Hava Durumu

Koalisyonda son 11 gün ama yeni seçim de cepte

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2015 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 08:43
Koalisyon sürecinde bugün itibariyle son 11 gün.
Her ne kadar;
AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, olası AK Parti-CHP koalisyonu için yarın son kez bir araya gelecek olsa da, çanlar seçim için çalıyor.
Hatta;
Bu yönde elini en hızlı tutan parti de AK Parti görünüyor.
Keza;
Eski bakanlardan olan partinin Genel Başkan Yardımcılarından Hüseyin Çelik dün açık açık söyledi.
“Partimizin tabanı, koalisyona sıcak bakmıyor” diye.

Ankara’dan;
Özellikle de AK Parti’den gelen yansımalara bakılırsa, il teşkilatlarına verilen “seçime hazırlıklı olun” talimatından sonra hayli yol alındı.
Hatta;
Yine aktarılanlara bakılırsa, seçime yönelik bazı önemli kararların alındığı bile söyleniyor.
Mesela;
Partinin “3 dönem kuralı”na takıldığı için 7 Haziran’da milletvekili seçilemeyen, aralarında Bursalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de bulunduğu 68 eski milletvekili ve bakanın önündeki bu engelin kalkmasına kesin gözle bakılıyor.
Ki;
Bu yöndeki kararın da, bugüne değin henüz konuşulmayan MYK toplantısında gündeme alınacağı ifade ediliyor.
Keza;
Aynı durum, 7 Haziran’da 3. ve son kez milletvekili seçilen 27 bakan ve milletvekili için de geçerli.
Nitekim;
Söz konusu 27 isim arasında, Bursa Milletvekili olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da bulunuyor ki, 25. dönem parlamentosunun kısa olması yani seçime gidilmesi halinde bazı isimlerin yeniden aday gösterilebileceği de konuşulanlar arasında.

Erken seçim için;
22 Kasım’ın dillendirilmeye başlandığı belirtilen bu süreçte, gözler şimdi yarın yapılacak olan  Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesinde.
Eğer ki;
Bu görüşmelerden sonuç alınamaması halinde seçim düğmesine basılmasıyla birlikte, erken seçimde milletvekili aday listeleri yenilenmiş bir şekilde seçime gidileceğine de kesin gözle bakılıyor.
Bu yönde;
7 Haziran seçimlerine yönelik illerden gelen raporların incelenmesinin bitirildiği ve kasımda seçime gidilmesi halinde aynı hataların tekrarlanmaması için de, aday listelerinin değişmesi gerektiği ifade ediliyor.

Yanı sıra;
Geçmiş koalisyon dönemlerinin aksine, hükümeti kurabilmek için anayasal süre olan 45 günlük sürenin tamamının da AK Parti tarafından kullanılmasına artık kesin gözle bakılıyor.
Bu nedenle;
Hükümeti kurma yetkisinin başta CHP’ye verilmeyeceğine dair genel kanaat iyice oluşurken, bugünden itibaren başlayacak 11 günlük geri sayımla birlikte, kasım ayında  yapılması yüksek ihtimalle öngörülen yeni bir seçimin yasal altyapısının da planlamasına geçilmesi bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.