Hava Durumu

Nevruz günü MHP’nin kongresinde ne oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2015 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2015 08:19
21 Mart’ta;
Yani “bahar bayramı” olarak adlandırılan Nevruz’da...
Onbinlerce kişi Diyarbakır’da toplanırken...
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Öcalan’ın mesajını Kürtçe, Sırrı Süreyya Önder de Türkçe olarak okurken...
Çözüm süreci kapsamında;
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “izleme heyeti”ne dair sözlerine, “konuşmasını uygun bulmuyorum” tarzındaki bomba gibi sözlerle karşılık verip tüm dikkatleri üzerine çekerken...
MHP’de de kurultay heyecanı vardı aynı saatlerde.

Ankara’da;
Spor Salonu’nun almadığı ve yaklaşık 20 bin dolayında partilinin katıldığı MHP kurultayında, Devlet Bahçeli 1149 geçerli oyun tamamını alarak bir kez daha (7. kez) genel başkan seçildi.
Genel başkanlık seçiminde hiçbir sıkıntı yaşamayan Bahçeli, konuşmasında ise iktidara sert sözlerle yüklendi, aynı saatlerde Diyarbakır’da okunan Öcalan’ın mektubunu da ağır sözlerle eleştirip, kamuoyuna 7 Haziran seçimleri için önemli uyarılar yaptı.

Tabii;
MHP kurultayını önemli kılan bir başta faktör de, yaklaşan genel seçimler nedeniyle, MHP’nin 75 kişilik kurmay kadrosu olan Merkez Yönetim Kurulu seçimleriydi.
Bursa;
Dünkü kurultaya değin MYK’da, İsmet Büyükataman ve Necati Özensoy ile temsil ediliyordu.
Bu kurultayda ilginç bir şey oldu ve daha önceki kurultaydan farklı olarak MYK seçimi için “blok liste” yerine “çarşaf liste” uygulaması yapıldı.
Böylece;
75 kişilik listeye 140 kişi başvurdu.
Bu listenin ilk 75’inin anahtar liste olduğu iddia edildi.
Bir de;
Bahçeli’nin yakın çalışma ekibinden vazgeçmediği görüldü ki, tüm Genel başkan yardımcıları ve Bursalı genel Sekreter İsmet Büyükataman’ın da MYK aday listesine alındığı görüldü.

Yanı sıra;
Söz konusu listede Büyükataman’ın büyük etkisi de görüldü.
Çünkü;
Büyükataman’ın Bursa’daki yakın dostlarından, tekstilci/partili Kadir Çitil ile Çetin Elmas da ilk 75’teki listede yer aldılar.
Keza;
Yine Büyükataman’ın isteğiyle, 8 kişilik Merkez Disiplin Kurulu listesine de Gemlik Ülkü Ocakları eski yöneticisi Muhammet Tekin girdi.

Bu durum;
MHP’nin Bursa’daki ilçe kongrelerinde ve il kongresinde gol üzerine gol yiyen İsmet Büyükataman’ın bir rövanşı oldu gibi algılandı.
Keza;
Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz’ın, MYK listesine Hasan Toktaş’ı, MDK listesine de Günal Şahin’i sokmak için çaba harcadığı ancak başarılı olamadığı konuşuldu dün gün boyunca.
Böylece;
Bu kurultay, Genel Sekreter Büyükataman’ın, Bursa’daki parti içi rakiplerine karşı muazzam bir üstünlüğü ile sona ermiş görüntüsü verdi.
Şunu da aktaralım.
Geçen dönemin Bursalı MYK üyesi Milletvekili Necati Özensoy ise, dünkü kurultayın yeni MKY listesine aday olmadı, ismini yazdırmadı.
Bir kez daha milletvekili aday adayı olan Özensoy, yeni dönemde parti üst yönetiminde görev almayıp, tecrübesini TBMM’de sürdürmeyi planladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.