Hava Durumu

MHP, özüne dönüp adaylarını seçime 1 yıl kala açıklıyor

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2012 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2012 09:02
MHP, Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da da 3. parti konumunda.
Ne var ki Bursa'da özellikle yerel yönetimlerde yıllardır istediği başarıyı yakalayamıyor. Sadece son yerel seçimde İznik'te belediye kazanmıştı ki, bu başarının ardında da AKP'den transfer edilen aday Kadri Eryılmaz'ın etkisi vardı.
MHP;
2009'daki son seçimde strateji değiştirip, belediye başkan adaylarını teşkilat dışından gösterdi.
Örneğin;
Büyükşehir'de Mehmet Gazioğlu yüzde 12.3
Osmangazi'de Basri Sönmez yüzde 14.9
Yıldırım'da Cüneyt Karlık yüzde 30.9 oranında oy aldılar ki, bu oranlar MHP'nin Bursa tarihinde görülmüş en yüksek oylar olarak tarihe geçti.
Şimdi ise MHP, Bursa'da yeniden strateji değiştirip "öze dönme" kararı aldı.
Yani, 2014'teki yerel seçimlerde MHP adayları MHP içinden isimlerle gösterilecek.
Ancak bu durum MHP'ye pek yaramıyor.
Nitekim 2004'teki yerel seçim sonuçları ortada.
MHP;
Büyükşehir'de yüzde 3.52
Osmangazi'de yüzde 3.38
Yıldırım'da yüzde 3.91
Nilüfer'de yüzde 3.11 oranında oy almıştı.
İki seçim sonucundan görüleceği üzere MHP, kendi özünden isimlerle çıktığında Bursa'da başarılı olamıyor, dışarıdan adaylarla ise oy oranı ciddi yükseliyor.
Buna rağmen İl Başkanı Tevfik Topçu "öze dönme" konusunda kararlı.
Topçu, bu işin dezavantajını biliyor ancak bunun için de ülkücü kökenli belediye başkan adaylarını 2013'te Bursa kamuoyuna açıklama kararında.
Tabii, önünde de il kongresi var ki, Topçu'nun bu kararlılığını uygulayabilmesi için önce 13 Mayıs'ta il başkanı seçilmesi gerekiyor.


Survivor Türkiye, CHP gündeminde!

Elektrikten, doğalgaza ve akaryakıta değin ardı ardına ve yüksek oranlarda gelen zamlara Bursa'da, siyasi partilerden sadece CHP'den tepki geldi.
Dün, Osmangazi metro istasyonu önünde tencere ve tavalarla hükümeti protesto eden Gürhan Akdoğan başkanlığındaki CHP'liler, yoldan geçenlerin de bir nevi sözcülüğünü üstlendiler.
Epeyce yaratıcı fikirlerin lanse edildiği protesto gösterisinde açılan "hayatta kalmak için zamlarla savaşacaksın, bunun adı survivor Türkiye" pankartı da oldukça ilginçti.



Kantara ilk çıkan Bozbey

Yerel seçimlerin 3. yıldönümünde, Bursa merkezde kamuoyunun önüne ilk olarak Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey çıkıyor bugün. Son dönemde hem muhalefetin hem de kendi partisinin içinden yoğun eleştirilerine maruz kalan CHP'li Bozbey'in bugünkü medya buluşmasında, tüm bunlara da cevap vermesi bekleniyor.


En güzel grubu onlar izledi

TBMM'de dün partilerin grup toplantısı günüydü ki, en neşelisi de AKP'de geçti.
Öyle ki, Başbakan Tayyip Erdoğan bir ara gülmekten konuşamadı. 4+4+4 yasası konusunda CHP ve MHP liderlerini hesap ve aritmetik konusunda eleştirirken, torununa aldığı abaküs'ü de örnek gösteren Erdoğan, salondaki milletvekilleri ile partililerini adeta kırdı geçirdi. Bu toplantıyı Bursa'dan Alpaslan Yıldız başkanlığındaki Nilüfer yöneticileri de izledi ki belki de en neşeli toplantıyı sadece onlar yerinde izlemiş oldu.


Bir cevabın önemli farkı?

Genç arkadaşlarımızdan Rabia Deniz'in AS TV'de, sokak röportajlarından oluşan "halkın nabzı" adlı bir programı var. Rabia'nın son konusu, elektriğe yapılan yüzde 10'luk zamlardı ki, bu yönde Bursalılar'ın görüşlerini aldı. Bu cevaplarda bir tanesi diğerlerinden farklıydı, çünkü gelen cevap, "bu zamlar önemli değil, önemli olan Doğu'da ödenmeyen faturaların bize ödettirilmesi" şeklindeydi.


TARİHTE BUGÜN

PKK, Avrupa'da yasaklanınca, adını KADEK (Kürdistan Demokrasi ve Özgürlük Kongresi) olarak değiştirdi.
(4 Nisan 2002)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.