Hava Durumu

Kurultayın sonuçları Bursalı CHP'lilerde nasıl yorumlandı?

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2012 01:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2012 01:38

Görünen şu ki herkes bir şeyler söylüyor.

Ancak şu bir gerçek ki, Bursa örgütünün pek de tahmin edemeyeceği bir sonuç çıktı kurultaydan.
Daha doğrusu Parti Meclisi seçiminden.
Dün belirttik.
Kılıçdaroğlu'nun 100 kişilik anahtar listesinde Bursa'dan önce Aykan Erdemir, Sena Kaleli ve Ertuğrul Kaplan'ın isimleri görüldü.
Sonra bu anahtarın anahtarı olan 52 kişilik liste dağıtıldığında görüldü ki, listeden Erdemir çıkarılmış ve sadece Kaleli ile Kaplan kalmış.
Bu iki isim de haliyle kurultay delegelerinin huzuruna çıkarıldı.
Ve görüldü ki;
8 kişilik bilim-kültür platformunun dışındaki 52 boş PM koltuğuna Bursa'dan sadece Sena Kaleli girebildi ku bu da Kaleli'nin, Kılıçdaroğlu ile güçlü siyasi ilişkisi olduğunu da gösterdi.
Üstelik aldığı 707 oy ile, 52 kişi arasından 14. oldu.
Ne var ki;
Ertuğrul Kaplan aynı başarıyı gösteremedi ve aldığı 544 oy ile en az alması gereken 603 oyun çok altında kaldı.
Tabii;
kılıçdaroğlu'nun listesinden aday olarak sunulan Bursalı iki kişi arasındaki bu oy farkı, çiziklere de bağlandı.
Bursa dışında tanınmadığı için, Kaplan'ı kimsenin çizmesinin mümkün olmayacağına göre, Kaplan'ın ismini özellikle Bursa delegelerinin çizdiği belirtildi ki, bu da Bursa örgütünün DOSAB'ın eski başkanı Kaplan'a sıcak bakmadığı anlamı taşıdı.
Keza;
Kılıçdaroğlu'nun gözdesi olarak görünürken son anahtar listeye alınmayan ve PM üyesi kimliğini yitiren Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, bu kurultaydan belki de en çok zararı gören kişi oldu.
Yine;
Gerek Bursa örgütü içinde gerekse Bursa kamuoyunda ismi aktif olarak duyulmayan Hüseyin Sezgin'in de PM üyeliğinin bitmesi normal olarak görüldü.
Bu arada;
Geçmişte İlçe Başkanı iken Metin Çelik ile aralarında ciddi sorunlar bulunan milletvekili Sena Kaleli'nin, PM üyeliği sıfatını koruması da ilginç bir durum oluşturdu.
Kaleli'nin şimdi geçmişte fikir ayrılığına düştüğü Çelik'in il başkanı olması ile özellikle Bursa'daki yeni sürecin nasıl şekilleneceği de merak konusu.
Keza;
Önder Sav'ın listesinde görünerek Kılıçdaroğlu'nun listesini delenler arasında görünen eski parlamenter Mehmet Küçükaşık da bu kurultayın başka kaybedenleri arasında görünüyor.

 

Döşenecek raylar çehreyi değiştirecek

Geride kalan;
3 yıllık süre ile kalan süreye bakıldığı zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin en büyük projesi şehir merkezinde ring yapacak olan tramvaylar olacak görünüyor.
Dün bu yönde önemli bir adım daha atıldı.
Ve;
6.5 kilometreden oluşan Darmstad-Stadyum-Altıparmak-Heykel-İnönü-Kıbrıs Şehitleri Caddesi-Kent Meydanı güzergahında ring yapacak tramvayın hattının inşaası için imzalar atıldı.
Bu imzalar, kentin içine ilk kez ray döşeneceği anlamına geliyor ki, 10 gün içinde bu güzergahta başlanacak ray döşeme işlemlerinin 10 ayda tamamlanması planlandı.
Rayların döşeneceği bu güzergahta trafik akışının etkilenmemesi için de planlama yapıldı ki, beklenti inşaatın bu planlamaya uyması yönünde.

 

Atılan imzaların rakamsal karşılığı?

Dün sabah;

Baia Otel'de atılan 150 milyon dolarlık imza, hem Bursa sanayicisinin hem de Türkiye ekonomisinin ne denli sağlam ilerlediğinin bir başka göstergesiydi.

Sönmez Holding ve Kutlucan Şirketler Grubu ile Aunde Teknik ortaklığında Bilecik'te 2010 yılından beri klinker üretimi yapan Sançim Çimento'dan sonra, şimdi de Adana Yumurtalık'taki Serbest Bölge'ye "Sönmez Çimento" markasıyla yeni fabrika kuruluyor.
Bu amaçla dün Celal Sönmez ve Nurettin Kutlucan'ın ile projeyi üstlenen AVIC'in Başkan Yardımcısı Jin Li, Türkiye Temsilcisi Hüsamettin Kavi ve Çin'in Ticaret Ataşesi Jin Song Mao karşılıklı imza attılar.
Bu imzanın bir başka göstergesi şu .
Grubun toplam çimento üretimi payı yüzde 5'e çıkacak.
Yılda 85 milyon dolarlık ihracat yapılacak.
Böylece Sönmez Çimento, Türkiye'nin toplam çimento ihracatının yüzde 10'unu tek başına gerçekleşitrecek.

 

80 öncesi Bursa dosyası açıldı!

3. Yargı kapsamında;
Aralarında 7'şer kez müebbet hapse mahkum olan katillerin salıverilmesi sonrasında CHP'nin Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçe başkanları, Bahçelievler'de öldürülen TİP'li öğrencilerin Yenişehirli arkadaşlarıyla birlikte sert bir açıklama yapmışlardı.
Bu kararla vicdanların kanadığını belirten CHP'li başkanlar, "Bugünkü iktidar, kendilerine bugünlere taşıyan tetikçilere vefa borcunu ödüyor, eli kanlı faşist katilleri koruyor" demişti.
Bu sözlere;
Dün MHP'nin Osmangazi kanadından açıklama geldi.
Ve adeta 80 öncesi Bursa dosyası açıldı.

MHP'li Başkan Adem Dönmez de;
Ülkücülerin iktidarın ayağı olmadığını belirtip "Bursa'da 16 yaşında öldürülen Taner Kalkancı, işyerinde öldürülen İsmail Tomaç ve öğretmenlik yaptığı Çınar Lisesi çıkışında vurulan Bekir Yücel'in katilleri neden hala bulunamadı" diye sordu.

 

 

TARİHTE BUGÜN

ABD ordularına karşı savaşan son yerli kabile şefi Sioux lideri, Oturan Boğa teslim oldu.
(20 Temmuz 1881)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.