Hava Durumu

Kurulan bu sistemle seçimlerin sonucu aylar önce de alınacak!

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2012 09:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2012 09:55

Bu durum, kimine göre gayet doğal görünüyor.
Kimi de, iyi bir performans olarak değerlendiriyor.
Şu da bir gerçek ki;
Yerel ve genel seçim günlerinde, sandık sonuçlarını kamuoyundan, hatta zaman zaman basından bile  önce alan parti, AK Parti.
Kuşku yok ki;
Bu sonuçların alınmasında en önemli etken, sandığa sahip çıkılması.
Sedat Yalçın başkanlığındaki parti yönetimi, şimdi de bir başka uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyor ki, o da İl Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin deyimiyle “seçim sonuçlarının aylar öncesinden öğrenilebilecek” olması.
Elbette ku bu durum biraz şaşırtıcı gibi geliyor ancak planlanan sistem de gayet mantıklı görünüyor, işin aslı da sandıklara tam anlamıyla sahip çıkmaya kadar dayanıyor.
İşin özeti şu.
AK Parti;
Bursa’da ilçeler genelinde sandık yönetim kurulu toplantıları başlattı.
Örneğin;
Pazartesi günleri il yönetim kurulu, salı günleri ilçe yönetimleri toplanırken, çarşamba günleri de sandık yönetim kurulları toplanmaya başladı.
Bu da;
Her mahallede kaç sandık varsa, o sandığın başına mahalle yönetimi, kadın kolları ve gençlik kollarından 3’er olmak üzere toplam 9’ar kişi şimdiden görevlendirildi ve çalışmalar da başladı.
Böylece;
53 bin kişilik yetkili partili, Bursa’daki toplam 7 bin sandığı şimdiden sahiplendi.
Yani;
Her sandığa görevlendirilen 9’ar AK Partili görevli, tek sandığa kayıtlı bulunan ortalama 300 seçmenden sorumlu oldular şimdiden.
Dolayısıyla, görevli kişi başına 33 seçmen düştüğünden hareketle, o görevli, kendisine düşen 33 seçmeni abluka altına almaya başladı.
Böylece;
Seçim öncesinde çıkarılacak raporlar doğrultusunda, hangi sandıktan kaçar oy gelebileceği yaklaşık olarak artık hesaplanmaya başlanacak ki, bu durum Bursa’da ilk kez uygulanmaya başlanan bir sistem oluyor.

 

Sembolik nöbete destek verdiler

Tartışmalı;
Kanun taslağının resmi adı “Yapı Denetimi Hakkındaki Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması”
Bilinan adıyla da “TMMOB Yasası”
Mimar ve mühendisler, üst kuruluşları olan bu yasa taslağına karşı fazlasıyla tepkili, nedeni de meslek odalarının etkisizleştirilmeye çalışılması.
Bu amaçla Bursa’da başlatılan ve konuya dikkat çekmek üzere başlatılan sembolik bir “nöbet uygulaması” vardı ki TMMOB üyelerince, bu nöbete önceki akşam CHP’liler de katıldı. İl Başkanı Metin Çelik ve Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, kurmaylarıyla birlikte BAOB Yerleşkesi önünde mimar ve mühendislerle buluşarak, onlar da iktidarın torba yasa ile TMMOB’u tasfiye etmeye çalıştığını söylediler.

 

Bursalı demokratlarda çalkantılar sürüyor

Bursa’da;
Bir süre önce durduk yerde çalkantılı bir dönem geçiren Demokrat Parti’deki garip uygulamalar devam ediyor.
Yönetiminde yaşanan yoğun istifalar sonrasında, Genel Başkanı Gültekin Uysal’la karşılıklı konuşup anlaşarak görevinden istifa eden İl Başkanı Ahmet Yıldırım’ın yerine halen dahi bir atama yapılmaması kafaları karıştırıyor.
Bu arada;
Parti, Bursa’da ilginç bir şekilde temsil edilmeye başladı.
Gerek sağlık sorunlarından, gerekse istifa kararından dolayı Ahmet Yıldırım parti binasına artık gitmiyor.
İşin ilginci, Yıldırım yokken bu koltuğa vekalet eden Yıldırım’ın başkanvekili Engin Özkan da partiye gitmiyor.
Zaten eleştiriler de Genel Merkez’e.
Kendilerine “yeni yönetim atanıncaya değin, görev sizde” denilmememesine tepik gösteren parti yöneticileri, bu ilgisizliğe kızıyorlar.
Galiba;
Bu noksanlık sonunda Ankara’nın dikkatini çekmiş olmalı ki, Metin Duran adlı il yöneticisini partide “temsilci” olarak görevlendirdi.
Ne var ki, Duran’ın kısa bir süre önce yönetimden istifa eden kişiler arasında olması ve buna rağmen görevlendirilmesi kafaları iyice karıştırdı.
Şimdi bazı partililer, Bursa gibi bir ilin nasıl bu kadar “başıboş bırakılabildiğini” sorguluyor.

 

Yasaya karşı hülle sayısını sordu!

Konu;
Türkiye gündemine “Büyükşehir Yasası” olarak bilinen ve büyükşehir belediyelerinin sayısını artıran, belde belediyelerini de kapatan düzenleme ile gelmişti.
Nitekim;
Nüfusu 2000’in altında olan ve kapanması gereken bazı beldelerin birleşerek tüzel kişiliğini korumasıyla ortaya çıkmış, bu durum da “yasaya karşı bir hülle” olarak yorumlanmıştı.
İşte bu durum;:
MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından dün İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e soruldu.
Önergesinde;
Yasa ile tüzel kişilikleri köşe dönüştürülen 559 belde belediyesi olduğunu hatırlatan Büyükataman, Bakan Şahin’e nüfusu 2000’in altında olup başka köy ve beldelerle birleşerek tüzel kişiliğini koruyan kaç belde olduğunu ve bunların isimlerini sordu.
Büyükataman;
Özellikle, bu yasadan sonra birleşmelerini tamamlayan beldeleri de sorguladı.

 

Bademli için kazma vuruluyor

Bursa-Mudanya;
Arasındaki 3’er şeritli yolun son kısım çalışmaları, Karayolları tarafından halen sürdürülürken, Büyükşehir Belediyesi de, önceden projelendirdiği Bademli Kavşağı’nın inşaatına başlıyor bugün.
Planlamaya göre;
İki ay sürecek çalışmalar nedeniyle Bademli Kavşağı tek yönde kapatılacak ve Bursa’dan Bademli’ye gidecek araçlar, biraz daha ileriden Nilüferköy Kavşağı’ndan sola döndürülerek Bademli’ye yönlendirilecekler.
Keza, Mudanya’dan Bursa’ya gelecek araçlar da Nilüferköy Kavşağı’ndan yönlendirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.