Hava Durumu

Karar öncesinde Danıştay'dan BESOB sitesine vize işareti!

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2012 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2012 08:07
Kestel'de;
Çataltepe ve Gözede mevkiinde tapulaştırılan 3500 dönümlük alanda yapımı süren ancak davalık olan BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nin akıbetiyle ilgili olarak Danıştay önemli bir karar verdi.
Hatırlanacağı üzere;
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'ye örnek olarak sunduğu ve temelini de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın attığı bu dev proje ile 20 ayrı iş kolundan toplam 3500 esnafın, şehir içinden bu bölgeye çekilmesi amaçlanmıştı.
Yine;
Geçmişte yaşanan davaların ardından Büyükşehir Belediyesi ile İl Genel Meclisi'nin 1 yılda birlikte yaptığı 1/100.000'lik imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 3 günde onamıştı.
Ne var ki;
Kısa adı BAOB olan Bursa Akademik Odalar Birliği bu kez de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı mahkemeye verip Danıştay'a dava açmıştı.
Yani;
BAOB bu kez BESOB yerine ilgili bakanlığı da davalı yerine koymuştu.
Ankara'da;
Danıştay'da Kestel Büyük Sanayi ile ilgili davanın görüşülmesi sürerken iki gün önce cuma günü ilginç bir gelişme oldu.
Ve de;
Danıştay, süren bu davaya BESOB'un müdahil olma başvurusunu kabul etti.
Böylece;
Danıştay'ın Kestel'le ilgili vereceği nihai karar öncesinde, BESOB'un TOKİ işbirliği ile hayata geçirmeyi planladığı bu proje için önemli bir adım daha atılmış oldu.
Zira;
Arif Tak başkanlığındaki BESOB yönetimi şimdi Danıştay'a elindeki çok sayıda bilirkişi raporu sunma ve bakanlık'ı rahatlatma yetkisi de elde etti.
Bu raporların arasında, bölgenin Bursa Ovası olmadığından, projenin yeraltı sularına zarar vermeyeceğine dair üniversitelerin uzman görüşleri de bulunuyor.
Bu arada;
Geçen hafta, Kentsel Dönüşüm çalışmalarını başlatmak üzere Bursa'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, Kestel'deki bu inşaatla ilgili olarak Vali Şahabettin Harput'un odasında BESOB Başkanı Arif Tak ile özel bir görüşme yaptığını da aktarmış olalım.


Yeniden merhaba

Hayli yoğun geçen birçalışma döneminin ardından kısa bir süreliğine yazılarımıza ara verdiğimiz dönem zarfında hem beynimizi hem de vücudumuzu dinlendirme fırsatı bulduk ve dünden itibaren de "işbaşı" yaptık. Günlük bilgi ve yorumları bu sütunlardan paylaşmaya bugünden itibaren paylaşmaya başladık, hepimize kolay gelsin.


Bu ziyaretler örnek olmalı
CHP'de;
Metin Çelik'in il başkanı seçilip koltuğuna oturmasının ardından, ilk ziyaretçilerinden biri de AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'dı.

Yalçın'ın;
Pek çok ilde parti başkanlarının bir araya gelmekten bile imtina ettiği dönemde, sadece Bursa'ya değil Türk siyasetine de örnek olacak bu nezaket dolu ziyareti önemliydi.
Nitekim Yalçın'ı bir süre sonra da MHP İl Başkanı Hasan Toktaş ve son olarak da DP İl Başkanı Ahmet Yıldırım izledi.

Doğrusu bu görüntüler -her şeye rağmen- Bursa'nın aslında ne kadar özel bir kent olduğunu da bir kez daha gösterdi.


Bu adaylık kararı Bahçeli'ye hamle!
Alpaslan Türkeş'in;
Ölümünün ardından 1997 yılında yapılan MHP kongresinde yaşananlar halen hafızalarda.
Boşalan genel başkanlık seçimi için yapılan kongrede Tuğrul Türkeş ve Devlet Bahçeli arasında geçen yarışta tansiyon yükselince dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, kürsüye çıkıp "söz yok, eylem var" diyerek kongreyi tanımadıklarını açıklamış ve ardından da kongrede büyük olaylar çıkmıştı.

Nitekim;
Türkeş'in Genel Başkan seçilememesinin ardından, Karamahmutoğlu da MHP'den ayrılarak oğul Türkeş'in kurduğu ATP'ye geçmişti.
Türkeş, Bahçeli'nin çağrısıyla sonradan MHP'ya döndü ve halen de milletvekili.
Ve şimdi de bir başka ilginç gelişme oluyor.
Çünkü;
MHP'de il kongreleri sürecinde 15 Temmuz'da İstanbul il kongresi var ki, Karamahmutoğlu da bugün İstanbul il başkan adaylığını açıklıyor.
Karamahmutoğlu'nun kongreyi kazanması, Bahçeli'ye karşı muhaliflerin önemli bir hamlesi olarak görülüyor.


AK Parti'ye geçişin 3 işaretini de verdi
AK Parti'ye;
Katılacağı yönündeki söylentilere dair her geçen gün daha da net mesajlar vermeye başladı Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş.
Bunların en önemlisi de dün Konya'da yaptığı açıklamasında geldi.
Birincisi;

Çıkan haberlerle kendisinin yıpratılmaya çalışıldığını söylese de bu söylentileri kesinlikle yalanlamıyor.

İkincisi;
Türkiye çapında bir ekip olduklarını belirterek olası bir transferde komple bir geçişin işaretini veriyor.
Üçüncüsü de;

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in talebin Has Parti'den geldiği yönündeki açıklamaları için de "Kimse kurusa bakmasın, muhatabım Başbakan Erdoğan'dır" diyerek, büyük oynadığını gösterdi.


SP'nin 8 kurmayı istifasını verdi
Mehmet Şah Sevinç, Veysel Özdemir, Faruk Turan, Recep Baklaoğlu, Emine Baklaoğlu, Cemalettin Akbaş, Halil Sarıkaya ve Engin Çelik, Saadet Partisi'nin Yıldırım ilçesindeki etkili isimleriydi.
Ne var ki;
Bu 8 isim de bir süredir parti içinde rahatsızlık çeken isimlerin arasındaydı.
Özellikle de;
Fatih Erbakan ile Genel Merkez arasında yaşanan sorunların sonrasında yaşanan görevden almalar, bu 8 ismi de fazylasıyla etkilemişti ki, sonunda tüm görevlerinden istifa dilekçelerini 3 Temmuz itibariyle İlçe Başkanı İbrahim Özacar'a ilettiler.


TARİHTE BUGÜN

DYP-RP koalisyon hükümeti güvenoyu aldı, böylece Refahyol dönemi başladı.
(8 Temmuz 1996)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.