Hava Durumu

HAMİTLER ÇÖPLÜĞÜNÜN KOKUSU ÜZERİNE MUHTARLAR EŞZAMANLI İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI. GÖZLER ŞİMDİ SEÇİM ÖNCESİ VAAT VEREN BAŞKAN AKTAŞ'TA

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2019 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2019 07:53

En sonunda...
Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler sonrasında, bölgedeki mahalle muhtarları, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na sunulmak üzere ortak bir imza kampanyası başlattı.
Nedeni de;
Geçit'i, Emek'i, Bağlarbaşı'nı, Hamitler'i, Fatih Sultan Mehmet'i, Balat'ı, Yenibağlar'ı, 1050 Konutlar'ı, Yunuseli'ni, Doğanköy'ü tamamen saran çöp kokusu.
Konunun sebebi de;
Artık günün ihtiyaçlarını karşılayamayan Hamitler Katı Atık Depolama Tesisi, yani Hamitler çöplüğü.

Her gün;
Onbinlerce kişinin yaşadığı alana yoğun bir koku yayan çöplük, vatandaşlarca rehabilite edilmek ve kapatılmak isteniyor.
Keza...
Bu alan;
Artık sadece Bursa merkezin değil, Kestel, Gürsu, Orhangazi, Gemlik, Mudanya ve Karacabey ilçelerinin çöplerinin de taşındığı ve depolandığı yer haline geldi.
Haliyle;
Bu alana günde boşaltılan 1500 tona yakın çöp, gerekli işlemlerden geçirilemediği için yüzlerce metrekarelik çevresine yoğun bir pis koku yayıyor.
İşte...
Bu nedenle bölge sakinleri bir süredir mahallelerindeki muhtarlıklara baskı yaparak, imza kampanyası başlatılmasını istiyorlardı.
Dün de;
Bu imza kampanyası eşzamanlı olarak mahalle muhtarlıklarında başlatıldı ve çok sayıda kişi de ilk imzalarını atmaya başladılar.
Aslında...
31 Mart seçimleri öncesinde, AK Parti adayı olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın bu konuya ilişkin olarak kamuoyuna verdiği söz vardı.
O söz de;
Göreve seçilmesi halinde "Hamitler çöplüğünün taşınacağı"na dairdi.
Nitekim;
Seçimden önce, Bursa'ya belediye başkanı seçilmesi halinde gazetecilere vaatlerini anlatan Aktaş, üzerine basa basa "Hamitler'deki çöp depolama alanının şehri olumsuz etkilediğini" belirtip, "Çöplüğü oradan kaldırmak, projelerimiz arasında yer alıyor" demişti.
Bu nedenle;
Şimdi Bursalılar da, haklı olarak hem Başkan Aktaş'ın bu vaadini yerine getirmesini bekliyor, hem de onlarca mahalleyi pis ve keskin kokuya boğan bu çöplüğe acil bir müdahale bekliyor.

İKİ BÜYÜK İLÇE İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPACAKLAR

Osmangazi ve Yıldırım;
Bursa'nın en büyük iki ilçesi ve belediyesi.
Haliyle;
Kentin kalbi noktasında.
Bu noktada yaklaşık 1.5 milyon nüfusun idaresi ve hizmeti noktasında belediye başkanlarına da büyük işler düşüyor.
Bu yönde;
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yardımcılarıyla birlikte dün Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ı ziyaret ettiler. Yıldırımlı belediye başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu ziyarette, işbirliği konuları konuşulurken, Osmangazi'nin idari tecrübeleri de mevkidaşlarına aktarıldı.

TECRÜBELİ BÜROKRAT BALIKESİR'E ATANDI

Ergun Güngör;
Bursa'nın en tecrübeli bürokratlarından biriydi.
Nitekim;
1993 yılından beri atandığı Bursa'da, Vali Yardımcısı olarak görev yapıyordu.
Güngör;
8 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Balıkesir Vali Yardımcılığı görevine atandı.
Önceki akşam da;
Bursa Valisi Yakup Canbolat tarafından, Güngör'ün onuruna bir veda yemeği verildi.
Yemeğe;
Vali Canbolat ve eşi, Vali Yardımcısı Güngör ve eşi ile Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı ile İl Emniyet Müdür Vekili de eşleriyle katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.