Hava Durumu

İktidarın boşalttığı boşluğu Nilüfer vatandaşla dolduruyor

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2012 18:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2012 18:40

29 Ekim akşamı da yine onbinler yürüdü FSM Bulvarı'nda, onbinlerce kişi haykırdı "Türkiye laiktir laik kalacak" diye.
Bu nedenle gecenin iki kahramanı vardı.
Biri, topyekün olan Kemalist Cumhuriyet sevdalıları, diğeri de bu yıl yedinci yürüyüşü gerçekleştiren Başkan Mustafa Bozbey'di.
Her geçen organizasyonda artan binlerin sayısı önceki akşam da görülmeye değerdi.
Hele hele;
En büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramı'nın bu yıl ilk kez yasaklandığı ve kısıtlandığı günün gecesindeki birlik, Bursa'ya damgasını vurdu.
Bir de...
Bursa'da öyle bir hale gelindi ki Cumhuriyet Bayramı denilince Bursa'da akla artık Nilüfer Belediyesi'nin organizasyonu geliyor.
Çünkü;
Bursa'da DSP'li belediye yönetimlerinden bu yana başta Büyükşehir, Osmangazi ve Yıldırım belediyeleri olmak üzere kent merkezlerinde Nilüfer'deki gibi kapsamlı ve toplu bir Cumhuriyet Yürüyüşü yapmıyorlar.
İşte bu nedenle;
Türkiye'nin 4. büyük ilindeki bu en büyük eksikliği/ihtiyacı gideren ve belki de bu nedenle Nilüferliler'in dışında da halkın sevgisini kazanan Mustafa Bozbey'i tebrik etmek gerekiyor.

Otobüslerde komik aramalara tepki!

O gece yaşananları CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan anlattı.
29 Ekim günü Ankara'da yapılacak yürüyüş için her ilden olduğu gibi Bursa'dan da çok sayıda otobüsün 28 Ekim gecesi yola çıktığını aktaran Tayan, ne var ki bu otobüslerin "komik gerekçelerle" polisler tarafından geri çevrildiğini anlattı.
Otobüslerde "ceset torbası" ve "tebeşir" gibi "komik kontroller" yapıldığını söyleyen Tayan'ın "Bu yapılanın hiçbir izahı yoktur, AKP hükümeti, Cumhuriyetine sahip çıkan halkla resmen dalga geçmekte ve insanların artık seyahat özgürlükleri de kısıtlanmaktadır" sözleri de dikkat çekiciydi.

Ekşioğlu'ndan çok radikal bir karar

Bursa'da;
Sadece sağlık sektöründe değil, kent bürokratları içinde en başarılı olanlar sıralansa herhalde en başında Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mete Ekşioğlu gelir.
Tam 9 yıl süresince yılların "Memleket Hastanesi"ni, Bursalılar'dan aldığı destekle olağanüstü fiziki değişikliklerle kentin en modern hastanesi haline getiren Ekşioğlu, bayram tatilinde çok radikal bir düşünceyle hem başhekimlik görevinden hem de devlet memuriyetinden ayrılma kararı aldı.
Kendisinin de ifade ettiği gibi görev süresinde "kimsenin inancına, kökenine, mevkisine bakmadan hizmet veren" Ekşioğlu, beşeri ilişkileri sayesinde de kentin en başarılı ve sevilen bürokratlarından biriydi.
Ne var ki;
"Hiçbir başarı cezasız kalmaz" düsturu Ekşioğlu'nun da kapısı çaldı.
Haksız yere itham edildi, suçlandı.
Kimsenin anlam veremediği bir şekilde görevden bile alındı ancak yeniden döndü.
Üstelik üzerine atılan suçlamalardan aklanarak döndü.
Ve kendisini bir kez daha ispat etti.
Ancak bu süreç onu çok yordu, devlet anlayışına küstü.
Hekimlik görevini artık özel sektörde sürdürecek olan Ekşioğlu'nu, devletin çok arayacağını düşünüyoruz.

Tartar, festivalin çıtasını yükseltti

Dile kolay. Tam 34 yıldır kutlanıyor Orhangazi Zeytin Festivali.
İlçede belediye öncülüğünde yıllardır yapılan bu festivali, mevcut belediye başkanı İsmail Tartar da dördüncü kez gerçekleştirmiş oluyor.
Orhangazi'nin sosyal ve ticari hayatına renk getiren festivalin içeriğini Başkan Tartar bu yıl daha da zenginleştirdi. Festival programına bahçe bakım yarışması, yemek/tatlı yarışması, kervan geçiş yarışması, güzellik yarışması, kompozisyon yarışması gibi etkinlikler ekleyen Tartar, festivalin baş aktörü niteliğinde olan zeytin dane yarışmasını da Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilecek konserle sonlandıracak.
İlçe halkının dayanışmasını ve sosyalleşmesini sağlayan festival, 5 Kasım'daki resmi törenle son bulacak.

Rotaryenlerden özel bir gece

Cumhuriyetimizin 89. kuruluş yıldönümü kapsamında Bursa Rotary Kulüpleri'nin organize ettiği "Mustafa Kemal'i gördüm düşümde" adlı etkinliği bu gece gerçekleştirilecek. Merinos AKKM'deki etkinlik saat 20.00'de başlayacak ve gecede Erol Evgin de sahne alacak.

Büyükşehir'den 10 bin bayrak

Nilüfer Belediyesi'nin her 29 Ekim öncesinde dağıttığı Atatürk temalı binlerce Türk bayrağı dağıtımına benzer çalışmayı bu yıl Büyükşehir Belediyesi de yaptı ve tam 10 bin Türk bayrağı dağıtıldı. Bu arada, Büyükşehir Belediyesi önceki gece Çelik Palas Otel'de Valilik'in gerçekleştirdiği resepsiyonda sahne alan Özgür Eren isimli şarkıcıya da sponsor oldu.

Kozağacı'na teknik destek

Keles'in meyve üretim bölgesi olarak kabul gören Kozağacı bölgesine kurulmak istenen termik santrala karşı bir tepki de dün Bursa Akademik Odalar Birliği'nden geldi. Başta bölge halkı olmak üzere siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle gerçekleştirilen tepkiye böylece, teknik destek de gelmiş oldu.



 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.