Hava Durumu

Muhalif blokun imzaları ortak havuza giriyor

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2016 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2016 08:01
Özellikle;
1 Kasım seçiminin ardından parti içi sorgulamanın had safhaya çıktığı MHP’de, yeni yılla birlikte muhalif kanat iyice hareketlendi.
Partilerinin;
Bir an önce olağanüstü kurultaya gitmesi için kendi delegelerinden ayrı ayrı imza toplayan genel başkan adayları Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener’in imza toplama süreci sona erdi.
Nitekim;
Bu durum, Meral Akşener’in yılbaşı için delegelere gönderdiği kutlama mesajında da görüldü.
      
Mesajında;
“Kısa sürede yeterli imzanın çok üzerine çıkıldığını” vurgulayan Akşener’in olağanüstü kurultayı toplamaya yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindiği vurgusu da dikkat çekti.
Bu yönde;
Muhalif kanadın 3 genel başkan adayının toplanan imzaların tek havuzda birleştirilmesi ve oluşturulacak bir takvime göre de, MHP Genel Merkezi’ne teslim edilmesi bekleniyor.
 
Hatırlanacaktır;
MHP tüzüğüne göre, 1250 dolayında kurultay delegesi sayısının 5’te 1’inin noter tasdikli imzası ile MHP’de olağanüstü kurultay toplanabiliyor.
Ancak, genel başkan seçimi yapılamıyor.
İşte;
Muhalifler bunun için, toplanmasını istedikleri olağanüstü kurultayda, tüzük değişikliği yapılarak aynı zamanda genel başkan seçiminin de yapılmasını istiyorlar.

Konuşulanlar;
İmza toplama sürecinde 400’ü aşkın delegenin muvafakatının alındığı yönünde.
Bursa’da da;
51 kurultay delegesinin 28’inin fiilen imza attığı ama sayısının daha da artabileceği konuşuluyordu ki, yılbaşından hemen önce, aynı zamanda Bursa Milletvekili olan Genel Sekreter İsmet Büyükataman ile Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz arasında yaşanan sert gerginlik, gündeme geldi.

Şimdi;
Özellikle Meral Akşener’in bu son mesajının ardından bir  B Planı’nın yapıldığı da konuşulmaya başladı muhalif kanat içinde.
Eğer;
Olur da, toplandığı söylenen imzalar, teslim edilmesine rağmen MHP Genel Merkezi 45 gün içinde olağanüstü kurultay takvimini açıklamazsa, hukuk devreye girecek.
Ve;
Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açılarak, tüzüğün çiğnendiği belirtilecek.
Dahası;
Böyle bir durumda, partinin başına yani genel merkez yönetimine, partiyi olağanüstü kurultaya götürmesi için bir kayyum atanması istenecek.

Şimdi;
Merak edilen, genel merkez yönetiminin tavrı.
Ankara’nın;
İmza toplama çalışmasını noktalayan muhalif kanadın, bu B Planı’nı da göz önüne alarak nasıl bir hamle ile cevap vereceği merak ediliyor şimdi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.