Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İDO, Bursalılar'ı yoluyor ama milletvekilleri bakıyor

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2012 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2012 00:02
İDO'nun;
Bursalılar'ı nasıl yolunacak kaz gibi gören uygulamaları bir kaç gündür gazetemizin gündemi.
Bu yönde;
Bursalılar'ın da bu fahiş fiyat politikası karşısında İDO'yu nasıl cezalandırdığı da yer aldı Bursa Hakimiyet'te.
İstanbul-Bursa arasında daha önce günde 13 sefer düzenlerken şimdi bu sefer sayısı Bursalı yolcu azlığından 2'ye düşürmek zorunda kalan İDO'nun doğrusu durduk yerde niye ayağına kurşun sıktığını anlayamadık.
Bir anda yüksek kar marjı hırsına büründüğü anlaşılan İDO'ya, iktidarın Bursa milletvekillerinin de kayıtsız kalması fazlasıyla ilginç.
Öyle ki;
İktidar partisi AKP'nin Bursa milletvekilleri adeta başlarını kuma gömmüş, sanki ortada böyle bir sorun yokmuş gibi davranıyorlar. Öyle ki, bırakın sorun çözmeyi, çözüm aramayı, bu yönde açıklama bile yapamıyorlar ki, çok ilginç bir durum.
Çok sayıda Bursalı'nın yaşadığı bu sorunu görmezden gelmek, ya da çözümü başkalarından beklemek, amiyane tabirle "topa girmemek" nasıl bir hizmet doğrusu anlamakta zorlanıyoruz.

****

Sezon finali ve teşekkür
Sönmez Medya bünyesinde yer alan AS TV ailesi olarak, 2011 yılının Eylül ayında başladığımız 2011-2012 yayın döneminin sonuna gelip, yaz dönemi yayıncılığına geçiyoruz.
Bu süreçte;
Yapımcılığını ve sunuculuğu üstlendiğimiz Bursa'nın siyaset programı "Politika Kulvarı"nı da 36 canlı yayının ardından geçen hafta itibariyle noktaladık.
Yaklaşık bu 10 aylık süreçte, stüdyolarımızda onlarca konuk ağırladık, pek çok ismi telefon bağlantısıyla ekranla buluşturduk, saatlerce canlı yayın yaptık. Son dakika gelişmelerini de an be an paylaştığımız bu dönemde, programlar sırasında sizlerden gelen, bazen de çok sayıdaki SMS'lerin yoğunluğu da bizlere dayanak oluşturdu.
Ve;
Bu sezonu da, hayırlısıyla "kazasız belasız" bitirdik.
Son olarak CHP'nin il başkan adaylarını konuk ederek moda deyimle "sezonun finalini" yaptık.
AS TV'nin yeni yayın döneminde de yeniden birlikte olmak, bilgiyi paylaşmak dileğiyle.


Kıratın yeni süvarisi geldi
Demokrat Parti'nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Gültekin Uysal dün Sönmez Medya'daydı.
Yürütülen bir soruşturma sonrasında gözaltına alınıp Savcılıkça serbest bırakılan Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar'a "geçmiş olsun" dilemek için günübirliğine Bursa'ya gelen Uysal, akşam üzeri de AS TV'de "Satırbaşı"nın konuğu oldu.
Çok sayıda partilisinin de takip ettiği Uysal'la ilk kez tanıştık.
Görebildiğimiz kadarıyla genç yaşına rağmen gerek parti, gerekse ülke konularına yeterince hakim. Partililerinin kendisinden çok şeyler beklediği Uysal, yakın zamanda kendisinden ve partisi DP'den fazlasıyla bahsettirecek görünüyor.

****

İMO'dan bu kez BUAP eleştirisi
Kent yararına sorun önerileri getiren ve alternatif çözümler öneren ve de yerinde tespitlerde bulunan İnşaat Mühendisleri Odası'nın Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, bugün de bir başka "sıkıntıyı" paylaşacak kamuoyu ile.
Kısa adı;
BUAP olarak nitelendirilen Bursa Ulaşım Ana Planı'nın geldiği noktayı gazetecilerle paylaşacak olan Şahin ve ekibi, hem BUAP projesindeki eksik ve hatalı düşünceleri aktaracaklar, hem de İMO olarak bu yöndeki düşüncelerini paylaşacaklar.
   

****

Kongreden karlı çıkmayı bildi
Pazar günü;
Merinos AKKM'de yapılan CHP il kongresinde adı var olup kendisi olmayan biri vardı ki, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'di.
Bozbey, önceden planlanan bir yurt dışı seyahati nedeniyle kongreye katılamadı. Ve bir taşla iki kuş birden vurdu. Hem kongre salonunda olmayarak partisi içindeki kliklerden uzak durdu ve taraf olmamış gibi göründü, hem de il başkanı olmasını istediği Metin Çelik'in kongreden galip çıkmasıyla çok artılı bir yurt dışı programı geçirdi.

****

Yangında dikkat çeken tweetler!

Bursalılar'ın;
Yakından bilgi tatil ve dinlenme bölgelerinden biri olan Ayvalık'taki Cunda Adası'ndaki makilik ve zeytinlik alanda çıkan yangının görüntüleri yine yürekleri dağladı.
Yetkililerin ilk açıklamalarına göre 50 hektar alanın yanmış olabileceği belirtiliyor ki, uzmanlar ise zarar görmüş alanın çok daha fazla olduğunu öne sürüyorlar.
Bu yangın, twitter'de de adeta gündem oldu.
Özellikle de;
Yangını görüp bölgeden yazanların "Saat 22.00'de başlayan yangınına sabah saat 04.00'e kadar neden yangın uçağı ile müdahale edilemez, anlayamıyoruz" mesajları dikkat çekiciydi.

****

Babalar günü ama kadınlar sokakta
Pazar günü;
Her ne kadar "babalar günü" iseydi de...
Aslında kadınların günü oldu.
Nedeni de;
Hükümetin durduk yerde kadınlara dayatmaya çalıştığı kürtaj yasağı meselesi.
Yapılan duyuralara göre başta İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere pek çok ilde kadılar eşzamanlı olarak hükümeti protesto etmek için sokaklara inip "kürtaj yasaklanamaz" pankartları açıp "yasal kürtaj değil, yasak kürtaj öldürür" dediler ki, kadınların sokaklarda olduğu günün babalar günü olması da ilginç bir tesadüftü.

****

TARİHTE BUGÜN
Tapınak Şövalyeleri bozguna uğradı, büyük üstadlar Bertrand De Blanqufort, komutanları Nurad-Din Mahmud olan müslümanlarca esir alındı. (19 Haziran 1157)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.