Hava Durumu

Kongrede çekilen bu kare bakın niye sıradan değil?

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2012 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2012 07:32
 Aslında;
Bu fotoğraf milat denebilecek bir fotoğraf.
Geçen hafta bugün;
Galatasaray'ın stadı olan Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul il kongresinde çekilen bu fotoğraf, aslında sıradan bir kare değil.
Çünkü;
Bu fotoğrafta sırtı dönük olarak görünen ve onbinlerce kişiye seslenen Başbakan Tayyip Erdoğan'lı bu kongrenin -bildiğimiz kadarıyla- bir başka örneği yok.
Tam 100 bin insan.
İçeride ve dışarıda.
Dile kolay...
Hele hele;
2002 yılından beri tek başına iktidarda kalıp da, bugün için değil salonlara, en yeni en büyük stadyumlara bile sığmayan AKP'nin kongreleri, bir ilkin de göstergesi oldu.
Bu nedenle bu fotoğraf karesi sıradan bir kongrenin ya da buluşmanın bir yansıması değil.
10 yıldır iktidarda olan AKP'nin, İstanbul gibi Türkiye'nin en büyük metropolünde bile hala ne denli güçlü olduğunun en açık kanıtı.
Tabii akıllara şu gelebilir.
AKP'nin en yakın takipçisi "CHP ne durumda" diye?
Hemen hafızaları tazeleyelim.
CHP'nin bir hayli tartışmalı ve bölünmeli İstanbul il kongresi de 13 Mayıs'ta yapıldı.
Eski adıyla Abdi İpekçi Spor Salonu olarak bilinen Abdi İpekçi Arena'da yapıldı.
Salon yenilenmiş ve seyirci kapasitesi 12 bin 500'e çıkarılmıştı.
CHP'liler de, AKP'lilerden önce bu salonda kongre yapmış, hatta kongrede yaşanan sıkıntılardan dolayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bile oy kullanmadan salondan ayrılmıştı.
Velhasılı;
İki net görüntü bırakmıştı bu CHP kongresi.
Birincisi, kitlelerin akın akın CHP'ye gittiği, salonun bile yetmediği bir CHP kongresi tablosu ortaya çıkmadı.
İkincisi de, CHP, bu İstanbul kongresinde de mitoz bölünmeye uğradı.
Dolayısıyla;
Akıllara şu da geliyor.
Bugün bir yerel seçim olsa bile, Türkiye'nin en büyük ilinde AKP'nin bu seçimi yeniden alabileceği, en kötü ihtimalle de en iddialı parti olduğu görülüyor.


Rumelililer bugün Uludağ'da

Genel başkanlığını Şuayip Toprak'ın yaptığı Rumeli Dernekleri Federasyonu'nun geleneksel olarak düzenlediği "Rumeli-Balkan Kültür ve Sanat Şöleni" bugün Uludağ'da gerçekleştirilecek.
Protokol mensuplarının da katılacağı bu yıl 17.'si düzenlenen şenlik Uludağ Milli Park girişinde yapılacak, bölge orijinli sanatçılar ile folklor ekipleri de gün boyunca sahne alacaklar.


Arınç’ı yine yoğun bir program bekliyor
Yeni haftada;
Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı yine yoğun bir Bursa programı bekliyor.
Planlamaya göre;
Bu gece Bursa'ya gelmesi beklenen Arınç, yarın sabah Valilik binasında 97. dönem Kaymakam adaylarını kabul edecek ve genel bir bilgi alacak.
Bir dizi programın ardından da aynı akşam Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilecek ve bu yıl 10.'su yapılacak "Türkçe Olimpiyatları"nı izleyecek olan Arınç daha sonra Bursa'dan ayrılacak.
Başbakan Yardımcısı Arınç;
7 Haziran'da ise Bursa'ya yeniden gelecek Bursa Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü'nün açılışını yapacak, ardından da Merinos AKKM'de düzenlenecek Anadolu Basını Özendirme Yarışması'nın ödül töreninde bulunacak.
Aynı gün Doruk Sağlık Grubu'nun Yıldırım'daki hastanesi ile Büyükşehir Belediyesi'nin Mimar Sinan'daki sağlık parkını açacak olan Arınç, akşam da Gazeteciler Cemiyeti'nin ödül törenine katılacak.
Arınç;
8 Haziran'da da Aydınpınar mevkiinde yapılacak olan Mudanya Devlet Hastanesi'nin temelini atacak ve ardından Bursa'dan ayrılacak.


Gemlik'e hizmet oranları arttı!

Şu bir gerçek.
Bursa'nın sahili olan merkez ilçelerinden Gemlik'in yerel yönetimi, birtakım idari soruşurma ve ardından belediye meclisinde yaşanan oylamayla CHP'den AKP'ye geçince, Büyükşehir Belediyesi'nin adeta gözdesi oldu.
Gemlik'in AKP'li belediye başkanvekili Refik Yılmaz'ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yle koordineli bir çalışma içine girmesi de, ilçeye yatırım oranını artırdı.
Bu konuda rakamlar da açık.
Büyükşehir verilerine göre son 3 yılda Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik'e yaptığı yatırımların tutarı 50 milyon liraya ulaştı.
Yine;
Bu rakamların önemli bir oranı da son dönemde arttı.
Henüz yerel seçimlere süre var ancak, Gemlik'in belediye başkanvekili Refik Yılmaz, bu işbirliğini ve süreci iyi değerlendirebilirse ve biraz da Bursa lobisine açılabilirse, sanırız epey bir yol almış olacak.


CHP'li kadınlar başkan seçecek
CHP'nin;
Osmangazi kadın kolları üyeleri bugün yeni yönetim seçimine gidiyorlar.
Bursa Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek olağan ilçe kadın kolu kongresinde mevcut başkan Kamer Cansu'nun aday olmayacağı ve seçime tek aday olarak Gamze Kayabaş'la gidilmesi bekleniyor.
Divan başkanılığını milletvekili adaylarından Nuray Çohan'ın yapacağı kongrede 250 CHP'li kadın üye oy kullanacak.


Altepe'nin "mavi tur"u kalkıyor
İlk uygulama;
"Mavi tur" adı altında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin seçim vaatlerinden biri olması nedeniyle 2009 yılının yazında başlamıştı. Belediye eliyle Bursalılar'ı denizle buluşturma hedefinden yola çıkılarak hayata geçirilen mavi tur seferleri, Gemlik körfezini dolaşan iki tekneden oluşuyor.
Mudanya, Armutlu, Fıstıklı ve Kumla arasında sefer yapan gezi tekneleri, bu yaza da 5 Haziran Salı günü ilk seferle başlıyor.


TARİHTE BUGÜN
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aydın Güven Gürkan, Kilis, Yalova ve Karabük'ün il yapılmasını protesto edip bakanlıktan istifa etti.
(3 Haziran 1995)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.