu’nun;
Bursa programında iki önemli buluşma daha olacak.
BUTTİM;
Kültür Merkezi’nde SİAD ve STK yöneticileriyle buluşacak olan İhsanoğlu, hemen ardından da BUTTİM’in açık alanında kurulacak yaklaşık 10 bin kişilik sofralarda, iftar açacak ve iftara katılanlara seslenecek.

 

“EKMEL HOCA” BUGÜN AS TV’de

 

Bugün;
AS TV olarak yine özel bir program gerçekleştireceğiz.
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, Bursa’ya seçim çalışmaları için gelen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile canlı yayında bir arada olacağız.
Bursa’da; Başta CHP ve MHP olmak üzere “çatı”ya destek veren siyasi partilerin destekleriyle BUTTİM’in bahçesinde gerçekleştirilecek geniş katılımlı iftar programı sonrasında saat 21.30’dan itibaren de yine aynı yerde AS TV’den canlı yayınlanacak özel programda, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu konuk edeceğiz.
İhsanoğlu;
AS TV aracılığıyla, Bursalılar’a, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde izleyeceği politikaları aktaracak ki, izlemenizi öneririz.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.