Hava Durumu

İmara Ankara’da açılan arazi CHP yönetimini devreye soktu

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2012 01:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2012 01:49

Osmangazi Belediyesi’nin;
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca by-pas edilerek imara açtığı ve aralarında kulelerinde bulunduğu yüksek katlı yapılaşmaya izin verilen arazi, muhtemelen 25 Aralık’ta yapılacak ihalede sahibini bulacak.
Bu bölgeyi;
Yüksek katlardan kurtarıp, sosyal donatı alanına çevirmek için ihaleye girmek isteyen Osmangazi Belediyesi’nin ihaleye giremeyeceğini de dün paylaşmıştık.
Bu yönde;
Yazımız üzerine CHP’nin Bursa yönetimi de dün devreye girdi.
İl Başkanı Metin Çelik, Osmangazi Belediye Meclisi üyelerinden bir rapor isteyerek, bu büyük rantın önüne nasıl geçilebileceğini ve yeşil alanların beton yığınına dönmesinin nasıl engellenebileceğini sordu.
Bu yöndeki rapor da Çelik’e sunuldu.
Rapor, teknik detaylarla dolu.
Ancak bir not var ki ilginç.
O not şöyle:
“Zafer Mahallesi ile İsmetiye Mahallesi arasında hiç imarlı alan olmamasına karşın, bu bölgenin imara açılması, verimli Bursa Ovası’nın yavaş yavaş imara açılacak olmasının açık bir ihlali olarak görülüyor”
Yanı sıra;
Yaseminpark karşısındaki yola sıfır cepheli olan yaklaşık 82 dönümlük araziye Ankara’da verilen muazzam imar kapsamında, arazinin 40 dönümünün kapalı alan olması da bir başka dikkat çekici unsur.
Bu arada;
CHP İl Başkanı Çelik’e sunulan kapsamlı raporda, bölgedeki mahalle muhtarlarının söz konusu bölgeye dair istekleri de yer alıyor ki, ortak istekler, eski tütün depolarının kamunun ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmasının isteği.
Zaten,
Bu nedenle CHP İl Başkanı Metin Çelik de, bu bölgenin Osmangazi Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini, gerekirse 25 Aralık’taki ihaleye cüzi bir bedelle bu satışın yapılması gerektiği kanaatinde.
Ne var ki, belediyenin bu ihaleye giremeyecek olması da kuşkuları artıyor ki, bu yönde grup sözcülüğünü mimar Osman Ayradilli’nin yaptığı Osmangazi Belediye Meclisi’ndeki CHP Grubu’nun, önümüzdeki hafta bölgede detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

Yasanın sakıncasını anlatacaklar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onanmasına rağmen özellikle meslek odaları tarafından halen tartışılmaya devam edilen “Büyükşehir Yasası” milletvekillerinin de gündeminde.
MHP’nin;
Bursa milletvekillerinin ardından bugün de CHP Bursa milletvekillerinden Sena Kaleli ve İlhan Demiröz, söz konusu yasaya dair bugün bir açıklama yapıp, uygulamaya girdiğinde yasanın getireceği sakıncaları paylaşacaklar.

Açıklama yeri AK Parti önü!

Saadet Partisi’nin Osmangazi ilçesi yöneticileri, yönetmelik ile getirilmeye çalışılan okullardaki serbest kıyafet uygulamasına yönelik eleştirileri için bugün kamuoyuna bir açıklama yapacaklar. Ne var ki, açıklamanın ilginç olmasının istenmesinden olsa gerek ki, Gökhan Gerçek başkanlığındaki SP’liler, bu eleştirilerini Haşim İşcan Caddesi’ndeki AK Parti İl Başkanlığı önünde yapacaklar.

MHP’de istifalar peşi sıra geliyor

 Görünen o ki;
MHP’nin Yıldırım kanadında sular bir türlü durulmuyor.
Nedenleri kamuoyu ile paylaşılmayan ve hatta üzeri örtülmeye çalışılan istifalara dün de bir yenisi eklendi.
Hatırlanacağı üzere;
Yıldırım Belediye Meclisi’nin MHP üyelerinden Erdal Türkoğlu ile Erhan Erkan’ın partilerinden istifasının ardından bir sürpriz istifa da Medya ve Tanıtım’dan sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Emin Seymen’den gelmişti.
Parti yönetiminden istifa eden Seymen’in ardından dün de ilçe yönetim kurulu üyesi Süleyman Bozkurt, “işlerinin yoğunluğunu” gerekçe göstererek parti yönetiminden istifa ettiğini duyurdu.
Böylece;
MHP, Yıldırım’da sıkıntılı ve farklı bir sürece girmiş oldu.
Aktarılanlar, istifaların İlçe Başkanı Süleyman Tefekkür’e yönelik olduğu yönünde.
 

Vali uyardı, sert tedbirler geliyor

Emniyet Müdürü;
Ali Osman Kahya’ya talimatı dün Vali Şahabettin Harput verdi.
Gerçi;
Vali Harput bu talimatı “Dünya Engelliler Haftası”ndan esinlenerek verdi ama yine de bundan sonra uygulanabilirliğin artırılması yönünde iyi bir girişim oldu.
Talimat;
Otoparklarda engellilere ayrılan park yerlerine yönelik işgaller karşısında sert tedbirler alınmasını içeriyor. Engelli araç sürücüleri ile tekerlekli sandalye kullanıcılarını rahatlatmak amacıyla alınan karar ve talimat çok can yakacağa benziyor.
Nitekim, trafikte en fazla yapılan kural hatalarından biri de bu işgaller.

Gülümsemiyorlar, kahkaha atıyorlar

AK Parti’ye;
Geçmeden önce Has Parti kimlikleri varken, Ali Mollasalih başkanlığındaki partililerin tam 1 yıl önce, Bursa’nın çeşitli bölgelerine “farkında mıyız, gülümsemeyi unuttuk” yazılı pankartlar astıklarını aktarmıştık dün.
Sonra da sormuştuk “şimdi AK Partili olan bu eski Has Partililer gülümsemeye başladılar mı” diye.
Yazı üzerine dün sabah Mollasalih aradı.
“Gülümsemek ne kelime, kahkahalar atıyoruz” dedi esprili tavrıyla.
Sonra da, geçmişte asılan bu pankartların hükümete yönelik olmadığını anlattı ki aktarmış olalım.

Serbest kıyafet dağ kıyafeti mi?

Bir hayli;
İlginç soru, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy’dan geldi dün.
Bu durum da;
Özensoy’un, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde ortaya çıktı.
Özensoy;
Okullarda serbest kıyafet uygulamasına geçilecek olması nedeniyle Bakan Dinçer’e, PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan ailelere, çocuklarını okullara PKK’nın dağ kıyafetleri ile göndermelerinin telkin edildiği iddiasını sordu.
Bu yönde de ne gibi bir önlem alındığının cevabını istedi.
Aynı zamanda;
İlginç bir tartışmayı da başlatmış olan Özensoy’a bakalım, Milli Eğitim

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.