Hava Durumu

Faruk Çelik'ten sonra Bülent Arınç da talep için ne dedi?

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2012 09:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2012 09:05
AK Parti'deki tüzük malum.
3 dönem üst üste milletvekili seçilenler, en az bir dönem ara vermek zorundalar.
Bu da;
Pek çok bakan ve milletvekilini yakından ilgilendiriyor ki, ilk uygulamanın 2015 yılındaki genel seçimlerde olması bekleniyor.
Tabii;
Bu tüzükten hareketle, bilgi, donanım ve tecrübesi yüksek olan özellikle bakanlara yönelik de çeşitli yakıştırmalar yapılıyor.
Bu yakıştırmalar arasında da en çok, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevi ile çeşitli illerin büyükşehir belediye başkanlıkları bulunuyor.
Kısa bir süre önce bu sütunlardan paylaşmıştık.
Nisan ayında;
Yerel seçimlerin 3. yıldönümünde Urfa'nın SP'li belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya bu yönde çeşitli sorular yönelten meslektaşlarımız, Fakıbaba'dan, Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in Urfa belediye başkan adayı olması halinde kendisinin de destek vereceği cevabını almışlardı.
Nitekim;
Bu ilginç açıklama üzerine bir süre sonra da Bakan Çelik'ten, Urfa'ya belirli bir süreli hizmet için geldiği, bu nedenle de Urfa belediye başkan adaylığı gibi bir düşüncesinin kesinlikle olmadığı mesajı gelmişti.
İlginçtir;
Şimdi aynı durum, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın başına geldi.
Arınç, kabinede siyasi deneyimi ve tecrübesi en yüksek kişi.
Bursa Milletvekili olması nedeniyle Bursalılar onu çok seviyor ama memleketi Manisa'daki hemşehrilerinin ona bakışı daha başka elbette.
Partinin tüzüğü doğal olarak Arınç'ı da etkiliyor.
Pazar günü, Manisa'da partisinin il kongresinde konuşurken, 2014 yılından itibaren seçim sürecine girileceğini ve kendisine emeklilik yolunun göründüğünü söylerken, salondan bir kişi "Sizi, Manisa Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz" diye seslendi.
Arınç da;
Bu isteğe "Beni karıştırma, unumu eledim, eleğimi astım. Bana başka işler düşüyor. Aman yüksek sesle konuşma ne olur" diye cevap verdi.
Buradan da, Arınç'ın Manisa Belediye Başkanlığı’nı düşünmediği anlaşıldı doğal olarak.
İşin;
Bir başka ilgiç yanı da, 2014'te, öne alınırsa da 2013 yılındaki yerel seçimlerde aralarında Manisa'nın da Urfa'nın da bulunduğu 13 il büyükşehir statüsüne geçecek olması.
Ancak, Çelik de, Arınç da bu görevleri düşünmüyor görünüyor.
Peki;
"Ne olur"a gelince de, galiba orada durmak gerekiyor, çünkü şimdiden bir şeyler söylemek, tahminden öteye gidemez henüz.

Akdoğan, kararını bu akşam açıklıyor
Bursa'da;
Yeniden yapılacak olan Karacabey haricinde ilçe kongreleri sürecini geride bırakan CHP'de tüm gözler, yaklaşan il kongresinde.
Kongrenin tarihi henüz belli olmasa da, partinin kulisleri bir hayli hareketli.
Mustafa Şenyurt'un, Metin Çelik'in, Bülent Aslanhan'ın, Şahin Gencal'ın isimlerinin il başkan adaylığı için geçtiği kongre öncesinde mevcut başkan Gürhan Akdoğan'ın da durumu merak ediliyor.
Bugüne değin sessizliğini koruyan Akdoğan, bu yöndeki düşüncesini bu akşam AS TV'de canlı yayın "Politika Kulvarı"nda açıklayacak. Saat 20.00'de başlayacak programı kaçırmamanızı öneririz.

Sedat Yalçın'a neyi rica etti?
22 Nisan'da yapılan kongrede AKP İl Başkanı seçilen Sedat Yalçın'a dün bir nezaket ziyareti de, Has Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih'ten geldi.
Mollasalih'in bu ziyarette bir de ricası oldu ki, Yalçın'dan "kent için atılacak adımlardaki karar alım sürecine tüm partilerin de dahil edilmesi" gerektiğini vurguladı. Yanı sıra, görüşmede, kente yönelik yeni projeler konusunda, AKP'ye katkı sunmaya hazır olduklarını da özellikle belirtti Mollasalih.

Milli Görüş'te çatlak büyüyor
Bursa'da da;
Yenişehir ilçe teşkilatının görevden alınmasıyla sıkıntılı günler yaşanan Saadet Partisi'nde, benzer haberler de diğer bölgelerden geliyor.
Dün de;
Düzenledikleri gençlik şölenine Fatih Erbakan'ı davet ettikleri için partinin Üsküdar İlçe Başkanı Nizamettin Özcan'ın Genel Merkez tarafından görevden alındığı bilgisi ulaştı.
Özellikle, Genel Merkez ile Erbakan ailesine yakın parti görevlileri arasında yaşandığı gözlenen bu restleşme, Milli Görüş kulislerinde "Saadet Partisi, Numan Kurtulmuş dönemine geri döndü" şeklinde yorumlanıyor.


Memurlar, zammı protesto edecek

Kamu'da;
Yeni toplu sözleşme dönemini dair hükümetin daha önce teklif ettiği yüzde 3 artı yüzde 3'lük teklif, kamu sendikalarının şiddetli itirazıyla dün yüzde 3.5 artı yüzde 3.5'luk teklife yükseltildi.
Ne var ki;
Görünen, bu 0.5'lik ücret artışı, kamu çalışanlarını memnun etmedi.
Çünkü;
Aralarında Bursa'nın da bulunduğu pek çok ilde yarın iş bırakma eylemleri gerçekleştirilecek.
Türkiye Kamu-Sen Bursa Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ile KESK Bursa Dönem Sözcüsü Hasan Özaydın'ın koordinasyonunda planlanan iş bırakma eylemiyle ilgili bugün de bir basın açıklaması yapılması öngörülüyor.


TARİHTE BUGÜN
İsmet İnönü'nün Cumhurbaşkanlığı süresi sona erdi ve yerine Celal Bayar 3. Cumhurbaşkanı olarak seçildi.
(22 Mayıs 950)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.