Hava Durumu

İl kongresine ramak kala AKP’de e-mail krizi çıktı

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2012 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2012 08:48
Bursa'da;
Deyim yerindeyse AKP İl kongresine ramak kala yeni bir gündem patlak verdi dün.
Hem de parti içinden, yönetiminden.
Partide;
Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı olarak görev yapan hukukçu Cüneyt Bülent Şeker'in, AKP Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem'e attığı idida edilen elektronik posta, deyim yerindeyse ortalığı karıştırdı.
Postada;
AKP'nin Bursa'da demokratik olmayan bir ortamda idare edildiği ve aynı zamanda Bursa milletvekili olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yeterince bilgilendirilmediği iddiaları yer alıyor.
Yani direkt olarak il yönetimini hedef aldığı belirtilen iddialar kapsamında, posta sahibi olduğu aktarılan Cüneyt Bülent Şeker'in de yönetimden istifa etmek için hazırlık yaptığı konuşuluyor.
Yine, iddialar arasında bu istifaların sürebileceği de konuşuluyor.
Gerçi dün akşam üzeri itibariyle bu yönde parti il başkanlığına ulaşmış bir istifa dilekçesi yoktu ancak görüştüğümüz parti yöneticileri de bu yaşananları doğrulayıp, şaşkınlıklarını dile getirdiler.
Şeker'in son 3 toplantıya gelmediğini aktarıp, kongreye sayılı günler kala da bu tepkinin ya da protestonun manidar olduğunu aktaran parti yöneticileri, AKP'de 2 yıl yöneticilik yapıp da şimdi böyle bir karara varmayı da farklı yorumladılar.
Yanı sıra;
Partilerinin Bursa'da artık kongre sürecine girdiğinin altını çizip bu tür eylemlerin farklı algılanabileceği uyarısı da yapan il başkanlığı kurmayları, anladığımız kadarıyla biraz da başka bir gerekçe içine girmiş görünüyorlar.
Hatırlanacağı üzere;
12 Haziran genel seçimleri öncesinde AKP il yönetiminde ciddi boyutta istifalar yaşanmış, yönetim, yedek üyelerle takviye edilmeye çalışılsa da reel anlamda o zamandan bu yana arzulanan bir bütünlük ve işgörürlük sağlanamamıştı.



Polis Müdürü Kahya’dan ilk

Pazartesi akşamı; AS TV'de "Politika Kulvarı"nda canlı yayın konuğumuz İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ydı. Polis Haftası nedeniyle gerçekleştirdiğimiz özel yayında, geçen yıllardaki uygulamayı sürdürdük ve hem canlı yayına Kahya ile birlikte polis üniformasıyla çıktık hem de Kahya aracılığıyla telsizden canlı yayında bir asayiş kontrolü yaptık.
Doğrusu, Bursa'ya yaklaşık 5 ay önce atanan Kahya'yı, hem kenti ve kentliyi tanımış gördük, hem de bilinmeyen yönlerini öğrendik. Ekibiyle birlikte Bursa'ya son derece hakim bir görüntü veren Kahya, pozitif kişiliğiyle de güven veriyor.


CHP'de Akgün itiraz etti

Pazar günü yapılan ve 3 adaylı gerçekleştirilen CHP Osmangazi ilçe kongresinde seçimi kılpayı kaybeden eski başkan Yücel Akgün dün İlçe Seçim Kurulu'na itirazını yaptı. Akgün'ün itirazı, partinin yeni tüzüğüne rağmen listelerde kadın kotasının uygulanmadığı iddiasını ve de dün aktardığımız üzere mükerrer delegelerin durumunu içeriyor.


Orhangazi için sayım başladı

Dün sabah, Burak Özgün başkanlığındaki Sönmez Medya ekibiyle BUGİAD'ın konuğuyduk. Aynı zamanda Orhangazi Üniversitesi'nin de yönetim kurulu üyesi olan BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, Bursa'nın 3. üniversitesi Orhangazi için YÖK'ten son onayı beklediklerini anlattı ki, bu süreç gerçekleştiğinde yeni eğitim döneminde Bursa'daki ilk vakıf üniversitesi pek çok branşta öğrenci almaya başlamış olacak.



Kürsü sırası Yıldırım'da

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in ardından yıllık icraat açıklama sırası bugün de Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'de. Kaplıkaya'da gazetecilerle bir araya gelecek olan Keskin'in bugün için önemli açıklamaları olacağı ifade ediliyor ki bu açıklamaları bugün izleyip yarın da aktaracağız. 8 yıldır Yıldırım'ı yöneten Keskin'in bu buluşmada muhalefetin iddialarına da cevap vermesi bekleniyor.


Asıl sürprizi Dündar yapacak

Uzunca bir süredir ilçesindeki mahalleleri teknik ekibiyle birlikte adeta arşınlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yerel seçimlerin 3. yıldönümünde özellikle gazetecilere büyük bir sürprize hazırlanıyor. Henüz tarihi netleşmeyen icraat toplantısı öncesinde kurmay kadrosuyla son rötuşları yapan ve sürprizlerin olacağı toplantıyı hemen hemen şekillendiren Başkan Dündar, belli ki bu yılın icraat toplantılarına Osmangazi imzası atmayı planlıyor.



TARİHTE BUGÜN

Bursa'da Uludağ, Elazığ'da Fırat ve Samsun'da 19 Mayıs üniversitelerinin kurulmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi.
(11 Nisan 1975)





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.