Hava Durumu

Hükümetin ağır abisi vedasını açık bıraktı

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2015 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 08:12
Süreci iyi anımsıyoruz.
12 Haziran 2011’de yapılan genel seçim öncesinde, AK Parti bir rotasyona gitmiş, Bursa aday listesinin başına da, dönemin Manisa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konulmuştu.
Bu da nisan ayında belli olmuştu.
Arşivimize baktık.
O güne değin;
Hiç tanımadığımız ve görmediğimiz Arınç, 25 Nisan 2011’de de seçim bölgesi Bursa’ya gelerek, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nde yapmıştı ilk toplantısını.
Böylece kendisini tanıma fırsatı da bulmuştuk.
Çok;
Kısa bir süre sonra da, ricamızı geri çevirmeyip, Bursalılar’a ilk kez AS TV’den bizim sunduğumuz canlı yayından seslenmişti bir akşam.
Tıpkı;
Bursa’nın yeni bakanı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da geçen hafta ilk kez AS TV’den seslendiği gibi.
Çok da keyifli bir sohbet olmuştu.

Aradan 4 yıl gibi uzun bir süre geçti.
Aynı zamanda doğum yeri olan Bursa’ya pek çok kez geldi Arınç.
Açılışlarda, temel atmalarda, törenlerde, düğünlerde, cenazelerde, mitinglerde bulundu.
Partisinin kararı uyarınca o da, 70 dolayındaki bakan ve milletvekiliyle birlikte yeni dönemde aday olmayarak aktif siyasete ara verecek.
Arınç;
Bursa’ya geldiğinde Merinos AKKM’de 100 proje vaadinde bulunmuş, bunu da seçim taahhüdü olarak açıklamıştı Bursalılar’a.
Dün sabah da;
Gazetecilerle bir veda niteliğinde buluşma yapıp, 4 yıl önce verdiği 100 projelik yatırım taahhütlerini hayli uzun bir sunumla tek tek anlattı.
Gerçi;
7 Ocak 2013’te, yani ilk vaatlerinden yaklaşık 1.5 yıl sonra, 100 projeyle ilgili gelinen noktaya dair de bir bilgilendirme yapmıştı.

Bursa’da;
4 yılının “dolu dolu geçtiğini” ve “çok mutlu anlar yaşadığını” anlatan Arınç, Manisa ve Bursa’yı da üzeri örtülü olarak kıyaslayıp, “Siyaset burada çok canlı yapılıyor. Bundan sonra da çok sık geleceğim, Bursalılar için partim için elimden gelen katkıyı vermeye devam edeceğim” dedi.
Şunu da söyledi Arınç.
7 Haziran sonrası ne yapacağına dair?
“Siyasetten” dedi “uzak kalamam. Bunu parlamento dışında devam ettireceğim. Ama ben edepli bir adamım, tribüne çıkmışken de sahadaki adamlara müdahale etmem.”

Arınç;
Partisinin propaganda döneminde görev alacağını da paylaştı.
Kesin olmamakla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, Başbakan Davutoğlu’nun yetişemediği illerde ziyaret ve mitingler yapacağını, aynı görevi Almanya ağırlıklı olarak Avrupa’da da sürdüreceğini söyledi.
Bu da;
Bugün Bursa’da yapılacak aday tanıtım töreninin ardından Arınç’ın, propaganda döneminde Bursa’da olamayacağı, Bursa’da propagandanın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında yapılacağını gösteriyor.

4 yıl süresince Arınç’ı tanıma fırsatı bulduğumuzu söyledik.
Farklı özelliklere sahip bir siyaset ve devlet adamı.
Bir kere sözünü hiç esirgemedi, hem de her konuda.
Geldiğinden beri Bursalılar onu sevdi, o da asıl memleketi Bursa’nın vekili olmayı sevdi.
Ve bir dönemin de sonuna gelindi.
Henüz konuşmak için erken olabilir ama yıllarca hükümetin 2 numaralı ismi olarak çalışıp da, bir anda her şeyi bırakıp kenara çekilmek pek mümkün olmayabilir, ki bunu da zaman gösterecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.