Hava Durumu

Kongre öncesi, Orhan’ın listesinin şablonu tamam

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2012 11:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2012 11:07
Bugün itibariyle AKP il kongresine sadece 1 gün kaldı.
Bir yandan Sedat Yalçın, diğer yandan da Şevket Orhan, yönetim kurulu listelerini bu akşam, belki de sabaha karşı tamamlayacaklar ve yarın da delegenin önüne çıkacaklar.
Bu yönde;
Yalçın'ın ardından dün akşam da Orhan, Merinos AKKM'de delegelerle buluştu.
Orhan bu yemek öncesi de dün sabah Almira Otel'de gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.
Uzun konuşmasının altında bize göre önemli iki mesajı vardı.
Birincisi;
"35 gündür adayım, eğer Ankara bu kongrenin tek adaylı yapılmasını istemiş olsaydı Başbakanım bana mutlaka bir şeyler söylerdi. Ama kendisi böyle bir şey demediğine göre kongrenin tek adaylı yapılma isteği de demek ki yok"
İkincisi de;
Kendisinin teşkilatlara sokulmaması yönünde talimatlar verilip, delege listesinin de kendisine verilmemesini özellikle söylemesiydi.
"İpin koptuğu yerdeyiz, delege arkadaşlarıma güveniyorum" diyen Şevket Orhan, yanında bulunan kalabalık ekiple, yönetim kurulu listesini de aşağı yukarı göstermiş oldu.
Görebildiğimiz kadarıyla Orhan'ın yanında Cafer Yıldız, Necmi Akosman, Muhammet Gümüşsoy, Mümin Demir, Muzaffer Koyuncu, Cemile Yiğit, Işıl Zeliha Maydaer, Şükran Misçi, Nilüfer Taşan, Celil Çolak, Celal Akgün, Haluk Çaruk, İbrahim Aytekin, Refik Özen, Süleyman Kunuk, Mehmet Babacan, Mustafa Yılmaz, Hasan Durmayaz, Fevzi Yılmaztepe ve Nail Çakır gibi partinin kurucu üye, eski yönetici, ilçe başkanı, il başkan yardımcıları ve meclis üyeleri vardı ki önemli isimlerdi.
Tabii, bu isimler birer şablon. İsimlerini vermediği başka partililerin de listesinde bulunacağını da söyledi ki Şevket Orhan, dün bir hayli iddialı bir görünüm içindeydi.

23 Nisan'da yine kaos yaşanmasın!
Hatırlanacaktır;
Geçen yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, pazar gününe denk gelmiş ve Bursa'da adeta bir "zulüm" yaşanmıştı o gün.
Kent idarecileri;
Alternatif güzergahlar oluşturmadan ve bir program yapmadan, Atatürk Caddesi olmak üzere kentin pek çok ana hattı ile ara caddelerini trafiğe kapatınca, günlerce konuşulan büyük sıkıntı yaşanmıştı.
Bu kaos medyaya yansımış, Polis İmdat 155 o gün kilitlenmiş, Büyükşehir Belediyesi santralı da bloke olmuştu.
Kısacası;
Altyapısı hazırlanmadan rastgele ve de saatlerce kapatılan kentin ana güzergahları nedeniyle, o gün bayramdan ziyade bir eziyet yaşanmıştı.
Nitekim;
Bursalılar'dan gelen bu yoğun tepki nedeniyle Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ile dönemin İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz da planlamada hata yapıldığını itiraf edip, bu durumdan ders çıkardıklarını açıklamışlardı.
Şimdi bu durumu hatırlatıyoruz.
Aradan 1 yıl geçti ve pazartesi günü 23 Nisan.
O gün Bursalılar'ın yine aynı eziyeti çekmemeleri için gereken planlama ve koordinasyon mutlaka yapılmalı, Bursalılar sokak aralarına hapsedilmemeli.
Bizden uyarması!

Başbakan için hazırlık tamam

Dikkatinizi mutlaka çekiyordur, Bursa'nın ana arterleri iki gündür gece ve gündüz ekipleriyle sürekli bakımdan geçiriliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından bir taraftan bordürler boyanıyor, bir taraftan ağaçlar budanıyor, bir taraftan da temizlik yapılıyor.
Tabii tüm bunların nedeni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Bursa'ya gelecek olması.
Diğer yandan Başbakanlık'a bağlı özel birimler de Bursa'ya gelerek hem Başbakan'ın geçeceği güzergahları belirleyip, kapatılacak yolları tespit ediyorlar hem de güvenlik önlemleri konusunda çalışma yapıyorlar.
Tabii;
Bu arada il kongresinin yapılacağı Atatürk Spor Salonu ile Türk-Arap Zirvesi'nin yapılacağı Merinos AKKM'de de son hazırlıklar tamamlandı, bugün de son rötuşlar yapılacak.

Bülent Arınç bugün Bursa’da
Başbakan Erdoğan'ın yarın ki yoğun programı ve partinin il kongresi öncesinde Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bugünden Bursa'da olacak.
Programa göre;
Arınç bu sabah Yenişehir'deki Kocasu çayı üzerine kurulu Boğazköy sulamasının temel atımını gerçekleştirip ardından da Koyunhisar köyündeki fidan dikim törenine katılacak. Bu törenlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bulunacak.
Başbakan Yardımcısı Arınç, öğlenden sonra ise Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş'ta yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzu ve spor tesisinin temelini atacak. Sonrasında partilileriyle buluşup geceyi Bursa'da geçirecek olan Arınç, yarın da Başbakan Erdoğan'a bir nevi ev sahipliği yapacak.

CHP'de sırada dört ilçe var
Bursa'da ilçe kongrelerini sürdüren CHP'de bu hafta sonu da 4 ilçenin kongresi yapılacak.
Programa göre bugün Gemlik ve Orhangazi'nin, yarın da İnegöl ve İznik'in kongreleri yapılarak, bu 4 ilçenin yeni kurmay kadroları belli olacak, yanı sıra il kongresinde oy kullanacak il delegeleri de seçilecek. Bugün ve yarın yapılacak bu dört ilçe kongresinin sonucunun da yaklaşan il kongresi için epey önem taşıdığını da aktarmış olalım.

Erbakan krizi(!) yargıya gidiyor
Kestel'e konferansa gelen Fatih Erbakan'ı karşıladıkları ve izledikleri gerekçesiyle Yenişehir İlçe yönetimi, Saadet Partisi İl Başkanlığı'nın isteğiyle Ankara tarafından görevden alınmıştı.
Bursa'da Milli Görüş içinde krize yol açan bu disiplin süreci ve sonrasında kararın yankıları sürerken görevden alınan ilçe başkanı Ziya Aydın ise şimdi başka bir hamleye hazırlanıyor.
Fatih Erbakan'ın yanında olmalarının kendisi ve görevden alınan tüm arkadaşları için onur olduğunu söyleyen Aydın, konuyu şimdi de yargıya taşıma hazırlığı yapıyor.

TARİHTE BUGÜN
AKP adayı Bülent Arınç'ın ardından DP'nin adayı BTP'li Haydar Baş da genel seçim çalışmaları için Bursa'ya geldi.
(21 Nisan 2011)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.