Hava Durumu

Kararlar sonuç vermeye başladı, trafik yavaş yavaş nefes alıyor

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2017 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2017 07:14

Bursa'da;
Son dönemin adeta kâbusu olan şehir içi trafik sorunu, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile Emniyet Müdürlüğü üçgeninde alınan önlemlerle rahatlamaya başladı.
Özellikle;
Okulların açılmaya başladığı gün, servis araçlarının devreye girmeye başlamasıyla birlikte pik yapan ve neredeyse durma noktasına gelen şehir içi ulaşım için planlanan önlemler, tek tek hayata geçmeye başladı.
Trafiği rahatlatmak için yapılan toplantılarda ise eksiklikler açıkça görüldü.
Öncelikle;
Uzun süredir ana arter ve kavşaklarda trafik polisi görülmediği eleştirisi değerlendirildi.
Nitekim;
FETÖ operasyonlarıyla birlikte Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün personelinin yetersiz olduğu görüldü.
Bunun üzerine;
Diğer şubelerden personel kaydırması yapıldı ve birlikte, yeni personele trafik eğitimleri verilmeye başlandı.
Nitekim;
Bu duruma paralel olarak, yeni trafik polislerinin kullanabilmesi için yurtdışından motosiklet ithal edilmesine karar verilerek, bazıları Bursa'ya getirildi.
Böylece;
Bursa'da çok uzun zaman sonrasında motosikletli trafik polisleri, pik saatlerde ana arterlerde yavaş yavaş görev yapmaya başlamış oldu.
Yanı sıra;
Yasak olmasına karşın şehir içinde günün her saati cirit alan kamyon, TIR ve iş makinelerinin mesai saatleri başlangıcı ve bitiminde şehir içine girmeleri yasaklandı.
Bu arada;
Güzergahlarında istedikleri yerlerde durup yolcu alıp ve indiren minibüsler için de bir karar alındı ve minibüsler için yolcu durakları yapılmasına başlandı.
Şu da bir gerçek ki;
Trafik kuralları ülkemizde fazlasıyla çiğneniyor.
Bu nedenle;
Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü üçgeninde, teknolojiden de yararlanılmasına karar verilerek, şehir içinde kırmızı ışıkta geçen, yasak yerlerde duran, yolcu alıp indiren, yasak dönüş yapan sürücüler için de kritik noktalara kamera sistemi konulması kararlaştırıldı, bazıları da devreye hemen alındı.
Bu sayede;
Para cezaları kesilerek, trafik akışını engelleyen sürücülere yönelik caydırıcı bir karar alınmış olundu.
Yine;
Büyükşehir Belediyesi de, bazı yollarda genişletme çalışmaları başlatarak, bağlantı yolları ile köprü çalışmalarını hızlandırmaya başladı.
Buna bağlı olarak;
Raylı ve telli sistem, yeni yol, köprü ve kavşak gibi fiziki yatırımlarla kent içi trafiğine nefes aldırmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, trafiğin disipline edilmesi ve akışın hızlandırılması için devreye, motorize trafik zabıtalarını soktu.
Bu ekipler;
Başkan Recep Altepe'nin talimatıyla Kestel-Görükle arasındaki ana güzergahta devriye olarak çalışmaya başlarken, motorize sayının artırılmasına karar verildi.
Vali İzzettin Küçük'e göre alınan önlemlerin yavaş yavaş devreye girmesi ile 1 ay sonrasında Bursa'da şehir içi trafik çok rahatlayacak ve akış da hızlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.