Hava Durumu

Gemlik’te haftalardır iz süren CHP, AK Parti takibini bıraktı

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2013 00:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2013 00:49

Bursa’da;
2009’daki son yerel seçimde AK Parti’nin kaybettiği ilçelerden biri de Gemlik’ti.
Teşkilatın yanı sıra;
Gemlik halkının da çok benimsemediği bir aday olan Cemal Aydın Aybey, sandıklar açıldığında yüzde 28.8 ile seçim kaybedip, AK Parti’nin elinde olan Gemlik belediye Başkanlığı koltuğunu, yüzde 32.2 oy alan CHP adayı Fatih Güler’e teslim etti.
Ne varki;
Gemlik Belediyesi vekaleten de olsa iki yıldır AK Parti’nin elinde.
Üstelik bugün, AK Parti’nin bu koltuğu yeniden ele geçirdiğinin ikinci yıldönümü.
CHP’li;
Fatih Güler’in İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmasının ardından tam 2 yıl önce bugün Gemlik Belediye Meclisi’nde ilk seçim yapıldı ve AK Partili Refik Yılmaz belediye başkanvekili seçildi.
İşin ilginci;
Bu seçim, itirazlar üzerine yenilendi ve koltuk sayısı esas alınarak bu kez CHP’nin kazanması beklenirken, seçimi yeniden AK Partili Refik Yılmaz kazandı.
CHP’lileri;
Hop oturup hop yerinden kaldıran bu seçim sonrası gözler parti içindeki “hain”e çevrildi, dönemin CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan’a göre bu “hain” de meclis üyesi Bülent Dalkılıç’tı.
Sonrasında ise;
Gemlik’te belediye başkanlığı koltuğunun CHP’den AK Parti’ye geçmesinin nedeni olarak görülen Bülent Dalkılıç, CHP’den istifa etti.
Nitekim, sonra belediye meclis üyeliğinden de istifa etti.
Fakat;
Bu kritik oylama yıldönümü olmasına rağmen, CHP’liler içlerindeki “hain”i bulmanın ötesine geçemediler.
Hatırlıyoruz da;
Dönemin İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve Milletvekili Aykan Erdemir, “hain”i bulduktan sonra başka bir ismin peşine düştüklerini ve Gemlik’teki bu seçime dair çok yakında Bursa’da siyasi bir bomba patlayacağını söylemişlerdi ki, göründüğü kadarıyla bu sözler sadece lafta kaldı.
Bu da;
Bir dönem Bursa siyasetinin neredeyse haftalardır gündem maddesi olan bu seçime ve sonrasına dair CHP yöneticilerinin sürdüğü iz de sona ermiş görünüyor.

 

Türel bugün sunuma geliyor

Antalya’nın;
Eski belediye başkanı Menderes Türel, AK Parti’de halen Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yapıyor.
Türel;
Bugün Bursalı AK Partililer’in konuğu olacak.
Dobruca’da gerçekleştirilecek küçük çaplı buluşmada, partinin sadece Bursa il yürütme kurulu, milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe teşkilatlarının yerel yönetim başkanları bulunacak.
Genel Merkez’in yerel yönetim çalışmalarına ilişkin son alınan kararların bilgilendirmesini yapacak olan Türel, ardından da basın açıklaması yapacak.

 

Başbakan gibi evde dinleniyor

Planlamaya göre;
Birlik Vakfı’nın “cuma meclisi” adı altındaki geleneksel buluşmalarının bu haftaki konuğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik olacaktı.
Ne var ki, Çelik’in de, Başbakan Tayyip Erdoğan gibi gribal bir enfeksiyon geçirdiği ve evinde dinlendiği bilgisi ulaşınca, dün akşam yapılması beklenen program ileri bir tarihe ertelendi.

 

SP’liler Bayat başkanı bekliyor

İstanbul Üsküdar’ın geçmiş dönem belediye başkanı olan Saadet Partili Yılmaz Bayat bugün Bursalı partililerinin konuğu olacak.
İbrahim Özacar başkanlığındaki SP Yıldırım ilçe yönetiminin davetiyle, bu akşam Uzunoğlu Düğün Salonu’nda “Türkiye’de ve dünyada neler oluyor” konulu bir sunum yapacak olan Yılmaz Bayat, aynı zamanda partisinin Genel İdare Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

 

Osmangazi’de kan bankası kuruyorlar

Kanın;
Acil değil de sürekli bir ihtiyaç olduğu, başta Sağlık Bakanlığı ve Kızılay tarafından zaman zaman kamuoyuna iletiliyor.
Bu doğrultuda;
Adem Dönmez başkanlığındaki MHP Osmangazi ilçe yönetimi de hayli ilginç ancak yerinde bir karar alarak, Osmangazi bünyesinde bir kan bankası kurmak üzere harekete geçtiler.
Bu amaçla, partilerinin internet sitesinde form yayınlayarak başta üyeleri olmak üzere tüm Osmangazililer’i bu kan bankasına kayıt olmaya davet eden Başkan Dönmez, olası bir ihtiyaç halinde aranmaları halinde kanı tutan kişiye hemen ulaşabileceklerini söylüyor ki, bu planlama doğrusu örnek olacak bir uygulama.
 

 

Sergisini şimdi de Ankara’ya taşıyor

CHP’nin;
Eski dönem milletvekili Kemal Demirel, bir süre önce Bursa’da açtığı “Kemal Demirel ile Bursa’dan Türkiye’ye uzanan raylar arasında geçen 16 yıl” adlı fotoğraf sergisini şimdi de Ankara’ya taşıyor.
Yeni sergisini;
20 Mart Çarşamba günü TCDD’nin Ankara Garı’ndaki sanat galerisinde açacak olan Demirel, demiryolu için verdiği uğraşısının dönüm taşlarını geniş bir alana yaymış olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.