Hava Durumu

Memur Bursa’da iş bırakırken sendikalar arası ne yaşandı?

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2012 04:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2012 04:00
Türkiye'nin 4. büyük ili olması nedeniyle memur sayısının da en fazla yoğun olduğu illerin başında geliyor Bursa.
Malum;
Hükümetin sunduğu yüzde 3.5 artı yüzde 4 oranındaki zam teklifi, dün yurt genelinde iş bırakma eylemleriyle karşılık buldu.
Doğal olarak Bursa'da da, eğitimden sağlığa varıncaya değin kamu hizmetlerinde hayat durma noktasına geldi. Sendikalardan gelen haberler, dün Bursa'da 10 bin dolayında memurun iş bıraktığı yönünde.
Tabii;
Bu iş bırakma eyleminde ilginç bir gelişme de yaşandı.
Bu eylem Bursa'da Kamu-Sen ve KESK ağırlıklı olarak gerçekleştirildi.
Her iki sendika da anlaşıp dün öğlen için Fomara Meydanı'nda buluşmayı ve protesto açıklaması yapmayı kararlaştırmışlardı.
Bu iki sendika, aralarına hükümete yakınlığından dolayı "yandaş sendika" olarak nitelendirdikleri Memur-Sen'i de almak, birlikte hak aramak istediler.
Ancak;
Memur-Sen bu iş bırakma eylemine önce katılmama kararını benimsedi.
Fakat, tabandan gelen istek ve tepkilerden ya da yanlış anlaşılmalara meydan vermeme isteğinden olsa gerek ki salıyı çarşambaya bağlayan akşam, acele bir kararla Memur-Sen yönetimi eyleme bu kez katılma kararı aldığı haberi ulaştı.
Kararın alelacele alındığı öyle belli oldu ki, basına bile ancak eylemin yapılacağı gün haber verilebildi.
Tabii;
Meydanlarda hükümetin fazla eleştirilmemesi yönünde dikkat gösterdiği anlaşılan Memur-Sen, iş bırakma eylemine ancak eğitim iş kolunda katıldı, diğer kamu kurumlarında çalışan üyelerini devreye sokmadı.
Bu nedenle de;
Örneğin Yeşil Vergi Dairesi gibi işyerlerinde dün hizmet verilebildi.
Tabii eylem şekli de ilginç oldu dün.
Kamu-Sen ve KESK üyeleri topluca buluşup Fomara Meydanı'na yürüyüp, birlikte oldular.
Hükümeti protestoya yönelik bu eyleme Memur-Sen yönetimi ve az sayıda iş bırakan üyesi ise ayrıca yürüyüp, Fomara'ya alan boşaldıktan sonra geldiler. Yani biraz da göstermelik gibi oldu Memur-Sen'in eylemi.

MHP'de "icra kurulu" tamam
13 Mayıs'ta;
Devlet Bahçeli'nin katılmadığı MHP Bursa il kongresinde büyük bir değişim yaşanmış, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın da desteklediği İl Başkanı Tevfik Topçu sandıktan çıkamayarak, yerini Hasan Toktaş'a bırakmıştı.
Rakibini;
Farklı bir sonuçla yenen Hasan Toktaş ise, kongre sonrası yaptığı istişareler sonrasında, yönetim kurulundaki isimlerden "icra kurulu"nu oluşturdu.
Buna göre;
Ahmet Bilgin Ar-Ge'den, Fatih Köse seçim işlerinden, Orhan Galata eğitim ve kültürden, Ali İbrahim Sıdar yerel yönetimlerden, Zafer Karakılıç hukuk işlerinden, Fatih Şenöz basın halkla ilişkilerden, Maksut Yazıcı mesleki kuruluşlardan, Yusuf Güney sosyal faaliyetlerden, Atilla Serdar Erdem kamu kurumlarından, Muharrem Seferler protokolden, Atilla Batır iş dünyasından, Ayhan Önal sağlık işlerinden sorumlu başkan yardımcısı olurken, Ercihan Yavuz il sekreteri, Hüseyin Kumru da il muhasibi olarak görev üstlendi.
Bu arada;
Parti yönetimlerinde "ikinci adamlık" olarak bilinen teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcılığı ve il başkanvekilliği görevi ise, deneyimli bir isim olan Musa Sipahioğlu'na verildi.

Kırat'ın yeni kurmay kadrosu belli oldu

2002'den beri;
Alınan başarısız seçim sonuçları nedeniyle arzuladığı hedefe ulaşmakta zorlanan Demokrat Parti'de, bir süre önce Genel Başkan Namık Kemal Zeybek'in yerine genç bir isim olan Gültekin Uysal seçilmişti.
Doğal olarak;
Kırat'ın yeni süvarisinin Ankara'daki üst kurmay kadrosunun kimler olacağı da merakla bekleniyordu.
Bu yönde;
DP Genel Merkezi'nde dün gerçekleştirilen Genel İdare Kurulu toplantısında "başkanlık divanı" da belirlendi.
Fuat Kara'nın siyasi işler, Haydar Altıntaş'ın teşkilat, Cem Karakeçili'nin propaganda, Naşit Birgüvi'nin de yerel yönetimler başkanı olarak atandığı başkanlık divanında, GİK'in Bursalı tek üyesi olan Füsun Yaşar da seçim işleri başkanı olarak görev aldı.
Görev dağılımında Baki Mert de DP'nin yeni döneminde genel sekreter olarak görev yapacak.
Bu kararlarla;
Demokrat Parti'nin Ankara yönetiminde yine bir Bursalı isim bulunmuş oldu.

Gençlerde hedef yeni üye yapmak
CHP'de;
Tekrarlanacak olan Karacabey'in haricindeki ilçe kongrelerinin ardından ilçe gençlik kolları kongreleri dün itibariyle son buldu.
Kentin en büyük 3 ilçesi olan Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer'in yeni göreve seçilen gençlik kolu başkanları dün AS TV'de konuğumuzdu.
Çiçeği burnunda genç başkanlar Hasan Turgut, Ömer Dede ve Tuğçe Ayduğan Bursa'da CHP içinde yıllar sonra ilk kez yapılan seçimler nedeniyle bir hayli heyecanlıydılar. Hedeflerinin önce ilçelerindeki genç partili sayısını artırmak olduğunu anlatan genç başkanlar, bu sayede ana kademe yönetimlerine de yardımcı olmayı planlıyorlar.

TARİHTE BUGÜN
Letonya'nın başkenti Riga'da gerçekleştirilen 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nı Türkiye adına yarışan Sertab Erener kazandı.
(24 Mayıs 2003)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.