Hava Durumu

MHP ikileme düştü sandık geldi gitti

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2015 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 08:39
Gerçi;
Gidişat kesinlikle sandığa doğru ama…
Deyim yerindeyse yeni bir seçim dün göründü kayboldu.
Haliyle de heyecana yol açtı bu durum.
Dün de belirttik.
Bugün;
Hükümetin kurulabilmesi için zorunlu olan anayasal sürenin 29. günü.
Geriye kaldı 16 gün.
İşte;
Durum tam bu haldeyken.
Ve de;
AK Parti ile CHP temsilcileri arasında yapılan 5 görüşmeden de olumlu bir sonuç çıkmamışken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bir saatliğine adeta odak noktası oldu.
Nitekim;
Reuters’e açıklama yapan Yalçın’ın , AK Parti tarafından kurulacak bir azınlık hükümetine, kasım ayında erken seçime gidilmesi koşuluyla destek vereceklerini açıklaması büyük heyecan yarattı.

Tam da;
Siyaset kulisleri bir anda gözünü MHP’ye çevirmişken, bu kez de ikinci açıklama geldi ve MHP’nin bir başka Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan azınlık hükümeti için AK Parti’ye destek olmayacaklarını açıkladı.
Böylece 1 saat arayla düğüme yine geri dönüldü.
Erken seçim sandığı da bir göründü bir kayboldu.

Böylece;
MHP, 7 Haziran gecesinden bu yana sürdürdüğü “Ben yokmuşum gibi davranın” tarzındaki davranışında iyice zirve yapmış oldu.
Haliyle;
Kimilerine göre hayli tartışılan bu tavrın, adeta bağıra bağıra gelen yeni bir seçimde MHP’nin oylarını nasıl etkileyeceği de iyice merak konusu oldu.
Kasımda;
Yeni bir seçimin artık mecburi çare olduğu böylesine uzlaşmasız bir tablo için gözler bir taraftan da artık Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çevrilecektir.

Yıllarca;
Koalisyon hükümetleriyle yönetilmesine rağmen, Türk siyasetinin ilk kez karşı karşıya geldiği böylesine bir siyasi çözümsüzlük kime yarayacaktır, o da meçhul.
Ama görünen şu ki;
Seçim gecesinden bu yana iktidar ortağı olmayı istememenin ötesinde, şimdi de Türkiye’nin yeni bir seçime gitmesine olanak sağlamayan MHP, 25. dönemin belliki de en çok tartışılan veya yorumlanan partisi olacağa benziyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.