Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'yla görüşen Çelik PM'ye aday 5 ismi teslim etti!

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2012 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2012 08:25

Bugün;

Ankara'da Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek ve 41'i Bursalı olmak üzere toplam 1282 delegenin oy kullanacağı kurultayda sadece genel başkanlık seçimi yapılacak.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday olduğu kurultayda asıl yarış yarın.
Keza;
Partinin en üst organı olan 60 kişilik Parti Meclisi için büyük yarış var.
Dün de ifade ettiğimiz üzere Bursa'dan Ankara'ya 5 kişinin ismi götürüldü.
Son genel seçimde milletvekilliğini kılpayı kaçıran Prof. Dr. Lale Karabıyık.
Mustafakemalpaşalı eski milletvekili Mehmet Küçükaşık.
Ve;
Bugün için örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan ancak bu görevden alınacağı konuşulan Nihat Matkap'a yakınlığı ile bilinen Şahin Gencal.
Bu isimler Bursa örgütünün kararı olarak dün İl Başkanı Metin Çelik aracılığıyla CHP Genel Merkezi'ne iletildi.
Bir de 2 isim vardı.
Bursa'dan Ankara'ya PM adaylığı için iletilecek 5 isimden 3'ünü Bursa örgütü seçmiş ve 2 ismin belirlenmesini de İl Başkanı Çelik'e bırakmıştı.
Çelik, bu 2 ismi de dün gerekli yerlere iletti.
Herhangi bir spekülasyona izin vermemek için Çelik bu isimleri telaffuz etmiyor.
Ne var ki, Çelik'i tanıyanlar bu söz konusu 2 ismin Milletvekilleri Aykan Erdemir ile Turhan Tayan olabileceği konusunda fikir yürütüyorlar.
Bu arada;
İlk kez rekor bir katılımla Bursa'dan Ankara'da kurultaya tam 1700 partili gitti.
Aralarında kurultay delegeleri ile il ve ilçe delegeleri ve üyelerin de bulunduğu partililer için Ankara'da organizasyon yapılırken dün akşam da özel bir yemek verildi.
Diğer yandan;
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sadece il başkanlarının katıldığı bir buluşmada 81 ilin temsilcileriyle tam 4.5 saat süren bir buluşma gerçekleştirdi ki, bu buluşmada Bursa İl Başkanı Metin Çelik de fikir beyan etti.
Çelik'in özellikle AKP'nin 50 bin kişilik statlarda kongre yapabiliyor olmasından hareketle bu kurultayın da fazlasıyla etkin ve güçlü geçmesinin, tüm örgütlere moral ve motivasyon kazandıracağına dair sözleri dikkat çekiciydi.


AKP'deki görevi için ne deniyor?

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan gelen bütünleşme teklifini hafta sonunda il başkanlarına da anlattı ve onlardan da tam destek aldı.
Şimdi beklenti;
Ramazan ayı sonrasında hemen bir büyük genel kurulun yapılması ve partinin kapatılma ve AKP'ye katılma kararının alınmasında.
Tabii;
Doğal olarak Kurtulmuş'un AKP'deki görevinin ne olacağı merak ediliyor.
AKP içinde açık açık dillendirilse de bir defans olduğu biliniyor.
Hatta bu defans, Kurtulmuş'un "Erdoğan sonrası Başbakan olacağı" iddialarına verilen cevaplardan da görülüyor.
Tabii bu süreç için henüz erken ancak Kurtulmuş'un, Eylül ayındaki AKP büyük kongresinden sonra teşkilatlardan sorumlu isim olacağı da söyleniyor ki hayli dikkat çekici.



Yerel seçimlere son kez gidecek

Gerçi;
Kimine göre genel bir istek, kimine göre de olağan bir gidişti ki, Başbakan Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de üzerine basa basa konuşunca, yol iyiden iyiye göründü.
Partisi;
AKP'nin 30 Eylül'de yapılacak büyük kongresinde genel başkanlığa son kez aday olacağını açıklayan Erdoğan'ın böylece Çankaya yolu yavaş yavaş ışıklanmaya başladı ki, bu da AKP'nin, yerel seçimlere Erdoğan liderliğinde son kez gideceği anlamı da taşıyor.


Başkanlardan yargı reformuna protesto

Şu bir gerçek.

7 kez idama mahkum olmuş katilleri salıveren hakimin de dediği gibi "3. yargı reformu" paketi kamuoyunun bir kez daha yüreklerini sızlattı.
Ve yine;
Normalde cezaevinden çıkamaması gereken pek çok "katil", Başbakan Erdoğan'a şükranlarını sunarak özgürlüklerine kavuştular.
Dün;
CHP'nin Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan ve Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, 34 yıl önce katledilen 7 TİP'li öğrenciden Bursa Yenişehirli olan Osman Nuri Uzunlar, Latif Can ve Efrahim Ezgi'nin yakın arkadaşları Ümit Hürcan, Hüsnü Toka ve Zeki Dörtkardeş'le birlikte açıklama yaptılar ve tepkilerini dile getirdiler.
CHP'li başkanların dikkat çektiği özel nokta ise, cinayetleri pek çok kez ispatlanmış olan kişiler salıverilmesine rağmen, sadece düşüncelerinden dolayı tutuklu olan milletvekilleri Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Engin Alan'ın serbest bırakılmamasından doğan çelişkiydi.
Yine;
Bursalı ÖDP'lilerin de dün Yenişehir'deki mezarlıkta anma töreni düzenlediklerini de aktarmış olalım.


Bursa bıçağı için tasarım

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa bir süre önce yaşamını yitiren bıçak ustası babası Sırrı Altepe'den de kaynaklı olarak Bursa bıçağına özel önem veriyor.
El emeği Bursa bıçağının sanayiye ve Uzakdoğu ürünlerine yenik düşmemesi nedeniyle de çaba harcıyor. Bu nedenle bir süre önce Bursa bıçağının bir marka haline getirilerek dünya vitrinine çıkması hedefiyle bıçak tasarım yarışması düzenlenmişti.
Bugün de bu yarışmanın sonuçları açıklanacak.
Bakalım, Bursa bıçağı yakında bir standart haline getirilip, dünya pazarlarına pazarlanabilecek mi?



TARİHTE BUGÜN

Ezanın Arapça okunması ülke genelinde resmen yasaklandı. Diyanet Dairesi, bu yasağı ilgili mercilere duyurdu. (17 Temmuz 1932)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.