Hava Durumu

Marka kent olabilmek için önce standart olması gerekmiyor mu?

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2012 09:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2012 09:46
Modern kent, metropol kent, örnek kent olmak hiç de kolay olmuyor.
Bu sıfatlara haiz olabilmek için önemli fedakarlıklarda bulunmak ve kararlı bir tutum izlemek gerekiyor.
İşte, İstanbul'da esnafa getirilen standartlar, işte Eskişehir'de yürütülen kararlı çalışmalar.
Bu her iki ilde de başkanlar en ufak bir "siyasi gelecek" ya da "oy kaybı" endişesi taşımıyorlar ki bir taşla iki kuş birden vuruyorlar.
Hem, kentin bir kuralı, anayasası oluyor, kimse, siyasi aracılarla torpil işlemiyor.
Hem de, kentin çoğunluğu, bu radikal düzenlemelerden ve torpilsizlikten mutluluk duyuyor.
Bunu şunun için paylaştık.
Bursa, nüfusu 3 milyona dayanan bir kent.
Dün, Kent Meydanı'ndan Osmangazi Metro İstasyonu'na doğru yürürken dikkatimizi çekti, durumu da dayanamayıp görüntüledik.
Her gün, yerli yabancı binlerce insanın geçtiği böylesine bir ana hat, Ortadoğu ülkelerinden farksız durumda. "Çakma" tabir edilen giyim eşyalarının satıldığı düzensiz bir koridor haline gelen cadde, yasak olmasına rağmen çığırtkanların ortalığı ayağa kaldıran gürültüsüyle, Doğu'daki pasaj kültürünü anımsatıyor ki, bu tablo Bursa esnaflığıyla da hiç örtüşmüyor.
İşin ilginci, böylesine bir duruma, caddede, kilitli ve içi boş olan olan zabıta aracı da sadece "süs" oluyor.
Kısacası, çığırtkanlar bağırıyor, yaya yolları işgal ediliyor, incelenmesi gerekebilen yiyecekler satılıyor ama zabıta sadece bakıyor. Zaten baktığı için de Bursa, bir İstanbul, bir Eskişehir ya da bir Kayseri gibi kuralları olan bir kent olamıyor.



Bursa birincisi AKP'li Aydın!

İsmi bilinen ulusal bir kamuoyu araştırma şirketinin iller bazında yaptığı 'en başarılı milletvekilleri' çalışması ulaştı elimize.
Tabii Bursa da vardı listede ancak sonuçları biraz şaşırtıcıydı.
Bakanlar'ın bu değerlendirmeye tabi tutulmadığı çalışmanın Bursa listesinin 1. sırasında AKP'nin Orhangazi kökenli milletvekili İsmail Aydın var. Üstelik Aydın'ın "beğenilme oranı" yüzde 57.9.
Doğrusu, bu sonuca biz de şaşırdık çünkü bu listenin başına gelebilecek AKP, CHP ya da MHP'li çok isim varken, Aydın'ın "liste başı" çıkması biraz ilginç geldi.


CHP’de Nilüfer halen belirsiz

CHP'de ilçe kongreleri haftaya başlıyor. Adaylar da yavaş yavaş çıkıyor. Sonucu en çok merak edilen ilçeler haliyle Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer. İki ilçede mevcut başkanlar aday ancak Nilüfer'de Özgür Şahin henüz adaylığını açıklamadı. Açıklamadığı gibi İsmail Kaya da Nilüfer'de nüve toplantılarını sonlandırıp adaylığa hazırlanıyor.


MHP kongre öncesi AS TV’de

MHP'de milletvekilleri İsmet Büyükataman ile Necati Özensoy'un fikri ayrılığına neden olan il kongresi öncesinde İl Başkanı Tevfik Topçu, yarın akşam AS TV'de "Politika Kulvarı"nda canlı yayın konuğumuz olacak. Topçu, Devlet Bahçeli'nin de katılacağı kongre öncesinde hem kongre sürecini hem de öngörülerini anlatacak.


AKP'de Kara hazır gibi?

Dün telefonda "Tahsin"ler karışınca karşımızda AKP'nin Osmangazi ilçe eski başkanı Tahsin Kara'yı bulduk, bulunca da bu tesadüfü sohbete döndürdük. Aktif siyasete ara verip yoğunluğunu işlerine veren Kara, görebildiğimiz kadarıyla Sedat Yalçın'a daha yakın görünüyor ve siyasi tecrübesini ve mesleki birikimini, il kongresi sonrasında partisine katmak için görev almaya da hazır ancak sanki teklif gerekiyor gibi.


TARİHTE BUGÜN

Balıkçılar, 1 Nisan gününü Balık Bayramı ilan etti. Kumkapı'da 2 saat içinde halka 1.5 ton balık dağıtıldı.
(1 Nisan 1979)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.