Hava Durumu

Mudanya Yolu'nun dörtte biri bitti, ortaya 3 tespit çıktı

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2012 01:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2012 01:27
Kuşku yok ki;
Halen süren yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları tamamlandığında Bursa ile Mudanya arasındaki ulaşım çok daha konforlu hale gelecek.
Bir kere;
Hem ikişer şeritli yol, üçer şeritli olarak işlemeye başlayacak, hem de günün koşullarına uygun teknikle asfalt dökümü yapılacak.
Bu yönde;
Mudanya'ya gidiş istikametinin Bademli Kavşağı ile Tepedevrent arasındaki bölümünün yarısının asfalt işi bitti.
Doğal olarak Mudanya istikametine yönelik trafik akışı da diğer yoldan veriliyor.
Bursa'ya dönüş de malum, sürücüleri çileden çıkartan eski Mudanya yolu üzerinden yapılıyor.
İşte;
Deyim yerindeyse tüm işlerin dörtte birlik bölümünün tamamlandığı dönemde ortaya 3 önemli tespit çıktı.
Birincisi;
Bu çalışmayı yapan Karayolları tam anlamıyla sınıfta kaldı. Trafik yoğunluğunu hesap edemeyip, planlamayı iyi yapamadı, ekip sayısını artıramayıp, geceli gündüzlü çalışamadı.
Kısacası tam bir devlet kafasıyla ağır çalıştı, belediyelerin becerikliliğini gösteremedi.
İkincisi;
Alternatif olarak sunulan ve uygulanan eski Mudanya Yolu'nun, bu ağırlığı kesinlikle taşıyamadığı ortaya çıktı.
Üçüncüsü;
Mudanya'ya gidiş yönünün asfaltının tamamlanacak olmasıyla birlikte, tüm gidiş ve gelişlerin, diğer yol tamamlanıncaya kadar buradan verilmesi gerektiği de şart oldu.
Bu nokdada önerimiz de şu.
Yolun ilk etabı tamamlanıp 3 şerit olarak olarak hizmete açıldığında, Bursa'dan Mudanya'ya tek şerit, Mudanya'dan Bursa'ya geliş de 2 şerit olarak düzenlenmeli.
En azından hem gidiş, hem de geliş hızlandırılmalı ve kolaylaştırılmalı.
Yoksa;
Bu önemli arter, daha çok uzun bir süre "657'nin hantal mantığı"na teslim edilmeye devam ederse, Bursalılar daha çok çeker.


Başkan Tartar'a facebook korsanı
Açıklama;
Orhangazi Belediye Başkanlığı'ndan geldi.
Belli ki;
Sosyal paylaşım sitelerinden facebook'ta bir süre önce Belediye Başkanı İsmail Tartar adına hesap açan birileri, artık zarar vermeye başlar olmuş ki, başkanlık makamı hemen müdahale etti.
Ve;
Kamuoyuna yapılan açıklamada, İsmail Tartar adına açılan bu hesabın gerçek olmadığı, korsanlar tarafından yapılmış bir hesap olduğu iletildi.
Böylece, tüm sosyal paylaşım sitelerinde Başkan Tartar'dan gelecek açıklamaların sadece Orhangazi Belediye Başkanlığı hesabıyla yapıldığı da aktarılmış oldu.

Kararını verdi ve masaya yattı

AKP'nin;
Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk oldukça radikal bir karar verdi sonunda ameliyat masasına yattı.
Telekom'daki görevi de dahil olmak üzere çok uzun bir süredir görme bozukluğu çeken ve bu nedenle yüksek numaralı gözlük kullanmak zorunda kalan Öztürk, hem bu gözlüklerinden kurtulmak hem de daha net görmek için Ankara'da katarakt ameliyatı oldu.
Bu nedenle;
Gözlerinin ameliyat sonrasında güneş ışıklarından zarar görmemesi için siyah renkli güneş gözlüğü kullanmaya başlayan Öztürk, bir nevi yeni bir yaşama da adım atmış oldu.


Belediye başkanları parti yönetimine icraatlarını anlattı
Bursa'da;
Belediye başkanlarının ne yaptığı, hangi işleri bitirdiği, hangi işlerde takıldığı, daha doğrusu, başkanların 3 yıl önceki yerel seçimlerde halka verdiği taahhütlerin ne kadarını yerine getirdiği AKP İl Başkanı Sedat Yalçın'ın takibindeydi.
Bu nedenle;
Geçen 3 yılın ardından dün Doburca tesislerinde geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı. AKP'li belediye başkanlarının tam kadro katıldığı buluşmada, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere parti kurmaylarına birer brifing verdiler.
Hem;
Yaklaşan yerel seçimler için halka verilen sözlerin ne kadarının yerine getirildiğini hem de seçim döneminde verilen taahhütlerin ne kadar gerçekçi olup olmadığının, AKP'nin kurmay kadrolarınca yavaş yavaş kayıt altına alınmaya başladığı bu süreçte dün yapılan bu toplantı, merkez ve taşra belediye başkanları için önemliydi.
Zira;
Seçim bölgesindeki halkın gözüne girmek kadar, mensubu bulundukları AKP'nin yönetimince de iyi not almanın ne denli önemli olduğunun bilincinde olan başkanlar bu nedenle, derslerine iyi çalışmış bir görüntü verdiler.
Şimdi sıra;
Sedat Yalçın başkanlığındaki parti kurmay kadrosunun yapacağı değerlendirmede ve bu raporları Ankara ile paylaşmasında.

Gültekin, Yıldırım'a "devam" dedi
Gerçi;
Bursa'ya başka bir nedenle günübirliğine gelmişti Demokrat Parti'nin yeni Genel Başkanı Gültekin Uysal.
Ancak;
Bu "geçmiş olsun" ziyaretinde detaylar üzerinde durulamamıştı.
Bu nedenle DP'nin Bursa İl Başkanı Ahmet Yıldırım, yeni lideri Gültekin'le Ankara'da, görevi konusunda özel bir görüşme yaptı.
Kulağımıza gelenler, Gültekin'in, Yıldırım'a, büyük kongrenin geride kaldığını söylediği ve görevine devam etmesini istediği yönünde.


TARİHTE BUGÜN

Kıbrıs Rum Hükümeti, 15 yaşından büyük Türkler'in adaya girişini yasakladı.
(26 Haziran 1964)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.