Hava Durumu

Erdoğan sonrası AK Parti’nin şekillenme işlemi başlıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 19.08.2014 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.08.2014 07:51

AK Parti’de; Cumhurbaşkanlığı düğümünün çözülmesinin ardından, sıra şimdi de beklenildiği üzere “Tayyip Erdoğan sonrası AK Parti”ye geldi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yasa gereği boşaltması gereken koltuklarına yönelik düzenlemelerde de artık sona gelindi.
Bu yönde;
Daha önce partisinin MKYK (Merkez Karar Yönetim Kurulu) yönetimini ardından da milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanlarıyla toplanan Erdoğan, partisinde, kendisinden sonraki yönetimi de şekillendirmek üzere son istişarelerini de tamamladı.
Planlamaya göre;
21 Ağustos Perşembe günü, AK Parti’nin en üst organı olan MYK (Merkez Yürütme Kurulu), Erdoğan başkanlığında son kez toplanacak ve büyük ihtimalle de partinin yeni genel başkanı ve dolaylı olarak ülkenin Başbakan’ı da bu toplantıda belli olacak.
Nitekim;
Partinin ve ülkenin başına geçecek ismin bu hafta belli olmasının ardından gözler bu kez de önümüzdeki hafta yapılacak olağanüstü büyük kongreye çevrilecek.
27 Ağustos Çarşamba günü tarihinde ilk kez olağanüstü olarak toplanacak olan AK Parti büyük kongresinde yeni genel başkanın resmen seçilmesinin ardından da, bir başka tören hemen ertesi günü yani 28 Ağustos perşembe günü yapılacak.
Ve;
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevini yeni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a devredecek.
Yine;
Prosedüre göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin yeni genel başkanına hükümeti kurma görevi verecek ki, bu kez de yeni kabinede kimlerin görev yapacağı konuşulacak.
Zaten;
Bu doğrultuda özellikle Ankara’da yoğun siyasi kulisler ve senaryolar üretiliyor.
Kulislerde;
Yeni genel başkan ve başbakan olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ismi çok öne çıkarken, yeni kabinede de Erdoğan’a yakın isimlerin ağırlıkta olacağı konuşuluyor.
Nitekim;
Bu yönde isimler de dolaşıyor kulislerde.
Örneğin;
Parti yönetiminde ağır toplar olan Genel Sekreter Haluk İpek, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başdanışman Yalçın Akdoğan yeni kabinede görev alabilecek isimler olarak konuşuluyor.
Yine;
Eski Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da adı yeni kabine için geçen isimlerden.
Ankara kaynaklı bilgiler;
Mevcut kabinenin önemli oranda değişikliğe uğrayacağı ve “3 dönem kuralı”na takılan isimlerin de yeni kabinede yer almayabileceği yönünde.
Haftaya yapılacak büyük kongrede partinin MKYK’sının ve sonrasında da MYK’sının önemli oranda yeniden şekillendirilmesi gibi, yani kabinenin de sürpriz oranda değişikliğe uğrayacağı beklentisi çok yüksek.
Zaten;
Bu yönde başkent kulislerinde konuşulardan biri de, partinin tüm organlarıyla yeniden şekillendirilmesinin ardından Süleyman Soylu başkanlığında yapılan teşkilatlar nezdindeki değişikliğin de belki yeni bir isimle hızla devam edeceği yönünde.
Aslında;
Ankara’da edindiğimiz izlenimler, Erdoğan sonrası AK Parti’nin ne olacağının aslında kafalarda çok önceden şekillendiği ve sadece prosedürlerin uygulanması için zamanın beklendiği yönündeydi ki, işte o prosedürlerin uygulanması için de bu perşembe gününden itibaren düğmeye basılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.