Hava Durumu

İade-i itibara sevinenler çok olunca teşekkür yemeğe dönüştü

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2012 00:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2012 00:26

Yakın geçmişin en tartışmalı kararlarından biri de, başta Ahmet Memişoğulları olmak üzere Osmangazi ilçe yönetiminin topluca disiplin kuruluna gönderilmesi ve sonrasında da partiden ihraç edilmeleriydi.
Hele hele;
Bu tartışmayı alevlendiren durum da, Bursa'da neredeyse en uzun süre ilçe başkanlığı yapan Memişoğulları'nın, kendisinin partiden ihraç edilmesinde kesin dahli olduğunu söylediği dönemin İl Başkanı Gürhan Akdoğan'la, il başkanlığı yarışına da girmiş olmasıydı.
Memişoğulları geçen haftadan beri artık partili.
Önce Merkez Yönetim Kurulu, ardından da Parti Meclisi, Memişoğulları ile birlikte ilçe eski başkanlarından Sabit Şerbetçioğlu ve Recep Tek ile ilçe eski yöneticileri Yusuf Yılmaz, Şenol Cankurtaran, Mehmet Ayata, Özlem Çitoğlu, Canan Akkaya, Bilal Kınacı, Şemsettin Acar, İsmail Ön, Rıdvan Biberci ve eski milletvekili adayı Hasan İlter'e "iade-i itibar" vererek, CHP üyeliklerini yeniden kazandırdı.
Hiç kuşku yok ki, bu kararın arkasındaki en önemli isim İl Başkanı Metin Çelik'ti.
Daha önce de aktardık. Memişoğulları bu karar sonrasında kendisine yönelik kutlama mesajlarından ve telefonlarından bir hayli mutlu. Bu nedenle de şimdi bu mutluluğunu yine partilileriyle birlikte paylaşmak istiyor ki, bu amaçla arkadaşlarıyla birlikte bir akşam yemeği organizasyonu yapıyor.
Hayli geniş tutulması planlanan bu yemeğin, 29 Kasım'da Bursa'ya gelecek olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından yapılması, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine de tam kadro katılınması bekleniyor.

 

Muhtarlar gözüyle Bursa belediyeleri?

Bu akşam AS TV'de canlı yayın "Politika Kulvarı"nda konuklarımız muhtarlar olacak. Türkiye Muhtarlar Derneği Bursa Şube Başkanı ve Tuzpazarı Muhtarı Ferruh Sevimgil, Nilüfer Şube Başkanı ve Beşevler Muhtarı Erol Yılmazer, Yıldırım Şube yönetim kurulu üyesi ve Piremir Muhtarı Faruk Ülker ile derneğin Bursa Şubesi yönetim kurulu üyesi ve Küplüpınar Muhtarı Kamil Konuşkan yerel yönetimleri ve karşılaşılan sorunları aktaracaklar. Program saat 20.30'da başlayacak.

 

Personeline sosyal denge zammı jesti

Yıllar önce;
Görükle'nin SHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Akkuş,  alışılmışın dışına çıkarak belediyede çalışan memurlara sendika getirtip ek maaş verme kararı aldığında büyük olay olmuştu.
Hele hele memurlara sendika yasağı olduğu süreçte bu yaşananlar günlerce tartışılmıştı.
Günümüzde ise bu uygulamanın çok fazla benzer örneği var.
İşte;
Bunlardan biri de bugün Osmangazi Belediyesi'nde yaşanacak. Başkan Mustafa Dündar'ın jestiyle Bem-Bir-Sen üyesi personele "sosyal denge zammı" yapılacak ki, bugün de bu zammın imza töreni gerçekleşecek Ördekli Kültür Merkezi'nde.

 

Cepten yeni bir kutlama mesajı!

Çok sayıda dikkat çeken örneği bulunan cep telefonu mesajlarına bir yenisi daha eklendi ve toplu kutlama mesajları arasına "hicri takvime geçiş" de girdi.
Bugün 15 Kasım 2012.
Yani;
Şimdi kullandığımız miladi takvime göre değil de hicri takvime göre 1433 yılından 1434 yılına geçiş günü.
Yani bir nevi yılbaşı.
Dün bu yönde, daha önce örneğini hiç görmediğimiz pek çok cep telefonu mesajı aldık ki, dikkatimizi çekti doğal olarak "hicri yeni yılımızı" kutlayanlar.

 

Keskin'den İMO'ya "beyefendi" mesajı

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin dün çıktı ve anlattı.
Israrla da;
Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat ve Şirinevler mahallelerinde 39 bin konut yıkılarak yerlerine 50 bin konutluk depreme dayanıklı konutlar yapılmasını öngören kentsel dönüşüm projesinin veto edilmediğini anlattı.
Özellikle; İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Necati Şahin'in bu projenin yapılamayacağına dair net açıklamalarının ardından dün de Başkan Keskin'in "böyle bir şey söz konusu değil" sözleri doğrusu kafa karıştırdı. Hele hele, Başkan Keskin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen kentsel dönüşüm çalışmasının veto edilmediğini gösteren resmi yazıyı da gösterdi ki, özellikle Şahin'e yönelik ifade ettiği "Biz hiçbir zaman beyefendi tavrımızdan ödün vermedik" sözleri de dikkat çekiciydi.

 

27. yıla tam 27 kişili kutlama!

Heykel'de;
Atatürk Anıtı'nda dün öğlen saatlerinde ilginç bir tören vardı.
Demokratik Sol Parti'nin 27. kuruluş yıldönümü nedeniyle Necmettin Şengül başkanlığında Heykel'de toplanmayı planlayan Bursalı DSP'liler, toplanma saati gelince Atatürk Anıtı önünde tam 27 kişi olduklarını da gördüler.
27. kuruluş yıldönümlerini 27 kişiyle kutlayan ve genel başkanları Masum Türker'in bir mesajını okuyan DSP'liler, daha sonra anıta çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra tören alanından ayrıldılar.
Doğal olarak, 27. yıla 27 kişiyle yapılan kutlama da ilginç bir anı oldu Bursalı DSP'liler için.

 

Nilüfer'in sağlık dosyasını açıyorlar

Günlerdir hazırlık yapıyor, deyim yerindeyse ders çalışıyordu Büyük Birlik Partisi'nin Nilüfer kurmayları.
Üstelik bu işi de sessizce yapıyorlardı. Dün bu dersin konusu belli oldu. Nilüfer ilçesindeki "sağlık sorunlarına" dair birtakım belge ve kanıt toplayan Mustafa Aydın başkanlığındaki BBP kurmayları, bu doneleri kamuoyuyla bugün paylaşacaklar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.