Hava Durumu

İktidarın kuruluş yıldönümü Arınç’lı iftarda kutlanıyor

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2012 09:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2012 09:16

Türkiye’de;
Siyasi ve ekonomik kaosların yaşandığı 2000’li yılların başında, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş dilekçesi, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarınca İçişleri Bakanlığı’na 14 Ağustos 2001’de verilmişti.
Bu nedenle;
Partinin Bursa yönetimi de bu özel günü, geleneksel iftar yemeğiyle buluşturacak bugün.
Sedat Yalçın başkanlığındaki kurmay takımı, geçen yıl Merinos’taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan organizasyonda, partilileri başta olmak üzere epey bir eleştiri almışlardı.
Basına da yansıyan organizasyonda, bazı yöneticiler kapıları salona tek kişinin gireceği şekilde özellikle kapattırmış, izdiham yaşanmıştı.
Yine;
Gecenin ağır topu dönemin Giresun milletvekili ve Grup Başkanvekili Nurettin Canikli olmuş, ancak  Canikli’nin konuşmasında salon boşalmıştı.
Hatta organizasyon bozukluğu nedeniyle protokol masalarında da sorunlar yaşanmıştı.
Nitekim;
AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan görevlendirme sonucu da Bursa milletvekili olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa yerine İstanbul’da Bayrampaşa Stadı’nda İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftarda bulunmuştu.
Şimdi ise;
Bu yıl bugün yapılacak iftarın ağır konuğu ise Bülent Arınç olacak.
Geçen yıl Merinos’ta 3250 kişilik iftar veren parti yönetimi, bu rakamı daha da aşmak için yeri değiştererek BUTTİM’in bahçesini kiraladı.
Partinin eski ve yeni tüm kademelerini de buluşturacak olan gecede, uzunca bir süredir Bursa’ya gelemeyen Arınç, partililerine de iftar öncesi hitap edecek.

 

 

 

Demokrat Parti iftarı Özgen’de

DYP/DP misyonu Bursa’da yıllar yılı, iftar yemeği organizasyonunu eksiksiz uygulayan partilerin başında geliyor.
Bu nedenle Ahmet Yıldırım başkanlığındaki DP kurmayları, bu geleneği bozmayarak bu yıl ki iftar yemeği için 15 Ağustos Çarşamba gününü kararlaştırdı.
Yaklaşık bin kişi olarak planlanan yemek, geçen yıl olduğu üzere Kültürpark’ta Özgen Çay Bahçesi’nde yapılacak. Genel Başkan Gültekin Uysal’ın da geleceği açıklanan buluşma, Bursalı DP’lileri de bir araya getirecek.
 

 

Vali’nin iftar buluşması yarın

Vali Şahabettin Harput, devlet adına verdiği iftar yemeğinde bu yıl bir değişikliğe gitti.
Harput;
Geçen yıl AKP, CHP ve MHP’nin Bursa milletvekilleri ile il başkanlarına, Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanlarına Çelik Palas Otel’de özel bir iftar yemeği vermişti.
Bu yıl ise Vali Harput’un yemeği yarın Merinos AKKM’de olacak.
Yerinden de anlaşılacağı üzere bu buluşma epey geniş olacak ve yaklaşık bin kişilik gerçekleşecek.
Başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere AKP, CHP, MHP milletvekilleri, belediye başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile tüm muhtarların da davet edildiği gecede, Vali Harput yatırımlara dair bilgilendirme de yapacak.

 

 

Turhan Tayan sonucu sordu
Art arda gelen PKK baskınları.
Ve şimdi de;
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması’yla yaşanan bir ilk.
Galiba gelinen noktayı en iyi Bursa Milletvekili Turhan Tayan’ın şu sözleri özetliyor:
“Son yıllarda öğretmenler kaçırıldı, korucular kaçırıldı, erlerimiz kaçırıldı, kaymakamımız kaçırıldı ama bir milletvekilinin de kaçırılması düşündürücüdür.
Sayın Başbakan’a soruyoruz ne yapmayı düşünüyorsunuz, çareniz nedir, televizyonlara çıkıp herkese saldırmak, etrafı karalamak ve suçlamak çare ise, sonuç nedir?”

 

 

AKP’den CHP’ye destek telefonu

Başbakan Tayyip Erdoğan;
Kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayınca...
Dün de;
AK Pati İl Başkanı Sedat Yalçın, CHP İl Başkanı Metin Çelik’i arayıp üzüntülerini bildirdi ve en kısa zamanda olumlu sonuç alınacağına dair görüşlerini iletti. Kulağımaza gelenler, bu görüşme nedeniyle Çelik’in de memnuniyetini dile getirdiği.

 

Geri dönenler hayli kırılmış

Aktarılanlara bakılırsa...
AK Parti İl Kadın Kolları’nın pazar akşamı Merinos’ta verdiği iftar yemeği biraz sıkıntılı geçmiş.
Milletvekilleri Mustafa Öztürk, İsmet Su, Tülin Erkal Kara ve Önder Matlı ile İl Başkanı Sedat Yalçın’ın da katıldığı belirtilen buluşmada, yer kalmaması ise çok kişinin geri döndürüldüğü ve orucunu açamadığı aktarılıyor.
Anlaşılan, planlamanın hatalı yapıldığı konuşulan gecede, evlerine dönmek zorunda kalanlar hayli kırılmışlar.
 

Yanlış bilgiler polemik yarattı

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın, milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Hakan Çavuşoğlu ile birlikte katıldığı bir Arnavut gecesi iftar yemeği vardı geçenlerde.
Ne tesadüf ki;
Bu yemeğin sabahında Hakkari Çukurca’da 8 askerimiz şehit edildi.
Bunun üzerine bu geceye dair yemekler, çekilen halayların görüntüleri durdurularak, basına çok sonra servis edildi.
Ne var ki;
BBP İl Başkanı Ömer Ünsal, bir yanlış anlamaya imza atıp “cenazelerin olduğu gecede böyle eğlenilir mi” deyince iş değişti ve birkaç gündür süren söylentiler üzerine de dün Sedat Yalçın açıklama yapmak ve anlattığımızı aktarmak durumunda kaldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.