Hava Durumu

Mahfel’e onay geldi sıra AK Partili belediyelerde

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2013 00:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2013 00:13

İlginç gelişmeyi;
5 Şubat’ta “Mahfel’in geleceği kabine revizyonuna takıldı” başlığıyla aktarmıştık bu sütunlardan.
Çünkü;
Setbaşı’ndaki 150 yıllık çay bahçesi Mahfel’in geleceği, 4 bakanlı küçük revizyona takılmıştı ilginç bir şekilde.
Hatırlanacaktır;
Bursa İl Özel İdaresi’nin uhdesinde olan tarihi bina, 2009 yılında satışa çıkarılmış ve ihale, sıkı pazarlığın ve yapılan 11 turun ardından 6 milyon 500 bin lira teklif veren kebapçı İskender İskenderoğlu’nda kalmıştı.
Ancak;
Sonrasında,
Mahfel’i işleten kiracı ile yaşanan davalar sonrasında bu ihale iptal edildi, kiracı da tahliye edildi.
Bu noktada;
İl Özel İdaresi yeni bir ihaleye hazırlık yapıyordu ki, TBMM’den çıkan “Büyükşehir Yasası” ile kapatılması kararlaştırılan İl Özel İdaresi’nin tüm işleri İçişleri Bakanlığı’nın iznine bağlandı.
Bu nedenle;
İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, yasa sonrasında bakanlığa yazı yazıp, kiralama, satış ya da tahsis konusunda izin istedi.
Yazıya cevap bekleniyordu ki;
İçişleri
Bakanı İdris Naim Şahin, koltuğunu yeni bakan Muammer Güler’e devredince Mahfel’de yine başa dönüldü.
Mahfel için yeni Bakan’ın aydınlatılması gerekiyordu ki bu noktada, Vali Şahabettin Harput’un girişimi oldu. Yeni Bakan Güler, Mahfel için gerekli satış iznini Bursa’ya verdi.
Ve;
Dün sabah da ilk müjdeyi İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir’den aldık.
Aradığında;
“Tamam, Mahfel’e satış yetkisi geldi” dedi ki, şimdi İl Özel İdaresi’nin yeni bir ihale yapması gerekiyor.
Tabii;
Gözler öncelikle Büyükşehir ve Yıldırım Belediyesi’nde.
Açılacak ihale ile tarihi Mahfel yine kamunun, yani bu kez belediyelerin eline geçmeli ki, Mahfel, ekonomik çıkar güdülmeden, 150 yıl olduğu gibi yine yıllarca Bursalılar’a hizmet etmeye devam etsin.

 

Bursa tartışıyor Şişli bitiriyor!

Bursa’da;
Osmangazi Belediye Meclisi’ndeki MHP’liler, yaklaşık 1 yıldır KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın adının bir tesis veya caddeye verilmesi için mücadele veriyorlar.
Ancak;
Gerek AK Parti Osmangazi yönetiminden, gerekse Osmangazi Belediyesi yönetiminden bir türlü destek görmüyorlar.
Yaklaşık 1 yıldır süren bu mücedeleye ilişkin bir not geldi dün İstanbul’dan bir okurumuzdan.
Mustafa Sarıgül başkanlığındaki Şişli Belediyesi’nin, Rauf Denktaş adını yaşatmak üzere 1 yıl önce temeli atılan İstanbul’un en büyük kültür merkezlerinden Ayazağa’daki Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nin inşaatının bitmek üzere olduğu aktarıldı.
Bu da, Bursa’da 1 yılda daha yol bile alınamazken, Şişli’de sonuca yaklaşıldığını gösteriyor.

 

Cindoruk ve Türk geliyor

57.;
DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti döneminde Milli Savunma ve Adalet Bakanlıkları görevlerinde bulunan Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, 12 Şubat Salı günü Bursa’ya geliyor.
Uğur Mumcu Sahnesi’nde düzenlenen “Yüz yüze Söyleşileri”ne katılacak olan Türk’ün yanı sıra TBMM eski Başkanı ve DYP eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk da aynı etkinlik kapsamında salı akşamı Bursalılar’la buluşacak.

 

HİÇ ödülleri verilecek!

Serdar Ömeroğulları başkanılığındaki Bursa Halkla İlişkiler Derneği yönetimi, kurumları halkla ilişkiler çalışmaları yapmaya özendirmek amacıyla HİÇ ödülleri vermeyi kararlaştırdı.
Kısaca;
“Halkla İlişkiler Çalışmaları” anlamına gelen HİÇ ödülleri, bu uygulamalara örnek kurumları onore etmek ve bu sistemde çalışmayan diğer kurumları da halkla ilişkiler konusunda cesaretlendirmek amacıyla verilecek.

 

Kapatılma kararı ne anlama geliyor?


MHP’de;
Koray Aydın yanlısı Muğla, Çankırı, Sakarya, Edirne ve Konya teşkilatlarının genel merkez operasyonuyla kapatıldığına dair sıkıntıları ve soru işaretlerini dün bu sütunlardan paylaşmıştık.
Partinin;
Bursa eski il başkanlarından Necati Uğur Öztürk aradı.
Bizler bu illerin görevden alındığını aktarmıştık ki, bir uyarı yapıp “hayır kapatıldı” dedi ve kapatılmanın ne anlama geldiğini anlattı.
Sonra da;
“Teşkilat kapatılması, görevden alma gibi değildir, durum farklı. Görevden alınırsa üyeler ve delegeler aynı kalıyor. Ama kapatma kararı gelince, üyeler yeniden yazılıyor, delegeler yeniden belirleniyor ve dikensiz gül bahçesi yaratılıyor” dedi.
Öztürk;
Bu yapılanın MHP camiasına bir darbe olduğunu anlatırken, genel merkezin artık kendi belirlediği yönetim ve delegelerle bile sorun yaşadığının açıkça görüldüğünü söyledi.

 

Adalet Partisi’nin 52. yaşı kutlanacak

Yarın;
12 Eylül 1980 askeri darbesiyle kapatılan Adalet Partisi’nin 52. kuruluş yıldönümü.
Bu amaçla;
Kapanan ANAP’ın Ankara Balgat’taki eski genel merkez binası olan şu andaki Demokrat Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek kutlama töreni için eski milletvekillerine de katılım daveti yapıldı.
DP’nin yeni lideri Gültekin Uysal’ın açılış konuşmasıyla başlayacak programda eski ve yeni partililerin bir araya getirilmesiyle, misyonun hareketlendirilmesi amaçlanıyor. Halil Uysal başkanlığındaki Bursalı DP’lilerin de yarın Ankara’da olması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.