Hava Durumu

Kapatılan beldelerin binaları birer alt kuruluş gibi olacak

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2012 11:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2012 11:15
Bursa'ya;
Osmangazi ve Nilüfer'de iki yeni ilçe kurulacağını, Yıldırım'ın topraklarının bir kısmının da Gürsu ile Kestel'e kaydırılması yönünde İçişleri Bakanlığı'nca bir hazırlık yapıldığını dün aktarmıştık.
Kamuoyunda geniş yankı uyandıran yasa tasarısı taslağına dair gelişme siyasilerin de gündemine girdi.
Muhalefet partileri, konunun iyi incelenmesi gerektiğini belirtip, bu durumun 2014'teki yerel seçimlere yönelik iktidarın bir hamlesi olabileceğini aktardılar.
Ancak;
AKP İl Başkanı Sedat Yalçın ise böyle bir düzenlemenin kesinlikle bir siyasi çıkar amacı taşımadığı düşüncesinde.
Bu yıl içinde yasalaşmasını bekledikleri taslağın, Bursa kamuoyunda da tartışılması gerektiğini savunan Yalçın, yeni ilçelerin oluşturulması yönünde dileyen herkesin fikir koyması gerektiğini belirtip "Kimse herhangi bir siyasi ve idari endişe taşımasın. Bu çalışmalar hem bilimsel hem de belirli kriterler çerçevesinde yapılıyor ki, yeni ilave fikirlere de açık bir konu" dedi.
Bu çalışmanın büyüyen Bursa'nın ihtiyaçları doğrultusunda yapıldığını da anlatan Yalçın, 2008 yılında alınan kararla 2009 yılında kapatılan belde belediyelerinin eksikliği noktasında da bir çalışmaları olduğunu anlattı.
Buna göre;
Bursa'da 3 yıl önce kapanan belde belediyelerinin binaları, bağlı oldukları ilçe belediyesinin bir alt kuruluşu olarak aktif hale getirilecek, yani vatandaşlar bu binalarda da eskiden olduğu üzere yine muhatap     bulabilecekler.
AKP yönetimi, bu proje ile mevcut belediyelerin yükünü azaltmayı amaçlarken, belediye ile işi olan vatandaşların bürokratik işlerini de kendi bölgelerinde çözmeyi hedefliyor.
AKP'li belediye başkanları ile Bursa milletvekillerinin katılımıyla Ankara'da da gündeme gelen bu konu için hazırlıklar ve planlamalar başlatılırken, eskiden belde olan bugünün mahallelerinde fiziki ihtiyaçların tamamlanması için de bir komite oluşturulması kararlaştırıldı.
Aslında;
Bu çalışma bir nevi, belde belediyelerinin yeniden aktif hale getirilmesi gibi de düşünülebilir ki, uygulama, büyüyen kentlerde hizmet vermeye yönelik alınan bir önlem olarak da görünüyor.

Ortaya çıktı ama henüz rakibi yok
Yıllar önce;
SHP çatısı altında Yıldırım'da görev yaptı sonra da CHP'nin ilçe başkanlığını üstlendi. 1999-2000 arasında bu en büyük kozmopolit ilçede halkı CHP ile buluşturdu. Sonrasında çok uzun süre ayrı kaldı partisinden. Şimdi ise, 29 Nisan'da yapılacak CHP Nilüfer ilçe kongresi için yola çıktı Hasan Hayırlı.
Önceki gün, çalışma arkadaşları Leyla Loyan Güçtaş, Sevinç Birkan, Ozan Aslan ve Mehmet Akkaya ile ziyaretimize geldiğinde halkı CHP ile yeniden buluşturacağının sözünü verdi ve detaylarını anlattı.
Görebildiğimiz kadarıyla Hayırlı bir hayli hırslı ve istekli. Henüz karşısında bir aday bulunmayan Hayırlı, Nilüfer'de bakalım kiminle yarışacak?

2 günde rota belli olacak
Nihayetinde CHP'de ilçe kongreleri süreci bugün başlıyor.
Uzun yıllar sonra Bursa'da yapılan delege seçimlerinin ardından, belirlenen takvim uyarınca ilk kongreler bugün Gürsu ve Kestel'de, yarın da Osmangazi ve Mudanya'da yapılacak. Birden fazla adaylı seçimlerin yaşanacağı bu 4 ilçe kongresinin sonuçları bile, CHP'nin Bursa'daki yeni rotası açısından büyük bir mesaj verecek.

Yalçınbayır uyutuluyor
Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle UÜ Tıp Fakaültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Başbakan eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, vücudunun zarar görmemesi için hekimleri tarafından uyutuluyor. Dün ilgilileri arayarak bilgi alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, olası nakil için ambulans uçak ve veya helikopterin hazır olduğunu Yalçınbayır'ın eşi Ulviye Yalçınbayır'a da iletti.

TARİHTE BUGÜN
6 yıl süren MHP davası bitti. Genel Başkan Alparslan Türkeş, 11 yıl 10 ay hapse mahkum oldu.
(7 Nisan 1987)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.