Hava Durumu

İsimler üzerinde uzlaşma sağlandı nefesler tutuldu, düğüm çözülüyor

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2014 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2014 08:08

Bu hafta;
AK Parti cephesinde, artık nefeslerin tutulduğu hafta.
Keza;
Aralarında Bursa’nın da bulunduğu çok sayıda ilin ilçe ve belde belediye başkan adayları artık bu hafta açıklanıyor.
Aslında;
Sürecin sonuna gelindiği için bu yöndeki söylentiler de had safhada.
Hatta;
Partinin Bursa kulislerinde dün konuşulanlar, adayların bugün yapılacak TBMM’deki Grup Toplantısı’yla birlikte açıklanacağı yönündeydi.
Ne var ki;
Dün akşam Ankara’daki iki sürpriz gelişme, bugün yapılacağı konuşulan açıklamayı da çürüttü.
Planlamaya göre;
Dün akşam, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında AK Parti’nin MYK’sı (Merkez Yürütme Kurulu) gerçekleştirilecek ve muhtemelen de adaylıklara dair son şekiller verilecekti.
Ancak;
Bu toplantı son anda iptal edildi.
Ve Bakanlar Kurulu toplantısına geçildi.
Ardından da;
Akşam saatlerinde Başbakan Erdoğan’ın, Çankaya Köşkü’ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le yaptığı görüşme, belediye başkan adaylıklarına dair beklentileri boşa çıkardı.
Doğal olarak;
Net bir durum yok ancak dün akşam saatlerinde, bu yönde Ankara ile yaptığımız telefon görüşmelerinde, üzerinde antant kalındığı söylenen ve içinde sürprizlerin bulunduğu aday isimlerin geniş bir şekilde kamuoyuna cuma günü açıklanacağına dairdi.
Bu arada;
Halen vekalet ile yönetilen AK Parti Bursa İl Başkanlığı koltuğuna dair atama ile ilgili de gelişmeler yaşanıyor Ankara’da.
Bu yönde dün akşam kulağımıza gelen isim, üzerinde uzlaşma sağlandığı aktarılan MÜSİAD Başkanı Hasan Çepni’ydi.
Buna karşın yeniden değerlendirmeye alındığı belirtilen Gıyasettin Bingöl ile Zekeriya Birkan isminin, tartışma içinde devam ettiği de aktarıldı ki, paylaşmış olalım.

BURSALI DEMOKRATLAR YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ

Kayyım tehlikesiyle karşı karşıya kalan Bursalı Demokrat Partililer, mahkemeden lehlerine çıkan karar doğrultusunda il kongrelerini gerçekleştirdiler.
Kısa bir süre önce;
Demokrat Parti İl Başkanlığı görevine atanan Üstün Tunalıgil’in tek aday olarak girdiği seçimlerde partinin yeni il yöneticileri Erhan Keleşoğlu, Ahmet Aydın, Erol Uvut, İbrahim Erdem, Necdet Nalıncılar, Ersin Kurtuluş, Semra Şahinalp, Hamza Hamzaoğlu, Serpil Yavaş, İlyas Kurtuluş, Halil Ünlüyıldız, Cafer Güler, Vildan Kireççi, Ömürlü Bursalı, Hilmi Bulan, Ömer Kızalkaya, Nail Çelik, Metun Duran, Bayram Çakmak, Abdullah Akkoç, Süleyman Şaru, Hasbi Kırlı, Gürol Sökmen, Hüseyin Yılmaz, Nuri Eren, Ali İlhan, Rıfat Haliç ve Yusuf Özkök oldu.
Yanı sıra;
Partinin, Genel Başkan seçiminde oy kullanacak 57 kişilik Ankara delegeleri de belirlendi.

2. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ŞİKAYETE BAŞLADILAR!

Türk dünyasının;
Etkin isimlerinden KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın yaşamını yitirdiği 13 Ocak 2012 tarihinden beri mücadele ediyor Bursalı MHP’liler.
Osmangazi Belediye Meclisi’nin kararıyla ilçedeki bir cadde veya tesise Denktaş isminin verilmesi için 2 yıldır mücadele eden MHP Grubu, bir türlü sonuç alamayınca şimdi de Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı Batı Trakya Türklüğü başta olmak üzere Türk dünyasına şikayet ettiler.
Bu yönde;
Sonuç alıncaya değin mücadelelerinin süreceğini anlatan MHP’nin Osmangazi Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Cemil Aydın’ın 2 yıllık öfkesi de hala devam ediyordu dün konuştuğumuzda.

BUGÜN BOL BOL İÇ DEDİKODU YAPACAKLAR!

CHP’nin;
Nilgün Psav başkanlığındaki Nilüfer kadın kolu yöneticileri bugün Uğur Mumcu Sahnesi’nde hayli ilginç bir etkinlik hayata geçirecek.
Psikolog Zeynep Torgay’ın sunumuyla gerçekleştirilecek bu etkinlikte “dedikodu” yapılacak, hatta “dedikodunun dedikodusu” konusu tartışılacak.
CHP’nin Büyükşehir adayı Necati Şahin ile Nilüfer adayı Mustafa Bozbey’in de “siyasi dedikodu” sunumu yapacakları buluşma saat 13.00’te başlayacak.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.