Hava Durumu

Hızlı tempoya hazırlanan partiler bayram programlarını belirlediler

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2013 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2013 08:18

Artık;
Ramazan ayının son günleri.
Haftaya bayram.
Bayram, doğal olarak siyasileri de yakından ilgilendiriyor.
Nitekim;
Uzunca bir süre durağanlaşan siyaset dünyası, bayramla birlikte yeniden hareketlenecek.
Hatta;
Yaklaşan yerel seçim nedeniyle tempo hız kazanacak.
Bursa’da da;
Siyasiler her ne kadar, toplu iftar yemekleri ve sonrasındaki sohbet toplantılarında buluşmalar gerçekleştirseler de, konuşulanlar genellikle parti içinde kaldığından, bayramla birlikte adeta dışa vurum bekleniyor.
Tabii;
Bayramlaşma törenleri de, siyasi partiler için vazgeçilmez geleneklerden.
Bursa’da ise kolay kolay değişmeyecek bir alışkanlık var ki, parti yönetimlerinin organizasyonuyla, buluşmalara hem parti mensupları hem de parti sempatizanları katılıyor ki, bu buluşmalardaki mesajlar da direkt olarak veriliyor kamuoyuna.
Bu yönde;
AK Parti, CHP ve MHP Bursa İl Başkanlıkları da merakle bekledikleri bayramlaşma programlarını tamamladılar.
Planlamaya göre;
İktidar partisi mensupları geçen bayramda olduğu üzere yine Merinos’ta Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde buluşacak.
Geçmişin ve geleneğin aksine Kültürpark’tan çıkarak Merinos AKKM’yi tercih eden AK Parti yöneticileri, bayramlaşma programını ise bayramın ilk günü olan 8 Ağustos perşembe günü saat 14.00 olarak belirledi.
Yanı sıra;
CHP İl Başkanlığı bu kez farklı bir törene hazırlanıyor.
Geçmiş yıllarda buluştukları Orman Çay Bahçesi’nin yetersiz olması nedeniyle bu kez Kültürpark’ta Özgen Çay Bahçesi’nde buluşma kararı alan parti yöneticileri, bayramlaşma günü olarak da 9. Ağustos Cuma gününü belirledi.
Bugüne değin yapılan en farklı bir bayramlaşma programına hazırlanan CHP yöneticileri, bayramın ikinci günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek törende, ana tema olarak da yaklaşan yerel seçimi belirlediler.
Bu arada;
Bursalı MHP’liler de adres olarak yine Kültürpark’ı tercih ettiler.
İkinci gün olan 9 Ağustos’ta saat 14.00’te Orman Çay Bahçesi’nde bayramlaşacak olan MHP’lilerde   gündem yerel seçim olacak.
Yine;
DP, DSP, BBP, SP’lilerin de, geçen yıllarda olduğu üzere bayramlaşma törenlerini yine parti binalarında yapmaları bekleniyor.

Acil girişindeki iftara tepki!

Tepki;
CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin’den geldi dün.
Görüntüleriyle birlikte yaptığı açıklamada, AK Parti’nin Nilüfer yönetimine hayli tepkiliydi.
Nedeni de;
Bir kamu hastanesi olan Dörtçelik Çocuk Hastanesi bahçesinde, hatta acil servisi ve ambulans girişini kapatacak şekilde verilen iftar yemeğiydi.
Hastane bahçesine asılan AK Parti logolu ve afişlere de tepki göstererek, kamu binalanına siyaset sokulduğunu öne süren Başkan Şahin, “İftar yapılacak birçok özel alan mevcutken, ucuza getirme ve güç gösterisi yapmak amacıyla Çocuk Hastanesi’nin ambulans ve acil giriş kapıları önünde iftar düzenlemek akıl tutulmasıdır, düşüncesizliktir ve siyasi ahlaka aykırıdır” düşüncesinde.

Kriz geçiren başkan korkuttu

MHP’nin;
Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Bayram, önceki akşam sevenlerini hayli korkuttu.
Katıldığı bir iftar yemeği sonrası fenalaşan Bayram, kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde kalp krizi geçirdiği anlaşılınca, Bursa’ya Yüksek İhtisas Hastanesi’ne getirildi.
Hayati tehlikeyi atlattığı aktarılan Bayram’ın tedavisi halen sürüyor.

Buluşmaya gelmemesi merak uyandırmış?

Belli ki;
Konunun ucu, siyasete kadar bağlanmış Demokrat Parti İl Başkanlığı’nın hafta sonu yapılan geniş katılımlı iftar buluşmasında.
Genel Başkan Gültekin Uysal’ın da katıldıığını aktardığımız bu buluşmada bazı partililer, yemekte DP’nin Bursa’daki tek ilçe belediye başkanı olan Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar’ın neden olmadığını merak etmişler.
Doğrusu önce biz de şaşırdık.
DP’lilerin adeta el üstünde tuttuğu Başkan Tartar, partisinin yemeğine acaba niye katılmamıştı?
Yoksa;
AK Parti ya da CHP ile el mi sıkışmıştı da, yavaş yavaş partisi DP’den ayrılıyordu?
Nedenini araştırdık ve soru işareatinin ardından sınav çıktı!
Meğerse;
Başkan İsmail Tartar, bir süredir yat kaptanlığı ehliyeti almak için kurslara katılıyormuş ve partisinin gerçekleştirdiği iftar saatinde de, diğer kursiyerler gibi sınava girmiş.
Tartar’ın;
Kaptanlık sınavını kazanıp kazanmadığını henüz bilmiyoruz ama yokluğu belli ki, merkez sağ camiasında hayli soru işaretlerine yol açmış.

25 kuruşluk satışa uyarı

Bursa’nın akciğerleri konumundaki Paşa Çiftliği’nin 1/6’sı tutarındaki 191 dönümlük bölümünün, İller Bankası tarafından alınmasına Bursalı mimarlar da tepki gösterdi.
Uyarı;
Odanın Şube Başkanı Nizamettin Kaya’dan geldi.
1. derece SİT olan bölgenin yarın imara açılması yönünde Bursalıların ciddi endişeleri olduğunu söyleyen Kaya’nın, böylesine önemli bir arazinin metrekaresinin sadece 25 kuruşa satılmış olmasının ise büyük bir soru işareti olduğunu anlattı.
Bu nedenle de yarına dair uyarı yaptılar ve “ülke ve kent yöneticilerini şimdiden sağ duyulu davranmaya davet ediyoruz” diyerek, “rant kokan bu satışın” takipçisi olmayı da sürdereceklerini hatırlattılar.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.